shared by theingilwin on 15/09/16 - duwun.com.mm - Food
ငါးနဲ႔ သံပရာသီးဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့အစားအစာပါ။
ညပိုင္းေတြမွာ အဆီမပါတဲ့ အစားအစာေတြ စားခ်င္တယ္ဆုိရင္ ငါးသံပုရာေပါင္းကို တစ္ခါတေလ လုပ္စားသင့္ပါတယ္။
ငါးသံပရာေပါင္း ျပဳလုပ္ဖုိ႔အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဇလားဗီးယားငါး (သို႔) ကကတစ္ငါး (သို႔) ငါးရံ႕ - ၁ ေကာင္
၂။ စပါးလင္ - ၂ ခု
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ တက္
၄။ င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
၅။ သံပုရာသီး - ၂လံုး
၆။ ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
၇။ ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း.၂ဇြန္း
၈။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
play
ငါးသံပရာေပါင္း ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကို ဗိုက္ခြဲကာ ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး တစ္ဘက္ ၃ ခ်က္ခန္႔ မႊန္းေပးၿပီးေနာက္ ဟင္းခတ္မႈန္႔နဲ႔ နယ္ကာ နယ္ကာငါးဝမ္းဗိုက္အတြင္းသို႔ စပါးလင္ကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးလံုးေခ်ထည့္ပါ။
၂။ ႏွစ္ထပ္ေပါင္းအိုးထဲ ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ၿပီး အေပၚထပ္တြင္ ပန္းကန္ျပားခံကာ ငါးထည့္ပါ။ ၂၅ မိနစ္ခန္႔ ငါးက်က္သည္ထိေပါင္းပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုပ္သီးကို ညပ္ညပ္ေလးလွီးျဖတ္ပါ။
၄။ သၾကား၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးကို ေဖ်ာ္ၿပီး ငါးရဲ႕အေပၚက ေလာင္းထည့္ပါ။
၅။ နံနံပင္ႏွင့္ သံပုရာသီးပါးပါးလွီးၿပီး ငါးသံပရာေပါင္းပြဲကို အလွဆင္လုိက္ပါ။
play
အခုလို ခ်မ္းေအးတဲ့ ရာသီဥတုမွာ ညေနဘက္ အိမ္မွာလူစံုခ်ိန္ ငါးသံပရာေပါင္း ပူပူစပ္စပ္ေလးလုပ္ၿပီး စားၾကည့္လုိက္ၾကပါဦးေနာ္။Credit - Duwun
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။