နာမည္ေက်ာ္ ထိုင္းတုမ္ယမ္းဟင္းရည္ ခ်က္နည္း
************************** **************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
ပင္လယ္စာ(ေရာရာ).......၆၀ က်ပ္သား
စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္......... ..၂ လီတာ
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္........၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
အုန္းႏိူ. .......................၁ဗူ း ( ၄၂၀ ဂရမ္ )
ၾကက္သြန္နီ................ ..၃ လုံး(ေလးစိတ္ခြဲ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............. ...၃.(ေလးစိတ္ခြဲ)
စပါးလင္................... ....၂ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္သာ ပါးပါးလွီး)
ပဒဲေကာ.................... ..၁ တက္ ( ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း..................... .......၁တက္(ပါးပါးလွီး)
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္ းမိွဳ..အနည္းငယ္
ရွမ္းနံနံ
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင ္ေၿပာေပးသြားပါမယ္။
ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင ္းရည္ရေအာင္ၿပဳတ္ပါ(ၾကည္လင္ ေစရန္..
အၿမွဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ .)
မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာပင ္လယ္စာမ်ားကို.ေရေႏြးဆူဆူတြ င္..သံပုရာသီး၁စိတ္ ၊ တရုတ္နံနံေလးထည့္ၿပီးေခတၱေရ ေႏြးေဖ်ာေပးပါ..။
(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအခြ်ဲမ်ား ထြက္သြားေစရန္).ေရေအးၿဖင့္ေ ဆးၿပီး.ေရစစ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအပ္သလ ိုလွီးၿဖတ္သန္.စင္ထားပါ...။
အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့ စခ်က္ပါမယ္...။
ပထမဆုံးၾကည္လင္ေသာ
ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲသို.တုမ္ ယမ္းဟင္းအႏွစ္၊ၾကက္သြန္နီေလ းစိတ္ႏွင့္..စပါးလင္.ပဒဲေကာ ၊ခ်င္း၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္ကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ။
အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပ ာင္းခ်ိဳမွဳန္(သုံးတတ္ပါက)၊ ငါးငံၿပာရည္၊
သၾကားတို.ၿဖင့္ၿဖည့္စြက္ပါ။
ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္ ...သန္.စင္ထားေသာမွိဳကိုထည္ ့ပါ။ မွိဳထည့္ၿပီးေနာက္တစ္ခါထပ္ဆ ူပြက္လာလွ်င္..မီးၿပင္းကို. ေလွ်ာ့ခ်ပါ(မီးၿပင္း
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ် က္ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏ ိူင္ပါသည္...)
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတ ြကိုထည့္ေပါင္းပါ။
အုန္းႏိူ.ကိုလည္းထပ္ေပါင္းၿ ပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။
(အခ်ိဳ.ကအုန္းႏို.အစားႏြားႏ ိူ.ကိုအသုံးၿပဳေပမယ့္အုန္းႏ ိူ.နဲ.မွသာအရသာအစစ္
ကိုရရိွႏိူင္ပါတယ္)
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ ္းကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ၿပီး. .သံပုရာရည္(သို.)ေရွာက္ရည္( အသီးကိုညွစ္ထည့္ပါက..ပိုမို ေကာင္းမြန္)။ခ်ဥ္....ငံ...စ ပ္...အရသာကို
ေတာ့မိမိႏွစ္ပိုႏွစ္သက္သလို ထည့္ပါ.ဥပမာ..ခ်ဥ္တာေလးကို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထ ည့္ေပးလိုက္ပါ။
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာန ီးမွ...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးစိတ္ ခြဲနဲ.ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီး
( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက..နံနံပင္ေ လးပါ)ထည့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပ ါတယ္....။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
----------
ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းမ်ိဳးစံုႏ ွင့္ ေရွာင္ရန္၊ ေဆာင္ရန္၊ လိုက္နာရန္တို့ကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ( ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္) ဆိုတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားႏိုင္ၾကပါတယ္။
www.facebook.com/pages/ ေကာင္းထက္ေက်ာ္-ျမန္မာဒံေပါက ္/660513750758838
**************************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
ပင္လယ္စာ(ေရာရာ).......၆၀ က်ပ္သား
စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္.........
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္........၂
အုန္းႏိူ. .......................၁ဗူ
ၾကက္သြန္နီ................
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
စပါးလင္...................
ပဒဲေကာ....................
ခ်င္း.....................
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္
ရွမ္းနံနံ
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင
ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင
အၿမွဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ
မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာပင
(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအခြ်ဲမ်ား
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအပ္သလ
အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့
ပထမဆုံးၾကည္လင္ေသာ
ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲသို.တုမ္
အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပ
သၾကားတို.ၿဖင့္ၿဖည့္စြက္ပါ။
ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ်
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတ
အုန္းႏိူ.ကိုလည္းထပ္ေပါင္းၿ
(အခ်ိဳ.ကအုန္းႏို.အစားႏြားႏ
ကိုရရိွႏိူင္ပါတယ္)
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ
ေတာ့မိမိႏွစ္ပိုႏွစ္သက္သလို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထ
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာန
( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက..နံနံပင္ေ
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
----------
ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းမ်ိဳးစံုႏ
www.facebook.com/pages/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။