ဆိတ္သားႏွင့္ အာလူးဆီၿပန္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဆိတ္ေပါင္သား ( Mutton ) = ( 400 g ) ၂၅ က်ပ္သား
အာလူး ( Potato ) = ( 400 g ) ၂၅ က်ပ္သား
ႀကက္သြန္နီ ( Onion ) = ( 2 cloves ) ၂ လံုး
ႀကက္သြန္ၿဖဴ ( Garlic ) = ( 10 cloves ) ၁၀ တတ္
ခ်င္း ( Ginger ) = ( 80 g ) ၅ က်ပ္သား
စပါးလင္ ( Lemon Grass ) = ( 2 stalks ) ၂ ပင္
ငရုတ္ေၿခာက္ ( Dried Chili ) = ( 5 cloves ) ၅ ေတာင့္
ဆား ( Salt ) = ( ¼ tsp ) ၀.၂၅ လၻက္ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ ( Crushed Black Pepper ) = ( ½ tsp ) ၀. ၅ လၻက္ဇြန္း
ခေနာႀကက္သားမႈန္ ့ ( Knorr Seasoning Powder) = ( 2 tbsp ) ၂ စားပြဲ ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္ ့ ( Ground Turmeric ) = ( 2 tsp ) ၂ လၻက္ဇြန္း
ဇီယာမႈန္ ့ ( Ground Cumin ) = ( 2 tsp ) ၂ လၻက္ဇြန္း
ဒိန္ခ်ဥ္ ( Yoghurt ) = ( 3 tbsp ) ၃ စားပြဲ ဇြန္း
ပဲဆီသန္ ့ ( Peanut Oil ) = ( 80 ml ) ၅ က်ပ္သား
ကရေဝးရြက္ ( Bay Leaves ) = ( 3 leaves ) ၃ ရြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ( Cinnamon Stick ) = ( 1 stick ) ၁ ေခ်ာင္း
ေလးညွင္းပြင့္ ( Cloves ) = ( 5 cloves ) ၅ ပြင့္
ဖာလာေစ့ ( Cardamon Seed ) = ( 5 seeds ) ၅ ေစ့
နာနတ္ပြင့္ ( Star Anise ) = ( 5 pcs ) ၅ ပြင့္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ ( Curry Leaves ) = ( 30 leaves ) ၃၀ ရြက္
ရွမ္းငရုတ္နီ ( Red Chili ) = ( 1 clove ) ၁ ေတာင့္
ေရသန္ ့ ( Water ) = ( 1.5 Lt ) ၁.၅ လီတာ
ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္ပံုအညႊန္း
ဆိတ္ေပါင္သား ကို ၂ လက္မခန္ ့အတံုးမ်ားလွီးၿပီး ခေနာႀကက္သားမႈန္႔ ၁ဇြန္း ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ၂ ဇြန္း ၊ ဇီယာမႈန္႔ ၁ ဇြန္း ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၁ ဇြန္း တို ့ၿဖင့္အရသာသြင္းၿပီး မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ႏွပ္ထားပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ ၊ ခ်င္း ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ႀကက္သြန္နီ တို ့ကိုေၾကညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ဟင္းအႏွစ္လုပ္ထားပါ။
အိုးတစ္လံုးတြင္ ပဲဆီသန္ ့ကိုအပူေပးၿပီး နႏြင္းမႈန္႔ ၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ ဖာလာေစ့ ၊ နာနတ္ပြင့္ ၊ ကရေဝးရြက္ ၊ သစ္ဂ်ပိုး ေခါက္၊ စပါးလင္ ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ ၊ ရွမ္းငရုတ္နီ တို ့ကိုဆီသတ္ပါ။
ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ဆီသတ္ၿပီးသည္ႏွင့္ အသင့္ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးအႏွစ္ ကိုထည့္ခ်က္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးအႏွစ္ က်က္လွ်င္ အသင့္အရသာသြင္းထားေသာ ဆိတ္ေပါင္သား ႏွင့္ အာလူး ကိုဆီၿပန္သည္အထိခ်က္ပါ ။
ဆိတ္ေပါင္သား အနည္းငယ္ဆီၿပန္လာလွ်င္ ေရသန္ ့၊ ဇီယာမႈန္႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ၊ ခေနာႀကက္သားမႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို ့ ၿဖင့္အရသာထိန္းညွိၿပီး ဆိတ္ေပါင္သား ႏွင့္ အာလူး ႏူးသည္အထိမီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ၿဖင့ ္ခ်က္ေပးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဆိတ္ေပါင္သား ( Mutton ) = ( 400 g ) ၂၅ က်ပ္သား
အာလူး ( Potato ) = ( 400 g ) ၂၅ က်ပ္သား
ႀကက္သြန္နီ ( Onion ) = ( 2 cloves ) ၂ လံုး
ႀကက္သြန္ၿဖဴ ( Garlic ) = ( 10 cloves ) ၁၀ တတ္
ခ်င္း ( Ginger ) = ( 80 g ) ၅ က်ပ္သား
စပါးလင္ ( Lemon Grass ) = ( 2 stalks ) ၂ ပင္
ငရုတ္ေၿခာက္ ( Dried Chili ) = ( 5 cloves ) ၅ ေတာင့္
ဆား ( Salt ) = ( ¼ tsp ) ၀.၂၅ လၻက္ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ ( Crushed Black Pepper ) = ( ½ tsp ) ၀. ၅ လၻက္ဇြန္း
ခေနာႀကက္သားမႈန္ ့ ( Knorr Seasoning Powder) = ( 2 tbsp ) ၂ စားပြဲ ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္ ့ ( Ground Turmeric ) = ( 2 tsp ) ၂ လၻက္ဇြန္း
ဇီယာမႈန္ ့ ( Ground Cumin ) = ( 2 tsp ) ၂ လၻက္ဇြန္း
ဒိန္ခ်ဥ္ ( Yoghurt ) = ( 3 tbsp ) ၃ စားပြဲ ဇြန္း
ပဲဆီသန္ ့ ( Peanut Oil ) = ( 80 ml ) ၅ က်ပ္သား
ကရေဝးရြက္ ( Bay Leaves ) = ( 3 leaves ) ၃ ရြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ( Cinnamon Stick ) = ( 1 stick ) ၁ ေခ်ာင္း
ေလးညွင္းပြင့္ ( Cloves ) = ( 5 cloves ) ၅ ပြင့္
ဖာလာေစ့ ( Cardamon Seed ) = ( 5 seeds ) ၅ ေစ့
နာနတ္ပြင့္ ( Star Anise ) = ( 5 pcs ) ၅ ပြင့္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ ( Curry Leaves ) = ( 30 leaves ) ၃၀ ရြက္
ရွမ္းငရုတ္နီ ( Red Chili ) = ( 1 clove ) ၁ ေတာင့္
ေရသန္ ့ ( Water ) = ( 1.5 Lt ) ၁.၅ လီတာ
ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္ပံုအညႊန္း
ဆိတ္ေပါင္သား ကို ၂ လက္မခန္ ့အတံုးမ်ားလွီးၿပီး ခေနာႀကက္သားမႈန္႔ ၁ဇြန္း ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ၂ ဇြန္း ၊ ဇီယာမႈန္႔ ၁ ဇြန္း ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၁ ဇြန္း တို ့ၿဖင့္အရသာသြင္းၿပီး မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ႏွပ္ထားပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ ၊ ခ်င္း ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ႀကက္သြန္နီ တို ့ကိုေၾကညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ဟင္းအႏွစ္လုပ္ထားပါ။
အိုးတစ္လံုးတြင္ ပဲဆီသန္ ့ကိုအပူေပးၿပီး နႏြင္းမႈန္႔ ၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ ဖာလာေစ့ ၊ နာနတ္ပြင့္ ၊ ကရေဝးရြက္ ၊ သစ္ဂ်ပိုး ေခါက္၊ စပါးလင္ ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ ၊ ရွမ္းငရုတ္နီ တို ့ကိုဆီသတ္ပါ။
ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ဆီသတ္ၿပီးသည္ႏွင့္ အသင့္ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးအႏွစ္ ကိုထည့္ခ်က္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးအႏွစ္ က်က္လွ်င္ အသင့္အရသာသြင္းထားေသာ ဆိတ္ေပါင္သား ႏွင့္ အာလူး ကိုဆီၿပန္သည္အထိခ်က္ပါ ။
ဆိတ္ေပါင္သား အနည္းငယ္ဆီၿပန္လာလွ်င္ ေရသန္ ့၊ ဇီယာမႈန္႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ၊ ခေနာႀကက္သားမႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို ့ ၿဖင့္အရသာထိန္းညွိၿပီး ဆိတ္ေပါင္သား ႏွင့္ အာလူး ႏူးသည္အထိမီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ၿဖင့
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။