ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)
ကရေဝးရြက္၏ ေဆးဖက္ဝင္ စြမ္းပကား
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 18, 2014 at 12:20am
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 18, 2014 at 12:20am
(၁) အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္
ကရေဝးရြက္ကို ဟင္းလ်ာေတြထဲ ထည့္ခ်က္ရင္ ဟင္းနံ႔ကို သင္းပ်ံ႕ေစၿပီး အရသာ တိုးေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္ကို ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာထဲမွာ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏကို တိုးေစပါတယ္။ အဲဒီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက ကင္ဆာ၊ အစာအိမ္အနာနဲ႔ အဆစ္ေရာင္နာေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ပါတယ္။ ကရေဝးရြက္မွာပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ အနာေတြကို ျမန္ျမန္က်က္ေစၿပီး ျခင္ကိုက္ရာ အနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
(၂) ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြကို ရရွိေစပါတယ္
ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ကရေဝးရြက္ အနည္းငယ္ကို ထည့္ခ်က္ရင္ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္မ်ဳိးစံု ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဟင္းလ်ာရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးကို ပိုတိုးေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္မွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီ၊ သံဓာတ္၊ မဂၢနိစ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
(၃) အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္
ကရေဝးရြက္ ႏွစ္ရြက္-သံုးရြက္ကို ေရတစ္ခြက္ထဲထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားၿပီး တစ္ခြက္ေသာက္ရင္ ေခၽြးထြက္ေစကာ အဖ်ားက်ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေခ်ာင္းဆိုးတာ၊ အေအးမိတာနဲ႔ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာေတြ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
(၄) ေရာင္ရမ္းနာက်င္မႈ သက္သာေစပါတယ္
ကရေဝးရြက္ အဆီအစက္ အနည္းငယ္ကိုလိမ္းၿပီး ႏွိပ္ေပးရင္ အဆစ္ေရာင္တာ၊ ႂကြက္သားနာတာ၊ အဆစ္လြဲတာနဲ႔ အဆစ္မ်က္တာ စတာေတြေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ နာက်င္ ကိုက္ခဲေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္အဆီကို နားထင္ေနရာမွာ လိမ္းၿပီး ႏွိပ္ေပးရင္ ေခါင္းကိုက္တာနဲ႔ ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။
(၅) ေဗာက္ေပ်ာက္ေစပါတယ္
ကရေဝးရြက္ကို ႀကိတ္ေျခၿပီး ဒါမွမဟုတ္ ကရေဝးရြက္အဆီ ၁၀ စက္ခန္႔ကို ရွမ္ပူထဲထည့္ၿပီး ေခါင္းေလွ်ာ္ေပးပါ။ ေဗာက္ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
(၆) ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးပါတယ္
ကရေဝးရြက္ကို အစာမစားခင္ စားတာက ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာမႈေတြအရ သိရပါတယ္။
(၇) ပိုးသတ္အာနိသင္ ရွိပါတယ္
ကရေဝးရြက္ကို ႀကိတ္ေျခၿပီး ေရေႏြးထဲထည့္ကာ ပလုတ္က်င္းေပးတာ၊ ခ်ဳိးေရထဲ ထည့္ခ်ဳိးတာမ်ဳိး လုပ္ေဆာင္ေပးပါ။ ကရေဝးရြက္မွာ Eugenol ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ ဖန္းဂပ္စ္မႈိတို႔ကို ကင္းစင္ေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြလည္း ရွိပါတယ္။
(ဂ) အစာေျခလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္
ကရေဝးရြက္ပါတဲ့ ဟင္းနဲ႔ ထမင္းစားေပးရင္ အစာမေၾကတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္မွာပါတဲ့ အင္ဇိုင္းေတြက ပ႐ိုတင္းဓာတ္ကို ေၾကညက္ေစတာေၾကာင့္ အသားဟင္းေတြထဲမွာ ထည့္သင့္တဲ့ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။ ကရေဝးရြက္ဟာ ဆိတ္သားရဲ႕ အညႇီနံ႔ကိုလည္း ေလ်ာ့ေစတာေၾကာင့္ ဆိတ္သားဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္ေလ့ရွိပါတယ္။ ကရေဝးရြက္ဟာ ေလထတာကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
photo copy from google search
originally posted by Good Health
Source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/02/blog-post_17.html
originally posted by Good Health
Source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/02/blog-post_17.html
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။