FOOD Magazine
................................
ထိုင္း၀က္အူခ်ဳိေၾကာ္
................................
ကြၽန္မက ဒီ၀က္အူေၾကာ္ကို စင္ကာပူက ထိုင္းဆိုင္တစ္ခုမွာ စားခဲ့ဖူးတာပါ။
ကြၽန္မရဲ႕ စင္ကာပူခရီးစဥ္က အေျပးအလႊားခရီးစဥ္ပါပဲ။
အဲဒီေန႔က မနက္ပိုင္းမွာ မအိ EVY FoodLover နဲ႔ေတြ႕၊
ေန႔လယ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ေတြ႕ ညေန ကိုထက္အစ္ကိုမိသားစုနဲ႔ေတြ႕ဖို႔ စီစဥ္ထားပါတယ္။
ထိုင္း၀က္အူခ်ဳိေၾကာ္
................................
ကြၽန္မက ဒီ၀က္အူေၾကာ္ကို စင္ကာပူက ထိုင္းဆိုင္တစ္ခုမွာ စားခဲ့ဖူးတာပါ။
ကြၽန္မရဲ႕ စင္ကာပူခရီးစဥ္က အေျပးအလႊားခရီးစဥ္ပါပဲ။
အဲဒီေန႔က မနက္ပိုင္းမွာ မအိ EVY FoodLover နဲ႔ေတြ႕၊
ေန႔လယ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ေတြ႕ ညေန ကိုထက္အစ္ကိုမိသားစုနဲ႔ေတြ႕ဖို႔ စီစဥ္ထားပါတယ္။
ကြၽန္မသူငယ္ခ်င္းေတြက ထိုင္းစာလိုက္ေကြၽးၾကပါတယ္။
အဲဒီမွာ ဒီထိုင္း၀က္အူခ်ိဳကို စားဖူးတာပါ။ လိုက္ေကြၽးတယ္ဆိုေပမဲ့
ေကြၽးတဲ့သူေတြက လက္မလည္ေအာင္ကို စားၾကပါတယ္။
ကြၽန္မမွာ အခ်ိန္ကလည္းမရွိတဲ့အထဲ ဒီဟာကို ခဏသာ စားၿပီး
ေနာက္တစ္ေနရာကို အျမန္ေျပးရတဲ့အခါ ဒါေလးကို တသသျဖစ္က်န္ခဲ့ရပါတယ္။
ဒီေတာ့ စားခ်င္လာရင္ မျဖစ္မေန ရွာေဖြေမးျမန္းလုပ္စားရပါတယ္။
သားႀကီးေက်ာင္းက သူငယ္ခ်င္းအေမက ထိုင္းမေလးကိုေမးၿပီး
လုပ္စားရပါတယ္။ လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ၀က္အူခ်ိဳ - ၅၀၀ ဂရမ္
• နာနတ္ပြင့္ - ၃ ပြင့္
• သစ္ၾကံပိုးေခါက္ - ၁ ေခါက္
• နံနံေစ့ - အနည္းငယ္
• ခ်င္း - အခ်ဳိဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - အခ်ဳိဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခ႐ုဆီ - အခ်ဳိဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳအပ်စ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
• ေရ - တစ္ဖန္ခြက္စာ
........................
• ၀က္အူခ်ိဳ - ၅၀၀ ဂရမ္
• နာနတ္ပြင့္ - ၃ ပြင့္
• သစ္ၾကံပိုးေခါက္ - ၁ ေခါက္
• နံနံေစ့ - အနည္းငယ္
• ခ်င္း - အခ်ဳိဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - အခ်ဳိဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခ႐ုဆီ - အခ်ဳိဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳအပ်စ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
• ေရ - တစ္ဖန္ခြက္စာ
ျပဳလုပ္နည္း
..................
စစခ်င္း ၀က္အူခ်ိဳကို ေဘးကအရိအရြဲေတြကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ညႇပ္ထုတ္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ အူအတြင္း ပိုင္းမ်ား သန္႔စင္ေစရန္ အူထိပ္၀အပြင့္ဘက္မွ အူကို
လက္ျဖင့္ပြင့္ေစၿပီး အထဲကို ရွလကာရည္ႏွင့္ ဆား အနည္းငယ္ထည့္
ေရဘုံပိုင္ေအာက္ေရခံကာ အူ လမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ ညႇစ္ၿပီးေဆးခ်ပါ။
ဒီမွာ ေတာ့ သန္႔စင္ၿပီးသားေတြမို႔ ကြၽန္မ သိပ္ၾကာၾကာ မေဆးဘဲ
ႏွစ္ခါေလာက္ပဲေဆးပါတယ္။
အထက္က ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားမွ အူခ်ိဳမွလြဲ၍ က်န္တာကို ဖိုေပၚမွာအပူေပးၿပီး ပြက္ပါေစ။
ေမႊးလာ ပါမယ္။ သန္႔စင္ၿပီး အူခ်ိဳေလးမ်ားကို ထည့္ျပဳတ္ လိုက္ပါ။
ႏူးလာရင္ ေရစစ္ထားပါ။ ပုံမွန္အားျဖင့္ ေရမက်န္ေအာင္ ေနခဏလွန္းပါတယ္တဲ့။
ကြၽန္မ က လန္ဒန္မွာ ေနရွားလြန္းလို႔ Oven သုံးပါမယ္။ Oven မွာ
အေပၚမီး ၁၈၀ ခန္႔ျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ကင္ ပါတယ္။ ၿပီးမွ ဆီပူမွာခတ္
ၾကြပ္ၾကြပ္နီလာ ေအာင္ေၾကာ္ေပးၿပီး ပူပူေလး ခ်က္ခ်င္းစားျခင္းျဖင့္
အေကာင္ဆုံးအရသာကို ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ အရသာက ခ်ိဳဆိမ့္ေလးပါေနာ္။
..................
စစခ်င္း ၀က္အူခ်ိဳကို ေဘးကအရိအရြဲေတြကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ညႇပ္ထုတ္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ အူအတြင္း ပိုင္းမ်ား သန္႔စင္ေစရန္ အူထိပ္၀အပြင့္ဘက္မွ အူကို
လက္ျဖင့္ပြင့္ေစၿပီး အထဲကို ရွလကာရည္ႏွင့္ ဆား အနည္းငယ္ထည့္
ေရဘုံပိုင္ေအာက္ေရခံကာ အူ လမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ ညႇစ္ၿပီးေဆးခ်ပါ။
ဒီမွာ ေတာ့ သန္႔စင္ၿပီးသားေတြမို႔ ကြၽန္မ သိပ္ၾကာၾကာ မေဆးဘဲ
ႏွစ္ခါေလာက္ပဲေဆးပါတယ္။
အထက္က ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားမွ အူခ်ိဳမွလြဲ၍ က်န္တာကို ဖိုေပၚမွာအပူေပးၿပီး ပြက္ပါေစ။
ေမႊးလာ ပါမယ္။ သန္႔စင္ၿပီး အူခ်ိဳေလးမ်ားကို ထည့္ျပဳတ္ လိုက္ပါ။
ႏူးလာရင္ ေရစစ္ထားပါ။ ပုံမွန္အားျဖင့္ ေရမက်န္ေအာင္ ေနခဏလွန္းပါတယ္တဲ့။
ကြၽန္မ က လန္ဒန္မွာ ေနရွားလြန္းလို႔ Oven သုံးပါမယ္။ Oven မွာ
အေပၚမီး ၁၈၀ ခန္႔ျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ကင္ ပါတယ္။ ၿပီးမွ ဆီပူမွာခတ္
ၾကြပ္ၾကြပ္နီလာ ေအာင္ေၾကာ္ေပးၿပီး ပူပူေလး ခ်က္ခ်င္းစားျခင္းျဖင့္
အေကာင္ဆုံးအရသာကို ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ အရသာက ခ်ိဳဆိမ့္ေလးပါေနာ္။
အေရးႀကီးတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ (အရင္လုပ္ထားပါ)
............................................................
ဒီဟာကို ဒီအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသုံးမွ အေကာင္းဆုံးအရသာရပါတယ္။
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲမႈန္႔အက်က္ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - အခ်ိဳဇြန္း တစ္၀က္
• ငံျပာရည္ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ဓားႏုတ္ေပါက္ၿပီးသား)
အားလုံးကိုေရာလိုက္ရင္ လိုက္ဖက္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေလးရပါၿပီ။
............................................................
ဒီဟာကို ဒီအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသုံးမွ အေကာင္းဆုံးအရသာရပါတယ္။
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲမႈန္႔အက်က္ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - အခ်ိဳဇြန္း တစ္၀က္
• ငံျပာရည္ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ဓားႏုတ္ေပါက္ၿပီးသား)
အားလုံးကိုေရာလိုက္ရင္ လိုက္ဖက္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေလးရပါၿပီ။
...................................
Htet Family's Creation
...................................
www.htetfamily.com
Htet Family's Creation
...................................
www.htetfamily.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။