ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ငါးႏွပ္ (၂၀)သား
ၾကက္သြန္နီ (၂)လံုး
မရမ္းျပားေျခာက္ (အနည္းငယ္)
ငရုပ္သီးစိမ္း (အနည္းငယ္)
စပါးလင္ တစ္ပင္
စိမ္းစားငပိ
ခ်ိဳမႈန္႔
ဆား
နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္စီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
ပထမဦးစြာ ငါးႏွပ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ ။ ေနာက္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းပါ ။
ဇလံုထဲကို ထည့္ထားပါ(ေနာက္ဆုံးမွ ဟင္းအိုးထဲထည္႔ရန္)။
ဟင္းအုိးထဲသို႔ ေရမတ္ခြက္ေလးခြက္စာထည့္ပါ ။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထည့္ပါ ။ ငရုပ္သီးစိမ္းကို ေလးစိပ္ကြဲေထာင္းထည့္ပါ ။
မရမ္းျပားေျခာက္ ၅-၆ ျပားေလာက္ထည့္ပါ ။
ဆား ၊ ခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္စီထည့္ပါ ။
ငပိစိမ္းစား လက္တစ္ဆစ္ ေလာက္ထည့္ပါ။
စပါးလင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အထံုးကေလးျပဳလုပ္ၿပီး အုိးထဲတြင္ထည့္ပါ(ထုျပီး အေခ်ာင္းလိုက္လဲ ထည့္နိုင္)။
ဟင္းခ်ိဳအုိးကို ဆူေအာင္တည္ပါ ။ ေရပြက္ပြက္ဆူပါက ငါးကို ထည့္ပါ ။ ေနာက္ အေပါ့အငန္ျမည္းပါ ။ နံနံပင္(သို႔မဟုတ္)ပင္စိမ္းရြက္ ႀကိဳက္က ထည့္ႏိုင္ပါသည္ ။
ငါးႏွပ္က ေၾကလြယ္သည့္အတြက္ ၅မိနစ္ဆိုရင္ ရပါျပီ ။
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ႏွင့္ အရသာရိွေသာ ငါးႏွပ္ဟင္းတခြက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Credit : Original post
by myfoodmyanmar
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။