ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ထဲမွာ မိမိက်န္းမာေရးကို တကယ္ ဂရုစိုက္သူ ဘယ္ႏွစ္ေယာက္ရိွၾကပါသလဲ။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ေနထုိင္တဲ့ လက္ရွိကာလမွာ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ားစြာနဲ႔ အခ်ိန္ျပည့္ လုပ္ငန္းစဥ္ေတြရိွေနၾကရာ မိမိကုိယ္ကုိ ဂရုစိုက္ေပးဖုိ႔ အခ်ိန္မရိွျဖစ္ေနၾကတယ္။ ဒီအခ်က္က ေရရွည္မွာ ရလဒ္ဆုိးေတြျဖစ္ေပၚေစႏုိင္ပါတယ္။ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ အသက္ ၃၀ ေနာက္ပုိင္း အရုိးက်စ္လစ္မႈ ေလ်ာ့နည္းလာတယ္။ အသက္ ၃၀ ေက်ာ္ရင္ အမ်ဳိးသမီး ၅၀% က အရိုးပြျခင္း ၾကဳံေတြ႔ႏုိင္တယ္။ အရုိးအဆစ္ က်စ္လစ္မႈ အားနည္းလာတာေၾကာင့္ က်ဳိးအက္လြယ္ျခင္း၊ ခႏၶာကုိယ္ နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္း၊ အရုိးပြျခင္း၊ အဆစ္ေရာင္နာစတဲ့ ေရာဂါေတြ ျဖစ္ေပၚေစႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒီအတြက္ သင့္တင့္မွ်တတဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္-ဒီ ဓာတ္တုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္။ သုိ႔ေသာ္ အရုိးက်စ္လစ္မႈ ဖ်က္ဆီးတဲ့ အရာတခ်ဳိ႕လည္းရိွပါတယ္။ အရုိးသိပ္သည္းမႈ ေလ်ာ့နည္းေစျပီး အျမန္ဆုံးေလ်ာ့တဲ့ အစားအစာ (၃) ခု ရိွပါတယ္။
(၁) အရက္ေသစာ
အရက္ေသစာက ဗီတာမင္-ဒီနဲ႔ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ စုပ္ယူမႈမွ်ေျခ ထိခုိက္ေစတာေၾကာင့္ အရုိးသိပ္သည္းမႈ ေလ်ာ့နည္းေစႏုိင္တယ္။ ဒ့ါေၾကာင့္ အရက္ကုိ အျမဲတမ္း အတန္အသင့္သာ ေသာက္ပါ။ ဒ့ါအျပင္ အသည္းလည္း ျပင္းထန္စြာ ထိခုိက္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အရက္ေသစာ မေသာက္သုံးဖို႔လည္း အၾကံျပဳထားပါေသးတယ္။
(၂) ဆား
ဆား အရမ္းငန္တဲ့ အစားအစာကို စားသုံးေနပါက ခ်က္ခ်င္းရပ္ပါ။ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြ၊ အေၾကာ္အေလွာ္ေတြ၊ အစာေျပစားစရာေတြမွာ ဆားဓာတ္ျမင့္မာစြာပါဝင္ျပီး ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္စုပ္ယူႏုိင္မႈ ေလ်ာ့နည္းကာ အရုိးပြေစႏုိင္ပါတယ္။ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္စုပ္ယူမႈ ပုိေလ်ာ့နည္းျပီး ဆိုဒီယမ္ အငန္ဓာတ္ အလြန္အကြ်ံ စုပ္ယူမႈျဖစ္ေစႏုိင္တယ္။ ေသြးေပါင္တက္ ဆားဓာတ္မ်ားမ်ား စားသုံးျခင္းေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ပါတယ္။
(၃) ကဖိန္းဓာတ္
ညနက္အထိ အလုပ္လုပ္တာ သေဘာက်တယ္ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ရက္တည္း ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္အမ်ားၾကီးေသာက္ဖုိ႔ ျဖစ္ေစတဲ့ စိတ္ဖိစီးမႈအျပင္းအထန္ရိွေနပါက အဲဒီအက်င့္ကို ေလ်ာ့ခ်သင့္ေနပါျပီ။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ကဖီးဓာတ္က အရိုးက်ဳိးအက္ေစႏုိင္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္စုပ္ယူမႈ ေလ်ာ့နည္းေစလုိ႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ကဖီးဓာတ္က သင့္ကို ႏုိးၾကားေစႏုိင္ေပမယ့္ အရုိးအတြက္ မေကာင္းတဲ့အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈျဖစ္ေစပါတယ္။
Ref: T&B
http://www.trend.com.mm/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။