ကင္းမြန္ အစာသိပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္း
----
သူငယ္ခ်င္းေတြကို စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ကင္းမြန္ အစာသိပ္နည္းေလးကို ေၿပာၿပပါမယ္႐ွင္။
အိတ္ပံုစံေလး ၿဖစ္ေနတဲ့ ကင္းမြန္ထဲကို ႏွစ္သက္ရာ အသား၊အသီးအ႐ြက္ ထည့္ၿပီး အစာသိပ္လို ့ရပါတယ္။
ဒီနည္းကေတာ့ ပုစြန္ႏွင့္မႈိေၿခာက္ကို အဓိက ထည့္ထားၿပီး က်န္တဲ့ ဟင္းခတ္အစာပလာေတြလည္း အနံ ့အရသာအတြက္ သံုးထားပါတယ္။
ကင္းမြန္ရ ဲ ့အသားက ထုတ္ထု္တ္ေလးရယ္၊ ပုစြန္ရဲ ့ခ်ိဳတဲ့အရသာရယ္၊ ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ေလးရယ္ ေပါင္းလိုက္တဲ့အခါ အရသာေကာင္းတဲ့့ စားစရာတစ္မ်ိဳး ရလာပါတယ္။
ထမင္းႏွင့္ စားစား၊ ဒီအတိုင္းပဲ စားစား အရသာေကာင္းလြန္းတဲ့ ကင္းမြန္ အစာသိပ္ေၾကာ္ ၿပင္ဆင္နည္းေလးကေတာ့
Ingredients:
ကင္းမြန္အေနေတာ္ ၃~၄ ေကာင္
ပုစြန္ ၁၅က်ပ္သား (သို ့) Tuna ၁ဗူး
တ႐ုတ္မႈိေၿခာက္ ၃ပြင့္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္
ခ်င္း ၁" အ႐ြယ္ ၁တံုး
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၂လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ခ႐ုဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ဆလတ္႐ြက္ ၅႐ြက္
င႐ုတ္ပြအ၀ါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာ
နံနံပင္ အနည္းငယ္
႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
Chili Sauce
Preparation Method:
၁) ၿပည္ၾကီးငါးေတြကို သန္ ့စင္၊ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ႐ွာလကာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေနာက္တစ္ခါ ထပ္ေဆးပါ။
၂) တ႐ုတ္မႈိေၿခာက္ေတြကို ေရစိမ္ပါ။ပြလာလွ်င္ ေရညွစ္ၿပီး ေသးေသး လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ခ်င္းေတြကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
၃) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ေက်ာလယ္က အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္တို့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
၄) ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို ပုစြန္ (သို ့)Tuna၊ အစာပလာ အားလံုးထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၅) ၿပည္ၾကီးငါး ထဲကို အစာသိပ္ၿပီး ေနရာ အနည္းငယ္ခ်န္ထားၿပီး သြားၾကားထိုးတံၿဖင့္ ပိတ္ပါ။
၆) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အနည္းငယ္ ပူလာလွ်င္ ၿပည္ၾကီးငါးေတြကို ေၿဖးေၿဖး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ တစ္ဖက္က်က္မွ ေနာက္တဖက္ေၿပာင္းေၾကာ္ပါ။ အက်က္လိုေသးလွ်င္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
၇) ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံပင္၊ Chili Sauce၊ ႐ွာလကာရည္ၿဖင့္ အခ်ဥ္ၿပင္ဆင္ပါ။ င႐ုတ္ပြအ၀ါကို ပါးပါးလွီးပါ။
၈) ဆလတ္႐ြက္ခင္းထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို ညွပ္ထည့္၊ င႐ုတ္ပြအ၀ါ ပါးပါးလွီးထား ထည့္ၿပီး အသင့္ၿပင္ထားေသာ အခ်ဥ္ၿဖင့္ စားလို ့ရပါၿပီ။
Credit : KaeKae's FoodPalace
----
သူငယ္ခ်င္းေတြကို စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ကင္းမြန္ အစာသိပ္နည္းေလးကို ေၿပာၿပပါမယ္႐ွင္။
အိတ္ပံုစံေလး ၿဖစ္ေနတဲ့ ကင္းမြန္ထဲကို ႏွစ္သက္ရာ အသား၊အသီးအ႐ြက္ ထည့္ၿပီး အစာသိပ္လို ့ရပါတယ္။
ဒီနည္းကေတာ့ ပုစြန္ႏွင့္မႈိေၿခာက္ကို အဓိက ထည့္ထားၿပီး က်န္တဲ့ ဟင္းခတ္အစာပလာေတြလည္း အနံ ့အရသာအတြက္ သံုးထားပါတယ္။
ကင္းမြန္ရ ဲ ့အသားက ထုတ္ထု္တ္ေလးရယ္၊ ပုစြန္ရဲ ့ခ်ိဳတဲ့အရသာရယ္၊ ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ေလးရယ္ ေပါင္းလိုက္တဲ့အခါ အရသာေကာင္းတဲ့့ စားစရာတစ္မ်ိဳး ရလာပါတယ္။
ထမင္းႏွင့္ စားစား၊ ဒီအတိုင္းပဲ စားစား အရသာေကာင္းလြန္းတဲ့ ကင္းမြန္ အစာသိပ္ေၾကာ္ ၿပင္ဆင္နည္းေလးကေတာ့
Ingredients:
ကင္းမြန္အေနေတာ္ ၃~၄ ေကာင္
ပုစြန္ ၁၅က်ပ္သား (သို ့) Tuna ၁ဗူး
တ႐ုတ္မႈိေၿခာက္ ၃ပြင့္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္
ခ်င္း ၁" အ႐ြယ္ ၁တံုး
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၂လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ခ႐ုဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ဆလတ္႐ြက္ ၅႐ြက္
င႐ုတ္ပြအ၀ါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာ
နံနံပင္ အနည္းငယ္
႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
Chili Sauce
Preparation Method:
၁) ၿပည္ၾကီးငါးေတြကို သန္ ့စင္၊ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ႐ွာလကာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေနာက္တစ္ခါ ထပ္ေဆးပါ။
၂) တ႐ုတ္မႈိေၿခာက္ေတြကို ေရစိမ္ပါ။ပြလာလွ်င္ ေရညွစ္ၿပီး ေသးေသး လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ခ်င္းေတြကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
၃) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ေက်ာလယ္က အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္တို့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
၄) ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို ပုစြန္ (သို ့)Tuna၊ အစာပလာ အားလံုးထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၅) ၿပည္ၾကီးငါး ထဲကို အစာသိပ္ၿပီး ေနရာ အနည္းငယ္ခ်န္ထားၿပီး သြားၾကားထိုးတံၿဖင့္ ပိတ္ပါ။
၆) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အနည္းငယ္ ပူလာလွ်င္ ၿပည္ၾကီးငါးေတြကို ေၿဖးေၿဖး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ တစ္ဖက္က်က္မွ ေနာက္တဖက္ေၿပာင္းေၾကာ္ပါ။ အက်က္လိုေသးလွ်င္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
၇) ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံပင္၊ Chili Sauce၊ ႐ွာလကာရည္ၿဖင့္ အခ်ဥ္ၿပင္ဆင္ပါ။ င႐ုတ္ပြအ၀ါကို ပါးပါးလွီးပါ။
၈) ဆလတ္႐ြက္ခင္းထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို ညွပ္ထည့္၊ င႐ုတ္ပြအ၀ါ ပါးပါးလွီးထား ထည့္ၿပီး အသင့္ၿပင္ထားေသာ အခ်ဥ္ၿဖင့္ စားလို ့ရပါၿပီ။
Credit : KaeKae's FoodPalace
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။