ငါးၾကင္းခုတ္သားအစပ္ခ်က္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ငါးေတြကိုအစိမ္းခ်က္ရင္ညႇီတ ယ္လို႔အခ်ိဳေတြကညည္းၾကတယ္။
တကယ့္နည္းစနစ္မွန္ကန္စြာခ်က ္ျပဳတ္မယ္ဆိုမညႇီတဲ့အျပင္သန ္႔႐ွင္းလတ္ဆတ္တဲ့အရသာကိုပါရ ရိွခံစားႏိူင္သလိုက်န္းမာေရ းနဲ႔လည္းပိုၿပီး
သင့္ေလ်ာ္လွပါတယ္။
ငါးၾကင္းခုတ္သား......... ........၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................ .........၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ............... .........၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............. .......... ၅လုံး
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္.. ....... ၅ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္................... ..............အနည္းငယ္
ငါးၾကင္းခုတ္သားကိုေရေဆ းသန္႔စင္ၿပီးဆားအနည္းငယ္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္ ေျခာက္ေတာင့္ကိုေရာေထာ င္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုပါးပါးလွီးပါ။
ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဒယ္အို းေအာက္ေျခမွာျဖန္႔ထည့္ ပါ။နႏြင္းႏွင့္အေရာင္တင္မွဳ န္႔ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ၿပီးဆား ၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔ျဖင္ ့အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ဆီကိုဒယ္အိုးပတ္လည္မွအနည ္းငယ္ေလာင္းခ်ေပးၿပီးမ ီးရိွန္ေအးေအးမွအဖုံးပိတ ္ၿပီးခ်က္ပါ။
ေရခမ္း၊ဆီျပန္လာလွ်င္ႏွံ႔ေအ ာင္ေမႊေပးၿပီးေရအနည္းငယ္လို က္ေပးပါ။
ဆားနယ္ထားတဲ့ငါးေတြကိုေရ တစ္ထပ္ျပန္ေဆးၿပီးမွထည္ ့ပါ(ဆားနယ္ထားျခင္းသည္င ါးအသားတင္းေစရန္ႏွင့္ေ ၾကမြမွဳကိုကာကြယ္ရန္ျဖစ္ သည္)
ငါးအသားေတြက်က္ၿပီဆိုတာနဲ႔ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
နံနံပင္(သို႔)ပင္စိမ္းေလ းအုပ္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
Credit
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ငါးေတြကိုအစိမ္းခ်က္ရင္ညႇီတ
တကယ့္နည္းစနစ္မွန္ကန္စြာခ်က
သင့္ေလ်ာ္လွပါတယ္။
ငါးၾကင္းခုတ္သား.........
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္..
နံနံပင္...................
ငါးၾကင္းခုတ္သားကိုေရေဆ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုပါးပါးလွီးပါ။
ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဒယ္အို
ဆီကိုဒယ္အိုးပတ္လည္မွအနည
ေရခမ္း၊ဆီျပန္လာလွ်င္ႏွံ႔ေအ
ဆားနယ္ထားတဲ့ငါးေတြကိုေရ
ငါးအသားေတြက်က္ၿပီဆိုတာနဲ႔
နံနံပင္(သို႔)ပင္စိမ္းေလ
Credit
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။