ေန႔စဥ္သတင္းႏွင့္သုတရသအျဖာျဖာ added 5 new photos — feeling ဗဟုသုတ က႑.
ပလတ္စတစ္ဆန္နဲ႔ ဆန္အစစ္ ခြဲျခားနည္း
(၂၀၁၆)ခုႏွစ္ ႏို၀င္ဘာလ ကစၿပီး ပလတ္စတစ္ဆန္ေတြ ေပၚထြက္လာေနတဲ့ သတင္းေတြ ထြက္လာခဲ့တာပါ ။ ဖန္တီးထားတဲ့ ဆန္အတုေတြဟာ တကယ့္ ဆန္အစစ္ နဲ႔ လံုး၀ နီးပါးတူပါတယ္။
တရုတ္ဘက္ကေန ထုတ္တယ္လုိ႔ ေျပာေနၾကၿပီး
က်န္းမာေရးအာဏာပိုင္ေတြကတရုတ္ဆန္ထုတ္သူေတြ ကို သတိေပးတာမ်ိဳးေတြအထိ
ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဆန္အတုေတြ ကို မီလာမင္း လို႔ေခၚတဲ့ ပလတ္စတစ္ တစ္မ်ိဳးကို
သံုးၿပီး ဆန္အျဖစ္ ပံုေျပာင္းၾကတာပါ။
အာလူးကစီဓါတ္ နဲ႔ပလတ္စတစ္တုိ႔ိကို ေရာၿပီး၊ တကယ့္ ထမင္းအနံ႔လိုုျဖစ္ေအာင္ အနံ႔ကိုပါ ထည့္ျပီး ထုတ္ထား တာပါ။အရသာကပါတကယ့္ထမင္းနဲ႔ တူပါတယ္။
ဆန္ အတု၊အစစ္ ခြဲတဲ့ နည္းကေတာ့…
#ေထာင္းပါ
ဆန္ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ၿပီးေထာင္းၾကည့္လိုက္ပါ။ အျဖဴေရာင္ အမႈန္႔ျဖစ္သြားရင္ေတာ့ ဆန္အစစ္ ျဖစ္ၿပီး အ၀ါေရာင္ အစြန္းအထင္း က်န္ခဲ့ရင္ေတာ့ ပလတ္စတစ္ဆန္ပါ။
#ေရစိမ္ၾကည့္
ေရတစ္ဖန္ခြက္ေလာက္ယူၿပီး ဆန္အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါ။ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ ေရေပၚမွာ ေပၚေနမွာပါ။
#မီးရွိဳ့
မီးရႈိ႕ၾကည့္္ပါ။ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ ေသခ်ာေပါက္ ပလတ္စတစ္ အနံ႔ ထြက္လာၿပီး ေတာက္ေလာင္ ေနမွာပါ။
#ဆူေအာင္တည္
ဆန္အနည္းငယ္ကို ေရနဲ႔ဆူေအာင္တည္ၿပီး ခ်က္ ၾကည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ထမင္းကို ပုလင္းထဲ ထည့္ၿပီး (၃) ရက္ေလာက္ေစာင့္ၾကည့္ပါ။ ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ မႈိမတတ္ပဲ၊ ဆန္အစစ္ ဆိုရင္ေတာ့ မႈိတတ္တာကို ေတြ႔ရမွာပါ။
Credit Nilar(Shwemom)
Ref;/technofizi
Photo Credit Original
အာလူးကစီဓါတ္ နဲ႔ပလတ္စတစ္တုိ႔ိကို ေရာၿပီး၊ တကယ့္ ထမင္းအနံ႔လိုုျဖစ္ေအာင္ အနံ႔ကိုပါ ထည့္ျပီး ထုတ္ထား တာပါ။အရသာကပါတကယ့္ထမင္းနဲ႔ တူပါတယ္။
ဆန္ အတု၊အစစ္ ခြဲတဲ့ နည္းကေတာ့…
#ေထာင္းပါ
ဆန္ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ၿပီးေထာင္းၾကည့္လိုက္ပါ။ အျဖဴေရာင္ အမႈန္႔ျဖစ္သြားရင္ေတာ့ ဆန္အစစ္ ျဖစ္ၿပီး အ၀ါေရာင္ အစြန္းအထင္း က်န္ခဲ့ရင္ေတာ့ ပလတ္စတစ္ဆန္ပါ။
#ေရစိမ္ၾကည့္
ေရတစ္ဖန္ခြက္ေလာက္ယူၿပီး ဆန္အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါ။ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ ေရေပၚမွာ ေပၚေနမွာပါ။
#မီးရွိဳ့
မီးရႈိ႕ၾကည့္္ပါ။ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ ေသခ်ာေပါက္ ပလတ္စတစ္ အနံ႔ ထြက္လာၿပီး ေတာက္ေလာင္ ေနမွာပါ။
#ဆူေအာင္တည္
ဆန္အနည္းငယ္ကို ေရနဲ႔ဆူေအာင္တည္ၿပီး ခ်က္ ၾကည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ထမင္းကို ပုလင္းထဲ ထည့္ၿပီး (၃) ရက္ေလာက္ေစာင့္ၾကည့္ပါ။ ပလတ္စတစ္ဆန္ ဆိုရင္ မႈိမတတ္ပဲ၊ ဆန္အစစ္ ဆိုရင္ေတာ့ မႈိတတ္တာကို ေတြ႔ရမွာပါ။
Credit Nilar(Shwemom)
Ref;/technofizi
Photo Credit Original

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။