ၾကက္သား ပဲပင္ေပါက္ ကုုန္းေဘာင္ေၾကာ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္အံုု ၂ ခုု (လက္မခန္႔ အတံုုးေသးမ်ား တံုုးထားပါ)
ပဲပင္ေပါက္ ၂၀ သား
သီဟိုုဠ္ေစ႔ - အနည္းငယ္ (ေလွာ္ၿပီး)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုုး (၈ စိတ္စိပ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ (ဓါးျပား႐ုိက္ထားပါ)
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ / Seasoning ၂/၃ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္ (မထူမပါး လွီးထားပါ)
ျပဳလုုပ္နည္း
လက္မခန္႔ အတံုုးေသးမ်ား တံုုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုု ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ၊ ဆား အနည္းငယ္ တိုု႔နွင့္ နယ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလ်င္ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္မ်ားကိုု ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ ။ ၿပီးလ်င္ အိုုးထဲမွ ဆယ္၍ ဖယ္ထားပါ ။
ငရုုတ္သီးေၾကာ္သည့္ ဆီထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တိုု႔ကိုု ဦးစြာ ထည့္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ နယ္ထားသည့္ ၾကက္သားမ်ားကိုု ထည့္၍ အဖံုုးခဏ အုုပ္ထားပါ ။
ၾကက္သားမ်ား နူးခါနီးတြင္ ပဲပင္ေပါက္ နွင့္ ဆား အနည္းငယ္ ကိုုထည့္ပါ ။ ပဲပင္ေပါက္ မွ ေရမ်ားထြက္လာပါလိမ့္မည္ ။
ပဲပင္ေပါက္ မွ ေရမ်ား ခမ္းခါနီးတြင္ သီဟိုုဠ္ေစ႔ကိုု ထည့္၍ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုု ထည့္၍ အေပါ့အငံျမည္း၍ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ပါ ။
စားရန္ အသင့္ ျဖစ္လ်င္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ၾကက္သား ပဲပင္ေပါက္ ကုုန္းေဘာင္ကိုုထည့္၍ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္မ်ား ကိုု ျဖဴးပါ ။
အခ်ဳိမႈန္ ၊ ၾကက္သားမႈန္႔႔ လံုုးဝ မပါပါ ။ မိမိ နွစ္သက္က ထည့္နိုုင္ပါသည္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္အံုု ၂ ခုု (လက္မခန္႔ အတံုုးေသးမ်ား တံုုးထားပါ)
ပဲပင္ေပါက္ ၂၀ သား
သီဟိုုဠ္ေစ႔ - အနည္းငယ္ (ေလွာ္ၿပီး)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုုး (၈ စိတ္စိပ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ (ဓါးျပား႐ုိက္ထားပါ)
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ / Seasoning ၂/၃ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္ (မထူမပါး လွီးထားပါ)
ျပဳလုုပ္နည္း
လက္မခန္႔ အတံုုးေသးမ်ား တံုုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုု ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ၊ ဆား အနည္းငယ္ တိုု႔နွင့္ နယ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလ်င္ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္မ်ားကိုု ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ ။ ၿပီးလ်င္ အိုုးထဲမွ ဆယ္၍ ဖယ္ထားပါ ။
ငရုုတ္သီးေၾကာ္သည့္ ဆီထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တိုု႔ကိုု ဦးစြာ ထည့္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ နယ္ထားသည့္ ၾကက္သားမ်ားကိုု ထည့္၍ အဖံုုးခဏ အုုပ္ထားပါ ။
ၾကက္သားမ်ား နူးခါနီးတြင္ ပဲပင္ေပါက္ နွင့္ ဆား အနည္းငယ္ ကိုုထည့္ပါ ။ ပဲပင္ေပါက္ မွ ေရမ်ားထြက္လာပါလိမ့္မည္ ။
ပဲပင္ေပါက္ မွ ေရမ်ား ခမ္းခါနီးတြင္ သီဟိုုဠ္ေစ႔ကိုု ထည့္၍ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုု ထည့္၍ အေပါ့အငံျမည္း၍ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ပါ ။
စားရန္ အသင့္ ျဖစ္လ်င္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ၾကက္သား ပဲပင္ေပါက္ ကုုန္းေဘာင္ကိုုထည့္၍ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္မ်ား
အခ်ဳိမႈန္ ၊ ၾကက္သားမႈန္႔႔ လံုုးဝ မပါပါ ။ မိမိ နွစ္သက္က ထည့္နိုုင္ပါသည္ ။

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။