ခဝဲသီး ပုဇြန္ ေရခ်ိဳခ်က္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ခဝဲသီး (အခြံ ေဇာင္းေလးမ်ား ျခစ္ထားပါ)
ပုဇြန္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နႏြင္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အျမစ္
ျပဳလုပ္နည္း
ပုဇြန္ကို ဆား ၊ နႏြင္း နယ္ထားပါ ။
အိုုးထဲတြင္ ပုုဇြန္ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ နံနံပင္ အျမစ္ ၊ ဆီ တို႔ကို ေသေသခ်ခ်ာ လံုုးရ်္ တည္ပါ ။
လံုုးထားတာမ်ား အိလာၿပီ ဆိုမွ ေရေႏြး ထည့္ပါ ။
ေရ ဆူလာလ်င္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ၊ ခဝဲသီးက္္ုိ ႏွစ္သက္သလို လွီးထည့္ပါ ။
ခဝဲသီးက္္ုိ မနူးခင္ မီးဖိုုမီးကိုု ပိတ္လိုုက္ပါ ။ သူ႔အေငြ႕ နွင့္သူ က်က္သြားပါမည္ ။
အရသာ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး ပူပူေလး စားလို႔ ရပါၿပီ ။
ခဝဲသီး ခ်ိဳခ်ိဳ ၊ လတ္ဆပ္တဲ႔ ပုဇြန္ ခ်ိဳခိိ်ဳေလး ဆိုေတာ့ အခ်ဳိမႈန္႔ မလိုပဲ ခ်က္ရ်္ လြယ္ကူျပီး အရသာ ရွိတ့ဲ ဟင္းေလး တစ္ခြက္ပါ ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ခဝဲသီး (အခြံ ေဇာင္းေလးမ်ား ျခစ္ထားပါ)
ပုဇြန္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နႏြင္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အျမစ္
ျပဳလုပ္နည္း
ပုဇြန္ကို ဆား ၊ နႏြင္း နယ္ထားပါ ။
အိုုးထဲတြင္ ပုုဇြန္ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ နံနံပင္ အျမစ္ ၊ ဆီ တို႔ကို ေသေသခ်ခ်ာ လံုုးရ်္ တည္ပါ ။
လံုုးထားတာမ်ား အိလာၿပီ ဆိုမွ ေရေႏြး ထည့္ပါ ။
ေရ ဆူလာလ်င္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ၊ ခဝဲသီးက္္ုိ ႏွစ္သက္သလို လွီးထည့္ပါ ။
ခဝဲသီးက္္ုိ မနူးခင္ မီးဖိုုမီးကိုု ပိတ္လိုုက္ပါ ။ သူ႔အေငြ႕ နွင့္သူ က်က္သြားပါမည္ ။
အရသာ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး ပူပူေလး စားလို႔ ရပါၿပီ ။
ခဝဲသီး ခ်ိဳခ်ိဳ ၊ လတ္ဆပ္တဲ႔ ပုဇြန္ ခ်ိဳခိိ်ဳေလး ဆိုေတာ့ အခ်ဳိမႈန္႔ မလိုပဲ ခ်က္ရ်္ လြယ္ကူျပီး အရသာ ရွိတ့ဲ ဟင္းေလး တစ္ခြက္ပါ ။

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။