MM Social Sky
အေမရိကန္ စစ္သားေတြအတြက္ (၃) ႏွစ္အထားခံမဲ႔ Pizza စမ္းသပ္ေအာင္ၿမင္
Article By Aung Heine ( mm Social Sky )
အရင္တစ္ခ်ိန္တုန္းက ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႔ ေကာက္ညွင္းထုပ္ေတြ၊ ထမင္းဂ်ိဳးေတြ ကို စစ္သားေတြက အစားခံ၊ တာရွည္ခံနိင္ဖို႔ ယူေဆာင္သလို႔ေပါ့။
ယခုေတြ႔ရမဲ႔ ပီဇာက (၃) ႏွစ္ေတာင္ခံတယ္ဆိုေတာ႔ အိုဘားမား က သူရဲ႕ စစ္သားေတြကိုသိပ္ၿပီး ခ်စ္ပံုရပါတယ္။ စစ္ထဲမွာ အနည္းဆံုး
(၃) ႏွစ္ေနၿပီး ၿပန္ခဲ႔ဆိုသလား အဲလို႔ပဲလား မသိပါဘူး။
ယခုေတြ႔ရမဲ႔ ပီဇာက (၃) ႏွစ္ေတာင္ခံတယ္ဆိုေတာ႔ အိုဘားမား က သူရဲ႕ စစ္သားေတြကိုသိပ္ၿပီး ခ်စ္ပံုရပါတယ္။ စစ္ထဲမွာ အနည္းဆံုး
(၃) ႏွစ္ေနၿပီး ၿပန္ခဲ႔ဆိုသလား အဲလို႔ပဲလား မသိပါဘူး။
ဟုတ္ပါတယ္။ က်ေတာ္တို႔ ထို ပီဇာဟာ (၃) ႏွစ္ေတာင္ အထားခံတယ္ဆိုေတာ႔ ဘာေတြ ဘယ္လို စီမံထားပါလိမ္႔
အရင္ကတည္းက (NSRDEC) U.S. Army Natick Soldier Research, Development and Engineering Center ဟာအသားကေန အသင္႔စာသံုးနိင္ၿပီးတာရွည္ခံတဲ႔ ေပါ႔ပါးတဲ႔ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးကိုတီထြင္ေနခဲ႔တာပါ။ ဒါေပမဲ႔ ဒီလိုအသားကို ၿပဳလုပ္တဲ႔ေနရာမွာ
မၿပဳလုပ္နိင္တဲ႔အခါ ယခုလို ပီဇာဖက္ကိုေရာက္ရွိလာခဲ႔တာ ၿဖစ္ပါတယ္။
မၿပဳလုပ္နိင္တဲ႔အခါ ယခုလို ပီဇာဖက္ကိုေရာက္ရွိလာခဲ႔တာ ၿဖစ္ပါတယ္။
ယခုေတာ႔ ထုတ္လုပ္ေအာင္ၿမင္သြားပါၿပီး ။ အရသာက မေၿပာင္းလဲတဲ႔အၿပင္ မူလနဲ႔ကြာဟသြားတာ တစ္ခုမွ မရွိပါဘူး။ ပူပူေလာေလာ မစားရတာတစ္ခုပါပဲ။ ဒီလို တာရွည္ခံၿပီး စားေသာက္နိင္တဲ႔ ပီဇာတစ္ခုၿဖစ္ဖို႔ ဘယ္လိုမ်ားၿပဳလုပ္ထားပါလိမ္႔။
ဒါကဒီလိုပါ။ ပီဇာရဲ႕ ဂံ်ဴမုန္႔ညက္ထဲမွာ အစိုဓာတ္က ရွိပါတယ္။ ဒီအစိုက အခ်ိန္ၾကာလာတဲ႔အခါ မိႈနဲ႔ အၿခား ဘတ္တီးရီးယားေတြကို ေပါက္ဖြား
ေစတာ ၿဖစ္ပါတယ္။ အခုက ထို ဂ်ံဴထဲမွာ ပါတဲ႔ အစိုဓာတ္ကို တားဆီးထားၿပီး အခ်ဥ္ရည္မွာ ပါ၀င္တဲ႔ အက္ဆစ္ဓာတ္ကို ေၿပာင္းလဲထားပါတယ္။
ဒီေတာ႔ ၾကာရွည္ခံသြားတာေပါ့။
ေစတာ ၿဖစ္ပါတယ္။ အခုက ထို ဂ်ံဴထဲမွာ ပါတဲ႔ အစိုဓာတ္ကို တားဆီးထားၿပီး အခ်ဥ္ရည္မွာ ပါ၀င္တဲ႔ အက္ဆစ္ဓာတ္ကို ေၿပာင္းလဲထားပါတယ္။
ဒီေတာ႔ ၾကာရွည္ခံသြားတာေပါ့။
အဆိုပါ အဖြဲ႔က ေနာက္ထပ္ စစ္သားေတြအတြက္ အၿခားအစားအစာမ်ားကိုလည္း စမ္းသပ္ၿပဳလုပ္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။