ပိန္းဥရဲ႕ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး ၁၁ ခ်က္
စက္တင္ဘာ ၁၇ – ပိန္းဥဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတဲ့ သစ္ဥသစ္ဖု တစ္မ်ိဳးျဖစ္ ၿပီး ပိုတက္ဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ ၊ ဗီတာမင္ဘီ၊ အီး၊ စီနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ပ႐ိုတင္းတို႔ ပါဝင္ၾကပါ တယ္။
၁။ ေသြးတိုးကိုက်ေစပါတယ္
ပိန္းဥမွာ ေသြးတြင္းတည္ၿငိမ္မႈကို အားေပးတဲ့ သတၱဳဓာတ္ပိုတက္ဆီယမ္ အ မ်ားအျပားပါဝင္လို႔ သက္ႀကီးပိုင္းအရြယ္ေတြနဲ႔ ေသြးတိုးရွိသူေတြ စားသံုးသင့္ပါတယ္။
၂။ ဂလူတင္မပါရွိပါ
ပိန္းဥမွာ ေစးကပ္တဲ့ ဂလူတင္ဓာတ္ မပါရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြန ဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ပါရွိပါတယ္။
၃။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစတယ္
ဗီတာမင္ေတြ ၾကြယ္ဝတဲ့ ပိန္းဥဟာ ကိုယ္ခံအားကို ျမႇင့္တင္ႏိုင္ဖို႔ အရမ္းအသံုးဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီကလည္း ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစၿပီး အေအးမိ ၊ ေခ်ာင္းဆိုး၊ ဖ်ားတာေတြလို အေပ်ာ့စားေရာဂါေတြကို ခုခံႏိုင္ေစပါတယ္။
၄။ ႏွလံုးအႏၱရာယ္ ေလ်ာ့နည္း
ကိုလက္စထေရာ မပါသလို အဆီလည္း နည္းတဲ့ ပိန္းဥက ႏွလံုးေရာဂါရွိသူေတြအတြက္ အက်ိဳးျပဳပါတယ္။ ပိန္းဥကို ပံု မွန္စားသံုးေလ့ရွိတဲ့သူေတြမ ွာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္း ေစႏိုင္ပါတယ္။
၅။ ကိုယ္အေလးခ်ိ္န္ ေလွ်ာ့
အဆီဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္အမ်ားႀကီး ပါဝင္တဲ့ ပိန္းဥဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ အသံုးဝင္ေစမယ့္ အာဟာရတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
၆။ ဆိုဒီယမ္ပါဝင္မႈနည္း
ဆိုဒီယမ္ဓာတ္ ပါဝင္မႈနည္းလို႔ ဆိုဒီယမ္ ေလွ်ာ့စားလိုသူေတြအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။ ဆိုဒီယမ္ကို ဘာေၾကာင့္ ေရွာင္ၾကတာလဲဆိုေတာ့ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ဆိုဒီယမ္ မ်ားေနရင္ ေက်ာက္ကပ္ျပႆနာ၊ ေသြးဖိအားမ်ားတာ၊ ေသြးကလာပ္စည္းေတြ ထိခိုက္ေစတာေတြ ျဖစ္လာေစႏိုင္လို႔ ပါ။
၇။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား
ပိန္းဥက တစ္ေန႔တာ လိုအပ္တဲ့အမွ်င္ ဓာတ္ပမာဏကို ၂၇ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္အထိ ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ေၾကာင့္ အူမႀကီး ၊ အစာအိမ္တို႔လို အူလမ္း ေၾကာင္းမွာ က်န္းမာေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့အစာေတြကို စားရင္ အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခ ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ၿပီးကိုလက္စထေ ရာစုပံုမႈကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။
၈။ သၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈနည္း
အခ်ိဳဓာတ္ညႊန္းကိန္း နည္းပါတာ ေၾကာင့္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို တျဖည္းျဖည္း ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္အျပင္ ဝိတ္ကိုပါက်ေစ ႏိုင္တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ ကိုက္ညီပါတယ္။
၉။ အေမာသက္သာေစ
ပိန္းဥပဟာ ေမာပန္းႏြမ္းလ်မႈကို သက္သာေစႏိုင္ၿပီး၊ တစ္ေန႔တာအတြင္း ခႏၶာကိုယ္က်န္းမာေစလို႔ အားကစားသမားေတြအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
၁၀။ အမိုင္ႏိုအက္စစ္နဲ႔ အိုမီဂါသရီးပါဝင္
ပိန္းဥဟာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ၾကြယ္ဝပါ တယ္။ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ၁၇ မ်ိဳး ေက်ာ္ ပါ ဝင္တဲ့အျပင္ ႏွလံုးက်န္းမာေရး၊ ကင္ဆာကာကြယ္ေရးအတြက္ အိုမီဂါသရီးနဲ႔ ဆစ္လည္း ပါဝင္ပါတယ္။
၁၁။ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစတယ္
ဂ်ပန္ပိန္းဥမွာဆို ဆဲလ္ေတြကို အသစ္ ျဖစ္ေပၚေစဖို႔ အေရးပါတဲ့ Hyaluronic Acid ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ တစ္ႏွစ္ တာလံုးမွာ ခႏÎာကိုယ္ႏုပ်ိဳေနေစဖို႔ အ ေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္ပါတယ္။
Yun Sandi
[ref: The HealthBenefits, Sep 17, 2017]
http:// www.kumudranews.com/
ဖတ္မိရင္ မဖတ္ရေသးတဲ႔ မင္းသူငယ္ခ်င္းအတြက္ ျပန္ရွယ္ေပးလိုက္ပါ.... https:// salai7cho.blogspot.com/
စက္တင္ဘာ ၁၇ – ပိန္းဥဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတဲ့ သစ္ဥသစ္ဖု တစ္မ်ိဳးျဖစ္ ၿပီး ပိုတက္ဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ ၊ ဗီတာမင္ဘီ၊ အီး၊ စီနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ပ႐ိုတင္းတို႔ ပါဝင္ၾကပါ တယ္။
၁။ ေသြးတိုးကိုက်ေစပါတယ္
ပိန္းဥမွာ ေသြးတြင္းတည္ၿငိမ္မႈကို အားေပးတဲ့ သတၱဳဓာတ္ပိုတက္ဆီယမ္ အ မ်ားအျပားပါဝင္လို႔ သက္ႀကီးပိုင္းအရြယ္ေတြနဲ႔ ေသြးတိုးရွိသူေတြ စားသံုးသင့္ပါတယ္။
၂။ ဂလူတင္မပါရွိပါ
ပိန္းဥမွာ ေစးကပ္တဲ့ ဂလူတင္ဓာတ္ မပါရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြန
၃။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစတယ္
ဗီတာမင္ေတြ ၾကြယ္ဝတဲ့ ပိန္းဥဟာ ကိုယ္ခံအားကို ျမႇင့္တင္ႏိုင္ဖို႔ အရမ္းအသံုးဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီကလည္း ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစၿပီး အေအးမိ ၊ ေခ်ာင္းဆိုး၊ ဖ်ားတာေတြလို အေပ်ာ့စားေရာဂါေတြကို ခုခံႏိုင္ေစပါတယ္။
၄။ ႏွလံုးအႏၱရာယ္ ေလ်ာ့နည္း
ကိုလက္စထေရာ မပါသလို အဆီလည္း နည္းတဲ့ ပိန္းဥက ႏွလံုးေရာဂါရွိသူေတြအတြက္ အက်ိဳးျပဳပါတယ္။ ပိန္းဥကို ပံု မွန္စားသံုးေလ့ရွိတဲ့သူေတြမ
၅။ ကိုယ္အေလးခ်ိ္န္ ေလွ်ာ့
အဆီဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္အမ်ားႀကီး ပါဝင္တဲ့ ပိန္းဥဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ အသံုးဝင္ေစမယ့္ အာဟာရတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
၆။ ဆိုဒီယမ္ပါဝင္မႈနည္း
ဆိုဒီယမ္ဓာတ္ ပါဝင္မႈနည္းလို႔ ဆိုဒီယမ္ ေလွ်ာ့စားလိုသူေတြအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။ ဆိုဒီယမ္ကို ဘာေၾကာင့္ ေရွာင္ၾကတာလဲဆိုေတာ့ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ဆိုဒီယမ္ မ်ားေနရင္ ေက်ာက္ကပ္ျပႆနာ၊ ေသြးဖိအားမ်ားတာ၊ ေသြးကလာပ္စည္းေတြ ထိခိုက္ေစတာေတြ ျဖစ္လာေစႏိုင္လို႔ ပါ။
၇။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား
ပိန္းဥက တစ္ေန႔တာ လိုအပ္တဲ့အမွ်င္ ဓာတ္ပမာဏကို ၂၇ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္အထိ ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ေၾကာင့္ အူမႀကီး ၊ အစာအိမ္တို႔လို အူလမ္း ေၾကာင္းမွာ က်န္းမာေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့အစာေတြကို
၈။ သၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈနည္း
အခ်ိဳဓာတ္ညႊန္းကိန္း နည္းပါတာ ေၾကာင့္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို တျဖည္းျဖည္း ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္အျပင္ ဝိတ္ကိုပါက်ေစ ႏိုင္တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ ကိုက္ညီပါတယ္။
၉။ အေမာသက္သာေစ
ပိန္းဥပဟာ ေမာပန္းႏြမ္းလ်မႈကို သက္သာေစႏိုင္ၿပီး၊ တစ္ေန႔တာအတြင္း ခႏၶာကိုယ္က်န္းမာေစလို႔ အားကစားသမားေတြအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
၁၀။ အမိုင္ႏိုအက္စစ္နဲ႔ အိုမီဂါသရီးပါဝင္
ပိန္းဥဟာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ၾကြယ္ဝပါ တယ္။ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ၁၇ မ်ိဳး ေက်ာ္ ပါ ဝင္တဲ့အျပင္ ႏွလံုးက်န္းမာေရး၊ ကင္ဆာကာကြယ္ေရးအတြက္ အိုမီဂါသရီးနဲ႔ ဆစ္လည္း ပါဝင္ပါတယ္။
၁၁။ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစတယ္
ဂ်ပန္ပိန္းဥမွာဆို ဆဲလ္ေတြကို အသစ္ ျဖစ္ေပၚေစဖို႔ အေရးပါတဲ့ Hyaluronic Acid ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ တစ္ႏွစ္ တာလံုးမွာ ခႏÎာကိုယ္ႏုပ်ိဳေနေစဖို႔ အ ေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္ပါတယ္။
Yun Sandi
[ref: The HealthBenefits, Sep 17, 2017]
http://
ဖတ္မိရင္ မဖတ္ရေသးတဲ႔ မင္းသူငယ္ခ်င္းအတြက္ ျပန္ရွယ္ေပးလိုက္ပါ.... https://
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။