သိန္း ျမင့္ added 3 new photos — with Tat Laing.
===================
===================
ခြက္
ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ေအာက္ေျခပိုင္းေလးတဲ့ ခြက္တိုတိုကို ေရြးပါ။ ခြက္ထဲမွာ ၾကာၾကာထားေသာက္မယ့္ အဆင့္ျမင့္ ဝီစကီေတြအတြက္ကေတာ့ ရွည္တဲ့ခြက္မ်ိဳးဆို ေကာင္းပါတယ္။ ေအာက္ေျခမွာဝိုင္းျပီး အဝမွာ သြယ္သြားတဲ့ Tulip ခြက္မ်ိဳးက သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။ ဒီခြက္နွစ္မ်ိဳးက ဝီစကီေသာက္ဖို႔ အသင့္ေလ်ာ္ဆံုးျဖစ္ပါတယ္။
ငွဲ႕တဲ့အခါ
ငွဲ႕တဲ့အခါမွာ ခြက္ေအာက္ေျခက လက္နွစ္လံုးေရာက္တဲ့ထိပဲ ထည့္သင့္ပါတယ္။
ေရခဲ
ေအးစက္သြားတဲ့အခါ ဝီစကီဟာ အနည္းငယ္ေလာက္ ထံုျပင္းျပင္း ျဖစ္သြားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဝီစကီသမားအစစ္ေတြဟာ ေရခဲထည့္ေလ့မရွိပါဘူး။ ထည့္လည္း တစ္တံုးေလာက္ထက္ မပိုပါဘူး။
ေရ
ေရကေတာ့ သင့္အေပၚမူတည္ပါတယ္။ ဝီစကီသမားအခ်ိဳ႕က ေရခဲတံုးေတြ၊ ေရေတြမထည့္ခင္ နည္းနည္းေလာက္ ထိတယ္ဆိုရုံေလး ျမည္းၾကည့္တတ္ပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့ သူတို႔ သေဘာေတြ႕သေလာက္ ေရေတြ၊ ေရခဲတံုးေတြ ေရာစပ္ ပါတယ္။ ဝီစကီကို neat ေသာက္တယ္ဆိုတာကေတာ့ ေရခဲတံုးေတြ ေရေတြ မပါဘဲ ေသာက္တာျဖစ္ပါတယ္။ ေရေရာရင္ ေရသန္႔ဘူးထဲက ေရနဲ႔ေရာတာက အေကာင္းဆံုးပါ။
အနံ႔
တကယ္ေကာင္းတဲ့ ဝီစကီစစ္စစ္ဆုိရင္ အနံ႔ကိုလည္း အရသာခံဖို႔ မေမ့သင့္ပါဘူး။ တစ္ခါတည္း ခြက္ကို ေမာ့ျပီး မ်ိဳခ်တဲ့နည္းဟာ ဝီစကီနဲ႔ လံုးဝ မအပ္စပ္ပါဘူး။ ပါးစပ္ထဲက ဝီစကီနံ႔သင္းသင္းကို ခံစားရင္း ပူဆင္းသြားတဲ့ အရသာမ်ိဳးကို ခံစားေသာက္မွ ဝီစကီရဲ႕ အနွစ္သာရကို အျပည့္အဝရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
============
Duwun
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။