Ei's Cooking Diary added 4 new photos.
ဂဏန္းမဆလာ ပုစြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ ေရဘဝဲမရမ္းျပားအစပ္သုပ္ ငံုးဥပဲျပားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ခ်က္နည္းေလးေတြပါ
ဂဏန္းမဆလာ
~ဂဏန္းမ်ားကိုအခြံခြာ၍ထက္ျခမ္းျခမ္းကာလက္မမ်ားကိုျဖဳတ္ပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္၍အေစ့ထုတ္ကာၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ေရာကာညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္၍ဆီပူလွ်င္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္မ်ားကိုထည့္ဆီသတ္ပါ။အနံ့ေမႊး၍ၾကက္သြန္မ်ားႂကြပ္လာလွ်င္ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေဖာက္ထည့္၍ေမႊေပးပါ
~ၾကက္ဥမ်ားေက်သြားလွ်င္ႏုပ္ႏုပ္လွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္ေပးပါ
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္၍အေစ့ထုတ္ကာၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ေရာကာညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္၍ဆီပူလွ်င္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္မ်ားကိုထည့္ဆီသတ္ပါ။အနံ့ေမႊး၍ၾကက္သြန္မ်ားႂကြပ္လာလွ်င္ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေဖာက္ထည့္၍ေမႊေပးပါ
~ၾကက္ဥမ်ားေက်သြားလွ်င္ႏုပ္ႏုပ္လွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္ေပးပါ
~ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်လွ်င္အရသာမႈန္႔ တ႐ုတ္မဆလာ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကိုထည့္ပီးအနံ့ေမႊးလာလွ်င္ဂဏန္းမ်ားကိုထည့္၍ခ်က္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ေရအနည္းငယ္ထည့္၍တည္ေပးပီးဆီျပန္လာလွ်င္အရသာျမည္းကာမီးပိတ္ေပးလို႔ရပါပီ
ပုစြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပံု
Tomato Ketchup. စားပြဲတင္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
Chili Sauce. စားပြဲတင္ဇြန္း(၃)ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
သံပုရာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
သႁကား. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ဆား. အနည္းငယ္
ေရ. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
Tomato Ketchup. စားပြဲတင္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
Chili Sauce. စားပြဲတင္ဇြန္း(၃)ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
သံပုရာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
သႁကား. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ဆား. အနည္းငယ္
ေရ. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေရာထည့္၍သႁကားေက်သည္အထိေမႊေပးပါ
~ပုစြန္မ်ားကိုေခါင္းျဖဳတ္အခြံခြာ၍အလယ္မွခြဲကာေရေဆးပီးအရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ
~ၾကက္ဥႏွင့္ဂ်ံဳကိုခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေရာ၍သမေအာင္ခေလာက္ထားပါ
~ထိုအႏွစ္ထဲသို႔ပုစြန္မ်ားထည့္၍ဆယ္ပီးဆီပူပူတြင္ေရႊညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ကာစစ္ထားပါ
~ထိုဆီထဲသို႔ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ကာဆီသတ္ပီးေမႊးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္းေဂၚဖီ ဘိုစားပဲသီး သခြားသီး နာနတ္သီး အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍(၂)မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ပုစြန္ႏွင့္ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ထည့္ပီးသမေအာင္ေမႊကာအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္မီးပိတ္လို႔ရပါပီ
~ၾကက္ဥႏွင့္ဂ်ံဳကိုခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေရာ၍သမေအာင္ခေလာက္ထားပါ
~ထိုအႏွစ္ထဲသို႔ပုစြန္မ်ားထည့္၍ဆယ္ပီးဆီပူပူတြင္ေရႊညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ကာစစ္ထားပါ
~ထိုဆီထဲသို႔ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ကာဆီသတ္ပီးေမႊးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္းေဂၚဖီ ဘိုစားပဲသီး သခြားသီး နာနတ္သီး အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍(၂)မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ပုစြန္ႏွင့္ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ထည့္ပီးသမေအာင္ေမႊကာအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္မီးပိတ္လို႔ရပါပီ
ေရဘဝဲမရမ္းျပားအစပ္သုပ္
~ေရဘဝဲမ်ားကိုေခါင္းျဖဳတ္၍အလယ္မွအမဲအဆံေလးမ်ားကိုထုတ္ကာလက္မ်ားကိုေရျဖင့္စင္ေအာင္ေဆးပါ
~ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲသို႔ရွာလကာရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာေရဘဝဲလက္မ်ားကို(၁၀)မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ဆယ္ပီးအတံုးေလးမ်ားလွီးကာပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ထည့္ထားပါ
~င႐ုတ္ဆံုထဲတြင္မရမ္းျပားေျခာက္ ရခိုင္ပုစြန္ငပိအနည္းငယ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္၍မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ
~ထို႔အႏွစ္မ်ားကိုေရဘဝဲပန္းကန္ထဲသို႔ထည့္ကာၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီး နံနံပင္ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ေရာနယ္ကာသံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ
~ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲသို႔ရွာလကာရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာေရဘဝဲလက္မ်ားကို(၁၀)မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ဆယ္ပီးအတံုးေလးမ်ားလွီးကာပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ထည့္ထားပါ
~င႐ုတ္ဆံုထဲတြင္မရမ္းျပားေျခာက္ ရခိုင္ပုစြန္ငပိအနည္းငယ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္၍မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ
~ထို႔အႏွစ္မ်ားကိုေရဘဝဲပန္းကန္ထဲသို႔ထည့္ကာၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီး နံနံပင္ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ေရာနယ္ကာသံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ
ငံုးဥပဲျပားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္
~ငံုးဥမ်ားကိုျပဳတ္၍အခြံခြာထားပါ။ပဲျပားကိုအတံုးေသးေလးမ်ားတံုး၍အရသာမႈန္႔ ဆား ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။~မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုအေျမာင္းေသးေလးမ်ားလွီး၍မုန္ညင္းထုပ္၊မုန္လာဥနီ၊ပန္းေဂၚဖီ ေရႊပဲသီးစတဲ့အသီးအရြက္မ်ားကိုေသးေသးလွီးပီးေရေဆးပါ။မိႈေျခာက္ကိုလည္းေရစိမ္ပီးညွပ္ထားေပးပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္စိတ္ပါ
~စပါးလင္ကိုအရင္းပိုင္းျဖတ္၍အဖ်ားမွအရြက္မ်ားကိုေရေဆးပီးထံုးေပးပါ။အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၍ႁကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း၊ငရုတ္သီးပုတို့ျဖင့္ေရာ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ကိုဆီသတ္ပါ။ေမႊးလာလွ်င္နယ္ထားေသာပဲျပားႏွင့္ငံုးဥမ်ားကိုထည့္၍လံုးေပးပါ။ထို့ေနာက္မွ်စ္ခ်ဥ္၊စပါးလင္စည္းတို႔ကိုထည့္၍ခ်က္ေပးပါ။ေရထည့္ေပးပီးပြက္လာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မိႈေျခာက္ႏွင့္အသီးအရြက္မ်ားထည့္ပါ
~အသီးအရြက္မ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ငံျပာရည္၊အရသာမႈန့္၊ရွာလကာရည္ ဆားတို့ထည့္၍အေပါ့အငံျမည္းပါ။အရသာစိတ္ႁကိုက္ျဖစ္ပီဆိုလွ်င္ႁကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္တဆစ္ခန့္လွီးပီးအုပ္ေပးပါ
~စပါးလင္ကိုအရင္းပိုင္းျဖတ္၍အဖ်ားမွအရြက္မ်ားကိုေရေဆးပီးထံုးေပးပါ။အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၍ႁကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း၊ငရုတ္သီးပုတို့ျဖင့္ေရာ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ကိုဆီသတ္ပါ။ေမႊးလာလွ်င္နယ္ထားေသာပဲျပားႏွင့္ငံုးဥမ်ားကိုထည့္၍လံုးေပးပါ။ထို့ေနာက္မွ်စ္ခ်ဥ္၊စပါးလင္စည္းတို႔ကိုထည့္၍ခ်က္ေပးပါ။ေရထည့္ေပးပီးပြက္လာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မိႈေျခာက္ႏွင့္အသီးအရြက္မ်ားထည့္ပါ
~အသီးအရြက္မ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ငံျပာရည္၊အရသာမႈန့္၊ရွာလကာရည္ ဆားတို့ထည့္၍အေပါ့အငံျမည္းပါ။အရသာစိတ္ႁကိုက္ျဖစ္ပီဆိုလွ်င္ႁကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္တဆစ္ခန့္လွီးပီးအုပ္ေပးပါ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။