FOOD Magazine
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
..............................................................
အလြယ္ဆံုး သံပရာငါးေပါင္း (၂ ေယာက္စာ)
..............................................................
၂၅၀၀ က်ပ္၊ ၂၀ မိနစ္
..............................................................
အလြယ္ဆံုး သံပရာငါးေပါင္း (၂ ေယာက္စာ)
..............................................................
၂၅၀၀ က်ပ္၊ ၂၀ မိနစ္
ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ အခ်ိန္တိုတို စရိတ္နည္းနည္းနဲ႔ ဟင္းေတြကို
ရွာေဖြ ခ်က္ ျပဳတ္ တင္ဆက္ေပးတဲ့ေနရာမွာ အလြယ္ကူဆံုး၊
အ႐ိုးရွင္းဆံုးနည္းေတြကို ရွာေဖြ တင္ ဆက္ေပးထားပါတယ္။
ယခုလအတြက္လည္း ငါးေပါင္းနည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပး ခ်င္ပါတယ္။
ကကတစ္ငါးကို သံုးထားလို႔ ေစ်းႏႈန္းအနည္းငယ္ ပိုမ်ားေပမယ့္
တီလားပီး ယားလို သက္သာတဲ့ငါးမ်ိဳးနဲ႔လည္း ယခုခ်က္ျပဳတ္နည္းအတိုင္း
ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ ျပင္ဆင္ေနခ်ိန္မွာ ေပါင္းအိုး
ေရေႏြးဆူေအာင္ တည္ထားဖုိ႔ လိုပါတယ္။
ရွာေဖြ ခ်က္ ျပဳတ္ တင္ဆက္ေပးတဲ့ေနရာမွာ အလြယ္ကူဆံုး၊
အ႐ိုးရွင္းဆံုးနည္းေတြကို ရွာေဖြ တင္ ဆက္ေပးထားပါတယ္။
ယခုလအတြက္လည္း ငါးေပါင္းနည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပး ခ်င္ပါတယ္။
ကကတစ္ငါးကို သံုးထားလို႔ ေစ်းႏႈန္းအနည္းငယ္ ပိုမ်ားေပမယ့္
တီလားပီး ယားလို သက္သာတဲ့ငါးမ်ိဳးနဲ႔လည္း ယခုခ်က္ျပဳတ္နည္းအတိုင္း
ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ ျပင္ဆင္ေနခ်ိန္မွာ ေပါင္းအိုး
ေရေႏြးဆူေအာင္ တည္ထားဖုိ႔ လိုပါတယ္။
ငါးေပါင္းရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
..........................................
• ငါး (ကကတစ္ငါး သို႔မဟုတ္ တီလားပီးယား) - ၁ ေကာင္
(အေၾကးတုိက္ ဗိုက္ေဖာက္ သန္႔စင္ၿပီး မႊန္းထားေပးပါ)
• ပင္စိမ္းအခ်ိဳရြက္ - ၃ ပင္
• ခ်င္း (ပါးပါးရွည္ရွည္လွီးထားပါ) - ၁ တက္
..........................................
• ငါး (ကကတစ္ငါး သို႔မဟုတ္ တီလားပီးယား) - ၁ ေကာင္
(အေၾကးတုိက္ ဗိုက္ေဖာက္ သန္႔စင္ၿပီး မႊန္းထားေပးပါ)
• ပင္စိမ္းအခ်ိဳရြက္ - ၃ ပင္
• ခ်င္း (ပါးပါးရွည္ရွည္လွီးထားပါ) - ၁ တက္
ေဆာ့စ္ရည္လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
..................................................
• သံပရာသီး (အရည္ညႇစ္ထားပါ) - ၂ လံုး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း (စဥ္းထားပါ) - ၅ ေတာင့္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ (စဥ္းထားပါ) - ၃ တက္
• ယိုးဒယားငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
..................................................
• သံပရာသီး (အရည္ညႇစ္ထားပါ) - ၂ လံုး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း (စဥ္းထားပါ) - ၅ ေတာင့္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ (စဥ္းထားပါ) - ၃ တက္
• ယိုးဒယားငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ေရာေမႊၿပီး အဆင္သင့္ထားပါ။
ငါးေပါင္းရန္
..................
၁။ မႊန္းထားေသာ ငါးဗိုက္ထဲသို႔ ပင္စိမ္းႏွင့္ ခ်င္းမ်ားထည့္ပါ။
..................
၁။ မႊန္းထားေသာ ငါးဗိုက္ထဲသို႔ ပင္စိမ္းႏွင့္ ခ်င္းမ်ားထည့္ပါ။
၂။ ပင္စိမ္းပိုေနလွ်င္ ေပါင္းခံေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္ျပဳတ္ပါ။
၃။ ငါးကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခုေပၚတင္၍ ေပါင္းအိုးတြင္ ၁၅ မိနစ္ ေပါင္းပါ
မွတ္ခ်က္။ ။ ေပါင္းအိုးေရပြက္ပြက္ဆူေနပါေစ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ေပါင္းအိုးေရပြက္ပြက္ဆူေနပါေစ။
၄။ ငါးက်က္လွ်င္ ေပါင္းအိုးမွခ်ၿပီး အသင့္ေရာေႏွာထားေသာ
ေဆာ့စ္ရည္ကို အေပၚမွ ေလာင္းၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ေဆာ့စ္ရည္ကို အေပၚမွ ေလာင္းၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။