ေၾကးအိုး /ေၾကးအိုးဆီခ်က္
ဝက္သား ၂၀သား
ငါးဖယ္ ၁၅သား
ဝက္ရိုး/ၾကက္ရိုး အနည္းငယ္
ငံုးဥ ၁၅လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔ ၇ဇြန္း
အူမႀကီး ၂၀သား
အူခ်ိဳ ၁၅က်ပ္သား
ဦးေႏွာက္ ၂လံုး
အသည္း ၁၀သား
ၾကက္ဥ ၃လံုး
ငါးဖယ္ ၁၅သား
ဝက္ရိုး/ၾကက္ရိုး အနည္းငယ္
ငံုးဥ ၁၅လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔ ၇ဇြန္း
အူမႀကီး ၂၀သား
အူခ်ိဳ ၁၅က်ပ္သား
ဦးေႏွာက္ ၂လံုး
အသည္း ၁၀သား
ၾကက္ဥ ၃လံုး
မုန္႔ညင္းစိမ္း ၂ပင္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၇ပင္
ပဲျပား ၁ျပား
ဆန္ၾကာဇံ ၂၅သား
ညႇပ္ျပားႀကီး ၅၀သား
ဆား အနည္းငယ္
သၾကား ။
ငရုတ္ေကာင္း ။
ႏွမ္းဆီေမႊး ။
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ။
။ အၾကည္ ။
ၾကက္သားမႈန္႔ ။
အခ်ိဳမႈန္႔ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ။
ဂ်င္း ။
- အရိုးမ်ားကို ေရေဆးၿပီး ျပဳတ္ပါ။ဆူလာလၽွင္ သြန္ျပစ္ၿပီး ေရထပ္
ထည့္၍ ဆား၊သၾကား၊ျကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာ ဓားျပားရိုက္ၿပီး ျပန္တည္
ပါ။ၾကာၾကာတည္ပါ။
- ငါးဖယ္ကိုအရိုးစစ္ၿပီး ရိုက္ထားပါ။ၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ဆန္ျပား
ကိုညႇပ္ထားပါ။
- ဝက္သားလံုး
ဝက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔ ၂ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာ၊ငါးဖယ္
၁၀သားျဖင့္ႏွံ႔ေအာင္ေရာနယ္ကာေရခဲေသတၱာထဲထည့္၍၁နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။(ၾကက္သားကိုလဲဒီအတိုင္းျပဳလုပ္ပါ။)
- ငါးဖယ္လံုး ငါးဖယ္၅က်ပ္သားကိုျကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔၄ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ကာႏွပ္ထားပါ။
- အူမႀကီးကို အိုးပူပူတြင္ကပ္၍အခၽြဲမ်ားကုန္ေအာင္လုပ္ပါ။ဆားႏွင့္
နယ္ေဆးပါ။အူခ်ိဳ အသည္း ဦးေႏွာက္တို႔ကို ေရေဆး၍ အူမ အူခ်ိဳ
ကို ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴ/ဂ်င္း ဓားျပားရိုက္ထည့္ၿပီးႏူေအာင္တည္ပါ။
ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အသည္းကို သတ္သတ္ခြဲျပဳတ္ပါ။လွီးထားပါ။
- ငံုးဥကိုျပဳတ္ ပဲျပားတံုး မုန္႔ညင္းရြက္ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရစင္စင္
ေဆး၍ လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္း၍ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
- ဝက္သားလံုး ငါးဖယ္လံုးမ်ားကို ေရဆူဆူမွာထည့္ျပဳတ္ထားပါ။
ထည့္၍ ဆား၊သၾကား၊ျကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာ ဓားျပားရိုက္ၿပီး ျပန္တည္
ပါ။ၾကာၾကာတည္ပါ။
- ငါးဖယ္ကိုအရိုးစစ္ၿပီး ရိုက္ထားပါ။ၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ဆန္ျပား
ကိုညႇပ္ထားပါ။
- ဝက္သားလံုး
ဝက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔ ၂ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာ၊ငါးဖယ္
၁၀သားျဖင့္ႏွံ႔ေအာင္ေရာနယ္ကာေရခဲေသတၱာထဲထည့္၍၁နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။(ၾကက္သားကိုလဲဒီအတိုင္းျပဳလုပ္ပါ။)
- ငါးဖယ္လံုး ငါးဖယ္၅က်ပ္သားကိုျကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေထာင္းရည္ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ဂ်ံဳမႈန္႔၄ဇြန္းခြဲ၊ႏွမ္းဆီေမႊး၊ၾကက္ဥအကာတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ကာႏွပ္ထားပါ။
- အူမႀကီးကို အိုးပူပူတြင္ကပ္၍အခၽြဲမ်ားကုန္ေအာင္လုပ္ပါ။ဆားႏွင့္
နယ္ေဆးပါ။အူခ်ိဳ အသည္း ဦးေႏွာက္တို႔ကို ေရေဆး၍ အူမ အူခ်ိဳ
ကို ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴ/ဂ်င္း ဓားျပားရိုက္ထည့္ၿပီးႏူေအာင္တည္ပါ။
ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အသည္းကို သတ္သတ္ခြဲျပဳတ္ပါ။လွီးထားပါ။
- ငံုးဥကိုျပဳတ္ ပဲျပားတံုး မုန္႔ညင္းရြက္ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရစင္စင္
ေဆး၍ လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္း၍ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
- ဝက္သားလံုး ငါးဖယ္လံုးမ်ားကို ေရဆူဆူမွာထည့္ျပဳတ္ထားပါ။
ေၾကးအိုး
အိုး၁လံုးထဲသို႔အသားျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ဆူလၽွင္ ၾကာဇံ ဝက္သား
ကလီဇာမ်ားငံုးဥ၊ပဲျပားထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ဆန္ျပားထည့္ပါ၊ေရဆူၿပီးအရသာအေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္မုန္႔ညင္းစိမ္း၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုတ္ေကာင္း၊ႏွမ္ဆီေမႊးထည့္ကာရပါၿပီ။
ကလီဇာမ်ားငံုးဥ၊ပဲျပားထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ဆန္ျပားထည့္ပါ၊ေရဆူၿပီးအရသာအေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္မုန္႔ညင္းစိမ္း၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုတ္ေကာင္း၊ႏွမ္ဆီေမႊးထည့္ကာရပါၿပီ။
ေၾကးအိုးဆီခ်က္
ၾကာဇံ၊ဆန္ျပား၊မုန္႔ညင္းစိမ္းေရဆူဆူမွာျပဳတ္ၿပီးေရစစ္ပါ။ဇလံုး၁ခုထဲသို႔ထည့္၍အသား၊ပဲျပား၊ကလီဇာ၊ဆီခ်က္ၾကက္သားမႈန္႔၊ပဲအၾကည္ရည္ထည့္ေရာနယ္ပါ။အရသာအေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္ ၾကက္သြန္
မိတ္ျဖဴကာရပါၿပီရွင္။
မိတ္ျဖဴကာရပါၿပီရွင္။
အသားမ်ားကို တစ္ခါထဲမျပဳတ္ပဲဆိုင္မွာလို ၁ပြဲ ခ်င္းဆီျပင္လဲရပါ
တယ္ရွင္။
တယ္ရွင္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။