FOOD Magazine
........................................
ငါးရံ႕အူဆီျပန္ (အိုးႀကီးခ်က္)
........................................
ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ကြၽန္မတို႔ဆိုင္ရဲ႕ လူႀကိဳက္အမ်ားဆုံးဟင္းပါ၊
အမ်ားႀကီးလည္းမရႏိုင္တဲ့အတြက္ ရွားပါးတဲ့ဟင္းပဲဆိုပါစို႔ေနာ္။
ဒီဟင္းခ်က္နည္းေလးကို အိမ္ရွင္မေလးမ်ားဆီ လက္ေဆာင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ငါးရံ႕အူဆီျပန္ (အိုးႀကီးခ်က္)
........................................
ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ကြၽန္မတို႔ဆိုင္ရဲ႕ လူႀကိဳက္အမ်ားဆုံးဟင္းပါ၊
အမ်ားႀကီးလည္းမရႏိုင္တဲ့အတြက္ ရွားပါးတဲ့ဟင္းပဲဆိုပါစို႔ေနာ္။
ဒီဟင္းခ်က္နည္းေလးကို အိမ္ရွင္မေလးမ်ားဆီ လက္ေဆာင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( လူ ၅၀ - ၆၀ စာ)
.............................................
• ငါးရံ႕အူ - ၂ ပိႆာခန္႔ ( ၃ ကီလို)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၀ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ လုံး (ေထာင္းထားပါ)
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (ေထာင္းထားပါ)
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - ၁၀ ရြက္ခန္႔
• ဆား၊ အသားမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• နႏြင္း - သင့္႐ုံ
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ႏွစ္သက္သလို
• ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂၀ ေတာင့္
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅ လုံး (ေလးစိတ္လွီးထားပါ)
.............................................
• ငါးရံ႕အူ - ၂ ပိႆာခန္႔ ( ၃ ကီလို)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၀ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ လုံး (ေထာင္းထားပါ)
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (ေထာင္းထားပါ)
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - ၁၀ ရြက္ခန္႔
• ဆား၊ အသားမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• နႏြင္း - သင့္႐ုံ
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ႏွစ္သက္သလို
• ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂၀ ေတာင့္
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅ လုံး (ေလးစိတ္လွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..........................
၁။ ငါးရံ႕အူကို ဓားခြၽန္အေသးေလးျဖင့္ထိုးကာ အူရွိ အမဲေလးမ်ားကို
ဖယ္ေပးကာ သန္႔စင္ရပါတယ္။ ဓားေလးမ်ားျဖင့္ထိုးခြဲလိုက္ ေရတြင္ျပန္စိမ္ကာ
ေဆးလိုက္ျဖင့္ စင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ နႏြင္း၊ ဆား၊
ငံျပာရည္ျဖင့္နယ္ေပးထားပါ။
..........................
၁။ ငါးရံ႕အူကို ဓားခြၽန္အေသးေလးျဖင့္ထိုးကာ အူရွိ အမဲေလးမ်ားကို
ဖယ္ေပးကာ သန္႔စင္ရပါတယ္။ ဓားေလးမ်ားျဖင့္ထိုးခြဲလိုက္ ေရတြင္ျပန္စိမ္ကာ
ေဆးလိုက္ျဖင့္ စင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ နႏြင္း၊ ဆား၊
ငံျပာရည္ျဖင့္နယ္ေပးထားပါ။
၂။ ဆီပူမွာ ၾကက္သြန္မ်ား၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ခ်င္းမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။
နႏြင္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ စသည္တို႔ကိုထည့္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ၾကါပ္ၿပီဆိုရင္
ငါးရံ႕အူကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
နႏြင္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ စသည္တို႔ကိုထည့္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ၾကါပ္ၿပီဆိုရင္
ငါးရံ႕အူကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ဆား၊ အသားမႈန္႔တို႔ကို လိုအပ္သလို
အေလ်ာ့အတင္း ခ်ိန္ဆကာ ႏွစ္သက္သလို ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ေရအနည္းငယ္ဖ်န္းကာ ခဏအုပ္ထားပါ။ဆီျပန္ ၿပီဆိုရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုေရာကာ မီးဖိုေပၚကခ်ႏိုင္ပါၿပီရွင္။
အေလ်ာ့အတင္း ခ်ိန္ဆကာ ႏွစ္သက္သလို ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ေရအနည္းငယ္ဖ်န္းကာ ခဏအုပ္ထားပါ။ဆီျပန္ ၿပီဆိုရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုေရာကာ မီးဖိုေပၚကခ်ႏိုင္ပါၿပီရွင္။
...................................
Htet Family's Creation
...................................
www.htetfamily.com
Htet Family's Creation
...................................
www.htetfamily.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။