Chaw Su's Food Friends added 9 new photos.
ရိုးရိုးေလး ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္
**... ရိုးရိုးေလး ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ လုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ….
1. မုန္ညင္း – 600 g
2. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
3. ထမင္းရည္ ေႏြးေႏြး (မုန္ညင္းျမွဳပ္ေအာင္ ထည့္ရပါမယ္။)
2. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
3. ထမင္းရည္ ေႏြးေႏြး (မုန္ညင္းျမွဳပ္ေအာင္ ထည့္ရပါမယ္။)
မုန္ညင္းမ်ားကို ေရေဆးၿပီး အနည္းငယ္ႏြမ္းရံု ေနလွမ္းေပးပါ။ (အရမ္းမႏြမ္းသြားပါေစနွင့္။)
ဆန္ (rice cooker ခြက္တစ္ဝက္) ကို ေရ (rice cooker ၂ ခြက္) ထည့္ကာ ခ်က္ၿပီး ၈ မိနစ္ခန္႕ဆူခိုင္းထားၿပီးလွွ်င္ လိုအပ္ေသာ ထမင္းရည္ရပါမည္။ (ထမင္းရည္ငွဲ႕ မခ်က္သူမ်ား အတြက္)
ၿပီးလွ်င္ ေနပူလွန္းထားေသာ မုန္ညင္းမ်ားကို လက္ဆစ္တစ္ဝက္အရွည္ခန္႕ လွီးကာ ဆားထည့္ၿပီး ႏြမ္းသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြဆုပ္နယ္ေပးပါ။
ႏြမ္းသြားေသာမုန္ညင္းနွင့္ ထြက္လာေသာအရည္မ်ားကို သန္႔ျပန္႕ေသာ ပုလင္းထဲ သိပ္ထည့္ၿပီး ေႏြးေနေသာ ထမင္းရည္ကို အေပၚမွေလာင္းထည့္ေပးပါ။
ၿပီးေနာက္ ေလလံုေအာင္ဖုံုးကာ အိမ္၏အေႏြးဆံုးေနရာ (မီးဖို နွင့္ နီးေသာေနရာ)တြင္ ၄၊၅ ရက္ခန္႔ထားပါ။ ရာသီဥတု အပူ၊ အေအးေပၚ မူတည္ၿပီး ရက္အတိုး၊ အေလွ်ာ့ ရိွပါတယ္။ (အျမန္ခ်ဥ္လိုလွွ်င္ ေနတိုက္ရိုက္မပူေသာ အိမ္အျပင္ဖက္တြင္ ထားေပးႏိူင္ပါတယ္။)
၄၊၅ ရက္ၾကာလွွ်င္ ရိုးရိုးေလး ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ နည္းမ်ဳိစံုျဖင့္ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
အနည္းငယ္ စၿပီး ခ်ဥ္လာေသာ ဒုတိယေျမာက္ေန႕မွစၿပီး မုန္ညင္းခ်ဥ္အရည္မ်ား အနည္းငယ္လွွ်ံထြက္လာတတ္သျဖင့္ ပုလင္းေအာက္ဖက္တြင္ ပန္းကန္တစ္ခု ခံေပးထားပါ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။