ေရဦးပဲငါးပိအစပ္ခ်က္
•••••••••••••••••••••
ပဲငါးပိအစို............... .....၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................ ...၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ............... ..၅တက္
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္....၅ေ တာင့္
င႐ုတ္သီးစိမ္း............. .....၅ေတာင့္
နံနံပင္.. ........................အန ည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ေရာၿ ပီးညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးပ ါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုခပ္ႀကီးႀ ကီးလွီးပါ။
ဒယ္အိုးရဲ႕ေအာက္ေျခမွာေထာင္ းထားေသာၾကက္သြန္အေရာကိုထည့္ ၿပီး၊နႏြင္းမႈန္႔၊အေရာင္တင္ ႏွင့္ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ကိုထည ့္ပါ(ဆားမထည့္ခင္ပဲငါးပိအရသ ာကိုျမည္းစမ္းထားဖို႔လိုပါမ ည္)
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သ ီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့့္ၿ ပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာအဖုံးအု ပ္ကာေရခမ္းဆီျပန္သည္အထိခ်က္ ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်ၿပီဆိုမ ွပဲငါးပိထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
ပဲငါးပိထည့္ၿပီးေရခမ္း၊ဆီျပ န္၊အႏွစ္က်ေအာင္တစ္ႀကိမ္အဖု ံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။
မီးဖိုေပၚမွခ်ကာနီးလွ်င္နံန ံပင္ေလးအုပ္ေပးပါ။
•••••••••••••••••••••
ပဲငါးပိအစို...............
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္....၅ေ
င႐ုတ္သီးစိမ္း.............
နံနံပင္.. ........................အန
ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ေရာၿ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးပ
ဒယ္အိုးရဲ႕ေအာက္ေျခမွာေထာင္
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်ၿပီဆိုမ
ပဲငါးပိထည့္ၿပီးေရခမ္း၊ဆီျပ
မီးဖိုေပၚမွခ်ကာနီးလွ်င္နံန
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။