၀က္ပင္စိမ္း ခ်က္နည္း
-------------------------- --
(ယိုးဒယားအစားအစာေတြထဲမွာ (ကေဖာင္းမူ) လို့ေခၚတဲ့ ဒီ၀က္ပင္စိမ္းဟင္းဟာ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ့ နာမည္ေက်ာ္ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္)
၀က္သားမစားသူမ်ား မိမိ ႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လုံးစာခန္.(ခပ္ၾကမ္းၾကမ္ းစဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅ တက္နဲ.ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္န ီ၅ ေတာင့္ကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ
ပဲေတာင့္ရွည္ ၅ ခုေလာက္ကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးပါ...
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ ္ႏွင့္ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဆ ီသတ္ပါ..
အသားထည့္ေပါင္းၿပီး..သၾကား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ခရုဆီ၊ ငါးငံၿပာရည္တိုနဲ.အရသာသြင္း ၿပီး..မီးခပ္ၿပင္းၿပင္းမွာပ ဲသီးကိုေပါင္းထည့္ပါ...။
ယိုးဒယာဒပင္စိမ္းၿဖစ္တဲ့ကေဖ ာင္ရြက္(သို.) ဟိုက္လက္ဖာ ရြက္ခပ္မ်ားမ်ားထည့္ၿပီးငရု တ္ေကာင္းၿဖဴးၿပီးထမင္းနဲ.သု ံးေဆာင္ပါ.။
ပာင္းတစ္မ်ိဳးတည္းနဲ.စားလို .ၿဖစ္တဲ့အၿမန္နည္းလမ္းေလးပါ ။ ဒီမွာေတာ့..ကေဖာင္ရြက္မသုံး ပဲ အနံ ့ၿပင္းတဲ့ ဟိုလက္ဖာဆိုတဲ့ပင္စိမ္းရြက္
ကိုအသုံးၿပဳ ထားပါတယ္..။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
--------------------------
(ယိုးဒယားအစားအစာေတြထဲမွာ (ကေဖာင္းမူ) လို့ေခၚတဲ့ ဒီ၀က္ပင္စိမ္းဟင္းဟာ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ့ နာမည္ေက်ာ္ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္)
၀က္သားမစားသူမ်ား မိမိ ႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လုံးစာခန္.(ခပ္ၾကမ္းၾကမ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅ တက္နဲ.ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္န
ပဲေတာင့္ရွည္ ၅ ခုေလာက္ကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးပါ...
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ
အသားထည့္ေပါင္းၿပီး..သၾကား၊
ယိုးဒယာဒပင္စိမ္းၿဖစ္တဲ့ကေဖ
ပာင္းတစ္မ်ိဳးတည္းနဲ.စားလို
ကိုအသုံးၿပဳ ထားပါတယ္..။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။