ကြမ္း လွ်ိဳ႕ဝွက္နည္းလမ္းေကာင္း ဗဟုသုတ
📚📖📙📚📔📒📗📙📕📗📒📖
စာရႈသူ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ မွတ္သားမိသမ်ွ ကြမ္းႏွင့့္ပတ္သက္ေသာ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ ဗဟုသုတ နည္းလမ္းေကာင္းမ်ားကို ျပန္လည္၍ မ်ွေဝျခင္ပါသည္။ နီးစပ္ရာ သင့္မိတ္ေဆြ ကြမ္းဆိုင္ဖြင့္ထားသူမ်ားကိ ု ျပန္လည္၍ မ်ွေဝ အသိေပးပါက အမ်ားအတြက္ အက်ိဳး႐ွိေစၿပီး စာေရးသူအတြက္လည္း ေရရက်ိဳး နပ္သည္ဟု မွတ္ယူရမည္ ျဖစ္ပါသည္။
ကြမ္း
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ကြမ္းဝယ္ရာတြင္ စီးပြားေရးအျမင္အရ ကြမ္းရြက္ေသးေသးကိုသာ ဝယ္ရမည္။ အရြက္ေသးပါက ပိႆာလိုက္ ဝယ္ယူရာတြင္ ရြက္ေရမ်ားမ်ားပိုရသျဖင့္ ကြမ္းယာ
အတြက္ပိုျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည ္။
ကြမ္းရြက္ကို အရင္း(အ႐ိုး)ဘက္ႏွင့္ အဖ်ားဘက္ကို ညႇပ္ထားရသည္။ ကြမ္းရြက္ကို ေရေဆးၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္စိမ္ကာ ကြမ္းဘန္းထဲတြင္ ညီညီညာညာ မ်ွတ လွပေအာင္ စိမ္ထား ႏွပ္ထားပါက မိမိဆိုင္မွ ကြမ္းယာကို စားလိုက္သည္ႏွင့္ ႏုႏုညံ့ညံ့အရသာကို ရ႐ွိေစၿပီး စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ ျဖစ္ပါသည္။
ထုံး
💭💭💭💭💭💭💭
ထုံးစပ္နည္း
⛅⛅⛅⛅⛅⛅
ထုံး ၃ပိႆာ၊ဆား ၅၀-သား၊ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သား
ပထမအဆင့္
ထုံးကို အင္တုံႀကီးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ ေျခပါ။
ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သားကို အမႈန္႔ျပဳၿပီးထည့္ပါ။ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ အထက္ေအာက္ ႏွံ႔ပါက ဆား၅၀-သားကို ထည့့္လိုက္ပါ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။
ဒုတိယအဆင့္
ေရေႏြးဆူၿပီးသားကို ထုံ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ဆား ထည့္ၿပီးသားထဲကို ေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ေရထည့္ၿပီး ဖုံးအုပ္ပါ။ ၅-ရက္ခန္႔ၾကာေသာ္ ထုံးအိုးထဲမွ အရည္ၾကည္မ်ားကို သြန္ပါ။ ေရအသစ္ကိုထည့္ၿပီး တစ္ညအိပ္ စိမ္ပါ၊ မနက္လင္းရင္ အေပၚေရၾကည္ကိုသြန္။ ေျမအိုးမွာထည့္ၿပီး ပြက္ေအာင္က်ိဳပါ၊ မီးအေနေတာ္ေလာက္ ဆူပြက္လာရင္ အေအးခံထား၊အေရၾကည္ကိုသြန္၊ေ ရျပန္ထည့္၊ ညသိပ္ၿပီး မနက္တိုင္း ေရၾကည္လဲေပးပါ၊ေန႔စဥ္ေရလဲေပ းရမည္။
တစ္ေန႔စာထုံးကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ပိတ္ပါးပါးနဲ႔စစ္ခ်ပါ။ ခဲ သလဲေတြစင္ၿပီး ႏုညံ႔တဲ့ထုံးကိုရမယ္။ ထုံးကို အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း ဆားနည္းနည္းခ်ိန္ဆထည့္ပါ။ ထုံးကို ေရေဖ်ာ္ရာမွာ ေရေႏြးသုံးရမယ္။ ဒါက နည္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။
ေနာက္တစ္နည္းက
ထုံးကို အခ်ိန္တစိဆယ္ ႏွစ္ဆယ္ စသည္ျဖင့္ ဝယ္ထားပါ၊ ထုံးကို စဥ့္အိုးမ်ားတြင္ထည့္၍ ေရအျပည့္ထည့္ၿပီး စိမ္ထားပါ၊ ထုံးေရၾကည္မ်ားကို မၾကာခဏ သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္ကာ လဲလွယ္ေပးရမည္။
တစ္ခ်ိဳ႕ေသာ ထုံးအိုးမ်ားမွာ ႏွစ္ႏွင့္ခ်ီၾကာေအာင္ပင္ ေရစိမ္ထားၾကရသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ထုံးစပ္ျခင္း၊ ထုံးေပါက္ျခင္း အာနိသင္မ်ား ေလ်ာ့သြားျခင္းျဖစ္သည္။ ထုံးအိုးမ်ားမွ ထုံးကို တစ္ေန႔စာ ေရာင္ကုန္မည့္အခ်ိဳးအစားကို ၾကည့္၍ အသုံးျပဳရန္ ယူရမည္။ ေၾကးအိုး(သို႔မဟုတ္)ေျမအိုး စသည္တို႔တြင္ ထည့္ၿပီး တစ္ညလုံးေရစိမ္ထားရမည္။
နံနက္ဘက္တြင္ ေရၾကည္မ်ားကို သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္၍ ႏြားႏို႔ႏွင့္သမေအာင္ ေရာေမႊကာ အသုံးျပဳရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ ထုံးမွာ ဆြဲတိုင္း လိုက္ၿပီး စားသုံးသူမ်ားမွာ အာေပါက္ျခင္း မ႐ွိေတာ့ေခ်။
သို႔ေသာ္ ႏိုးေရာစပ္ထားေသာ ထုံးမွာ တစ္ေန႔သုံးျဖစ္သျဖင့္ မကုန္လွ်င္ သြန္ပစ္ၿပီး အိုးကို သန္႔႐ွင္းေအာင္ စင္ၾကယ္စြာ ေဆးေၾကာထားရမည္။
ကြမ္းသီ
🏀🏀🏀🏀🏀
ေစ်းထဲမွ ညႇပ္ၿပီးေရာင္းေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မ်ားကို အသုံးမျပဳပါႏွင့္။ ကြမ္းသီးဝယ္ကာ ကြမ္းသီးျခမ္းကို
ေရဝေအာင္ စိမ္ၿပီး ညႇပ္ကာ ေနပူပူတြင္ ႂကြပ္ေအာင္
လွန္းထားရသည္။ ယင္းေနာက္ မျပင္းလြန္း မပူလြန္းေသာ မီး႐ွိန္႐ွိန္တြင္ ကြမ္းသီးကို မတူးေအာင္ မခ်စ္ေအာင္
ေလွာ္ေပးရသည္။ ဤကဲ့သို႔ ေလွာ္ထားေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မွာ စားရာတြင္ ပ်င္းတြဲျခင္းမ႐ွိဘဲ ႂကြပ္ႂကြပ္ရြရြျဖစ္ၿပီး စားသူ၏ သြားကို ဝါးခ်င္ၿပီးရင္း ဝါးခ်င္လာေအာင္
စြဲေဆာင္မႈတစ္မ်ိဳးပင္ျဖစ္သ ည္။
႐ွားေစး
💥💥💥💥💥💥
႐ွားေစးမွာ ထုံးႏွင့္မိတ္ဘက္ျဖစ္သည္။ ထုံးမ်ားလွ်င္လည္း စားမေကာင္း၊ ႐ွားေစးမ်ားလွ်င္လည္း
စားမေကာင္း ျဖစ္တတ္သည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကို ႏိုင္ေပသည္။ သို႔ရာတြင္ ႐ွားေစးမမ်ားဖို႔ လက္အခ်ိန္အဆ ကြၽမ္းက်င္မႈလိုသည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကဲ့သို႔ပင္ အိုးထဲတြင္ အရည္ေဖ်ာ္ကာ စိမ္ထားၿပီး နံနက္ဘက္တြင္ အဖန္ရည္မ်ား သြန္ပစ္ကာ အာေမႊးဆီထည့္ၿပီး သမေပးရမည္။
႐ွားေစးအနံ႔မွာ သင္းပ်ံ႕ပ်ံ႕ႏွင့္ စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ျဖစ္သည္။
ဗမာေဆး
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
ေဆးကို တစ္ေန႔စာအတြက္သာ ကြမ္းတယာသုံး အရြယ္မ်ား ညႇပ္ထားၿပီး ေလးလံေအာင္ထားရမည္။
က်န္ေဆးမ်ားကို မၾကာခဏ ေနပူလွန္းေပးရမည္။
အစိုျပန္ျခင္မွ ကာကြယ္ရေလသည္။ ေလသလပ္ကာ အစိုျပန္ပါက ေဆူအရသာမွာ ပူစပ္ခါးျဖစ္ၿပီး အရသာမေကာင္းေခ်။ယင္းအတြက္ေၾ ကာင့္ ေဆးကို စကၠဴျဖင့္ပတ္ၿပီး စကၠဴေပၚမွ အဝတ္ (သို႔မဟုတ္)အိတ္ျဖင့္ ပတ္ထားရမည္။
ကြမ္းယာ အဓိကပစၥည္းမ်ား
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
၁။ကြမ္း
၂။ထုံး
၃။ကြမ္းသီး
၄။႐ွားေစး
၅။ဗမာေဆး
၆။ဗူးေဆး
၇။ပုလင္းေဆး
အရန္ပစၥည္းမ်ား
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
၁။အာေမႊး အလုံး
၂။အာေမႊး(အရည္)ေခၚပ႐ုတ္အာေမ ႊး
၃။စမုံစပါး
၄။နံနံေစ့
၅။ႏြယ္ခ်ိဳ အမႈန္႔ႀကိတ္ၿပီး
၆။ႏြယ္ခ်ိဳ အျမစ္
၇။ကြမ္းစားဂမုန္း
၈။ဘိတ္ေစ့
၉။ႏွပ္ေဆး
၁၀။ပ႐ုပ္
၁၁။ေလညႇင္း
၁၂။ကြန္းသီးအမႈန္႕
၁၃။ဖာလာေစ့
၁၄။အာေမႊးဆီ(႐ွားေစးေဖ်ာ္ရာ တြင္အသုံးျပဳရန္)
၁၅။ဒိန္ခ်ဥ္(ကြမ္းအတြက္အသုံ းျပဳရန္)
၁၆။ႏြားႏို႔(ထုံးေဖ်ာ္ရာတြင ္အသုံးျပဳရန္)
အထက္ပါ ပစၥည္မ်ား စုံစုံလင္လင္႐ွိၿပီး ေျပာျပထားသည့္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္နည္းပညာအတိုင ္း
ကြမ္းယာဆိုင္ေထာင္ကာ အသုံးျပဳၾကမည္ဆိုပါက မိတ္ေဆြ၏ ဆိုင္သည္ အဆင္ေျပ ၿပီး
လူႀကိဳက္မ်ားေသာ စားသုံးသူတို႔ အသဲစြဲေသာ ကြမ္းယာဆိုင္ေကာင္း
တစ္ဆိုင္ျဖစ္မည္ဆိုတဲ့အေၾကာ င္း
စာခ်စ္သူ မိတ္ေဆြမ်ားႏွင့္ ရင္းႏွီးေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ဘဝတြင္
လက္ေတြ႕အသုံးက်ေစမည့္ ကြမ္းယာ၏ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ နည္းလမ္းအား စာေရးသူ သိ႐ွိ
မွတ္သားမိသမ်ွ ေစတနာ ဆနၵအရင္းခံ၍ အသိအျမင္ ဗဟုသုမ်ား
မ်ားေဝေပးလိုက္ျခင္းျဖစ္ပါသ ည္။
Credit : Original Writer
#AChitLwinPyin
📚📖📙📚📔📒📗📙📕📗📒📖
စာရႈသူ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ မွတ္သားမိသမ်ွ ကြမ္းႏွင့့္ပတ္သက္ေသာ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ ဗဟုသုတ နည္းလမ္းေကာင္းမ်ားကို ျပန္လည္၍ မ်ွေဝျခင္ပါသည္။ နီးစပ္ရာ သင့္မိတ္ေဆြ ကြမ္းဆိုင္ဖြင့္ထားသူမ်ားကိ
ကြမ္း
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ကြမ္းဝယ္ရာတြင္ စီးပြားေရးအျမင္အရ ကြမ္းရြက္ေသးေသးကိုသာ ဝယ္ရမည္။ အရြက္ေသးပါက ပိႆာလိုက္ ဝယ္ယူရာတြင္ ရြက္ေရမ်ားမ်ားပိုရသျဖင့္ ကြမ္းယာ
အတြက္ပိုျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည
ကြမ္းရြက္ကို အရင္း(အ႐ိုး)ဘက္ႏွင့္ အဖ်ားဘက္ကို ညႇပ္ထားရသည္။ ကြမ္းရြက္ကို ေရေဆးၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္စိမ္ကာ ကြမ္းဘန္းထဲတြင္ ညီညီညာညာ မ်ွတ လွပေအာင္ စိမ္ထား ႏွပ္ထားပါက မိမိဆိုင္မွ ကြမ္းယာကို စားလိုက္သည္ႏွင့္ ႏုႏုညံ့ညံ့အရသာကို ရ႐ွိေစၿပီး စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ ျဖစ္ပါသည္။
ထုံး
💭💭💭💭💭💭💭
ထုံးစပ္နည္း
⛅⛅⛅⛅⛅⛅
ထုံး ၃ပိႆာ၊ဆား ၅၀-သား၊ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သား
ပထမအဆင့္
ထုံးကို အင္တုံႀကီးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ ေျခပါ။
ေက်ာက္ခ်ဥ္ ၁၀-သားကို အမႈန္႔ျပဳၿပီးထည့္ပါ။ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ အထက္ေအာက္ ႏွံ႔ပါက ဆား၅၀-သားကို ထည့့္လိုက္ပါ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။
ဒုတိယအဆင့္
ေရေႏြးဆူၿပီးသားကို ထုံ ေက်ာက္ခ်ဥ္ ဆား ထည့္ၿပီးသားထဲကို ေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ေရထည့္ၿပီး ဖုံးအုပ္ပါ။ ၅-ရက္ခန္႔ၾကာေသာ္ ထုံးအိုးထဲမွ အရည္ၾကည္မ်ားကို သြန္ပါ။ ေရအသစ္ကိုထည့္ၿပီး တစ္ညအိပ္ စိမ္ပါ၊ မနက္လင္းရင္ အေပၚေရၾကည္ကိုသြန္။ ေျမအိုးမွာထည့္ၿပီး ပြက္ေအာင္က်ိဳပါ၊ မီးအေနေတာ္ေလာက္ ဆူပြက္လာရင္ အေအးခံထား၊အေရၾကည္ကိုသြန္၊ေ
တစ္ေန႔စာထုံးကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ပိတ္ပါးပါးနဲ႔စစ္ခ်ပါ။ ခဲ သလဲေတြစင္ၿပီး ႏုညံ႔တဲ့ထုံးကိုရမယ္။ ထုံးကို အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း ဆားနည္းနည္းခ်ိန္ဆထည့္ပါ။ ထုံးကို ေရေဖ်ာ္ရာမွာ ေရေႏြးသုံးရမယ္။ ဒါက နည္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။
ေနာက္တစ္နည္းက
ထုံးကို အခ်ိန္တစိဆယ္ ႏွစ္ဆယ္ စသည္ျဖင့္ ဝယ္ထားပါ၊ ထုံးကို စဥ့္အိုးမ်ားတြင္ထည့္၍ ေရအျပည့္ထည့္ၿပီး စိမ္ထားပါ၊ ထုံးေရၾကည္မ်ားကို မၾကာခဏ သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္ကာ လဲလွယ္ေပးရမည္။
တစ္ခ်ိဳ႕ေသာ ထုံးအိုးမ်ားမွာ ႏွစ္ႏွင့္ခ်ီၾကာေအာင္ပင္ ေရစိမ္ထားၾကရသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ထုံးစပ္ျခင္း၊ ထုံးေပါက္ျခင္း အာနိသင္မ်ား ေလ်ာ့သြားျခင္းျဖစ္သည္။ ထုံးအိုးမ်ားမွ ထုံးကို တစ္ေန႔စာ ေရာင္ကုန္မည့္အခ်ိဳးအစားကို
နံနက္ဘက္တြင္ ေရၾကည္မ်ားကို သြန္ၿပီး ေရအသစ္ထည့္၍ ႏြားႏို႔ႏွင့္သမေအာင္ ေရာေမႊကာ အသုံးျပဳရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ ထုံးမွာ ဆြဲတိုင္း လိုက္ၿပီး စားသုံးသူမ်ားမွာ အာေပါက္ျခင္း မ႐ွိေတာ့ေခ်။
သို႔ေသာ္ ႏိုးေရာစပ္ထားေသာ ထုံးမွာ တစ္ေန႔သုံးျဖစ္သျဖင့္ မကုန္လွ်င္ သြန္ပစ္ၿပီး အိုးကို သန္႔႐ွင္းေအာင္ စင္ၾကယ္စြာ ေဆးေၾကာထားရမည္။
ကြမ္းသီ
🏀🏀🏀🏀🏀
ေစ်းထဲမွ ညႇပ္ၿပီးေရာင္းေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မ်ားကို အသုံးမျပဳပါႏွင့္။ ကြမ္းသီးဝယ္ကာ ကြမ္းသီးျခမ္းကို
ေရဝေအာင္ စိမ္ၿပီး ညႇပ္ကာ ေနပူပူတြင္ ႂကြပ္ေအာင္
လွန္းထားရသည္။ ယင္းေနာက္ မျပင္းလြန္း မပူလြန္းေသာ မီး႐ွိန္႐ွိန္တြင္ ကြမ္းသီးကို မတူးေအာင္ မခ်စ္ေအာင္
ေလွာ္ေပးရသည္။ ဤကဲ့သို႔ ေလွာ္ထားေသာ ကြမ္းသီးစိပ္မွာ စားရာတြင္ ပ်င္းတြဲျခင္းမ႐ွိဘဲ ႂကြပ္ႂကြပ္ရြရြျဖစ္ၿပီး စားသူ၏ သြားကို ဝါးခ်င္ၿပီးရင္း ဝါးခ်င္လာေအာင္
စြဲေဆာင္မႈတစ္မ်ိဳးပင္ျဖစ္သ
႐ွားေစး
💥💥💥💥💥💥
႐ွားေစးမွာ ထုံးႏွင့္မိတ္ဘက္ျဖစ္သည္။ ထုံးမ်ားလွ်င္လည္း စားမေကာင္း၊ ႐ွားေစးမ်ားလွ်င္လည္း
စားမေကာင္း ျဖစ္တတ္သည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကို ႏိုင္ေပသည္။ သို႔ရာတြင္ ႐ွားေစးမမ်ားဖို႔ လက္အခ်ိန္အဆ ကြၽမ္းက်င္မႈလိုသည္။ ႐ွားေစးမွာ ထုံးကဲ့သို႔ပင္ အိုးထဲတြင္ အရည္ေဖ်ာ္ကာ စိမ္ထားၿပီး နံနက္ဘက္တြင္ အဖန္ရည္မ်ား သြန္ပစ္ကာ အာေမႊးဆီထည့္ၿပီး သမေပးရမည္။
႐ွားေစးအနံ႔မွာ သင္းပ်ံ႕ပ်ံ႕ႏွင့္ စားသုံးသူမ်ား အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမည္ျဖစ္သည္။
ဗမာေဆး
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
ေဆးကို တစ္ေန႔စာအတြက္သာ ကြမ္းတယာသုံး အရြယ္မ်ား ညႇပ္ထားၿပီး ေလးလံေအာင္ထားရမည္။
က်န္ေဆးမ်ားကို မၾကာခဏ ေနပူလွန္းေပးရမည္။
အစိုျပန္ျခင္မွ ကာကြယ္ရေလသည္။ ေလသလပ္ကာ အစိုျပန္ပါက ေဆူအရသာမွာ ပူစပ္ခါးျဖစ္ၿပီး အရသာမေကာင္းေခ်။ယင္းအတြက္ေၾ
ကြမ္းယာ အဓိကပစၥည္းမ်ား
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
၁။ကြမ္း
၂။ထုံး
၃။ကြမ္းသီး
၄။႐ွားေစး
၅။ဗမာေဆး
၆။ဗူးေဆး
၇။ပုလင္းေဆး
အရန္ပစၥည္းမ်ား
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
၁။အာေမႊး အလုံး
၂။အာေမႊး(အရည္)ေခၚပ႐ုတ္အာေမ
၃။စမုံစပါး
၄။နံနံေစ့
၅။ႏြယ္ခ်ိဳ အမႈန္႔ႀကိတ္ၿပီး
၆။ႏြယ္ခ်ိဳ အျမစ္
၇။ကြမ္းစားဂမုန္း
၈။ဘိတ္ေစ့
၉။ႏွပ္ေဆး
၁၀။ပ႐ုပ္
၁၁။ေလညႇင္း
၁၂။ကြန္းသီးအမႈန္႕
၁၃။ဖာလာေစ့
၁၄။အာေမႊးဆီ(႐ွားေစးေဖ်ာ္ရာ
၁၅။ဒိန္ခ်ဥ္(ကြမ္းအတြက္အသုံ
၁၆။ႏြားႏို႔(ထုံးေဖ်ာ္ရာတြင
အထက္ပါ ပစၥည္မ်ား စုံစုံလင္လင္႐ွိၿပီး ေျပာျပထားသည့္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္နည္းပညာအတိုင
Credit : Original Writer
#AChitLwinPyin
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။