ခ်က္ၿပဳတ္ တာေတြနဲ႔ပတ္သက္လုိ႔ေ၀ါဟာရမ်ား
————————————————–
Peel – အခြံႏႊာသည္
Slice – အလႊာလုိက္လွီးသည္
Grate – ျခစ္ခ်သည္။
Pour – ေလာင္းခ်သည္
Mix – သမေအာင္ေမႊသည္
Whisk – ( ၾကက္ဥ၊မလႈိင္စသည္တုိ႔ကုိ ) ခေလာက္သည္။
Boil – အရည္ဆူေအာင္ပြက္ေအာင္တည္သည္။
Fry – ေၾကာ္သည္။
Roll – လွိမ္႔သည္
Stir – ေမႊသည္
Simmer – မီးေအးေအးနဲ႔ႏွပ္ထားသည္။
Poach – အရည္တြင္ မီးမွ်င္းမွ်င္းျဖင္႔ခ်က္သည္။
Bake – ဖုတ္သည္
Roast – ကင္သည္
Grill – အသားကင္သည္ ( အထက္မီးေပးသည္ )
http://www.thebestenglish4you.com/cooking/
————————————————–
Peel – အခြံႏႊာသည္
Slice – အလႊာလုိက္လွီးသည္
Grate – ျခစ္ခ်သည္။
Pour – ေလာင္းခ်သည္
Mix – သမေအာင္ေမႊသည္
Whisk – ( ၾကက္ဥ၊မလႈိင္စသည္တုိ႔ကုိ ) ခေလာက္သည္။
Boil – အရည္ဆူေအာင္ပြက္ေအာင္တည္သည္။
Fry – ေၾကာ္သည္။
Roll – လွိမ္႔သည္
Stir – ေမႊသည္
Simmer – မီးေအးေအးနဲ႔ႏွပ္ထားသည္။
Poach – အရည္တြင္ မီးမွ်င္းမွ်င္းျဖင္႔ခ်က္သည္။
Bake – ဖုတ္သည္
Roast – ကင္သည္
Grill – အသားကင္သည္ ( အထက္မီးေပးသည္ )
http://www.thebestenglish4you.com/cooking/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။