FOOD Magazine
......................................................................................
Pumpkin With Salted Eggs (ေရႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ဆားဘဲဥ)
......................................................................................
ေရႊဖ႐ံုသီးက ကြၽန္ေတာ့္ရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားထဲမွာ တစ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ခ်ိဳေနတဲ့အတြက္ အလြန္ပဲထမင္းၿမိန္လွပါတယ္။
ေရႊဖ႐ံုသီးကို အခ်ိဳခ်က္မလား ဒါမွမဟုတ္ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္မလား ခ်က္စားႏိုင္သလို
ဖ႐ံုပြင့္ႏွင့္ ဖ႐ံုရြက္ေတြကလည္း ခ်က္စားရင္ အရသာရွိလွပါတယ္။
ဖ႐ံုပြင့္ကို Tempura လို ေၾကာ္စားႏုိုင္ပါ ေသးတယ္။ ဖ႐ံုသီးႏွင့္ ဆားဘဲဥဟင္းကေတာ့
ျမန္မာလူမ်ဳိးေတြနဲ႔ နည္းနည္းစိမ္းမယ္ထင္ပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္အနံ႔ေမႊးေမႊး၊Pumpkin With Salted Eggs (ေရႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ဆားဘဲဥ)
......................................................................................
ေရႊဖ႐ံုသီးက ကြၽန္ေတာ့္ရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားထဲမွာ တစ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ခ်ိဳေနတဲ့အတြက္ အလြန္ပဲထမင္းၿမိန္လွပါတယ္။
ေရႊဖ႐ံုသီးကို အခ်ိဳခ်က္မလား ဒါမွမဟုတ္ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္မလား ခ်က္စားႏိုင္သလို
ဖ႐ံုပြင့္ႏွင့္ ဖ႐ံုရြက္ေတြကလည္း ခ်က္စားရင္ အရသာရွိလွပါတယ္။
ဖ႐ံုပြင့္ကို Tempura လို ေၾကာ္စားႏုိုင္ပါ ေသးတယ္။ ဖ႐ံုသီးႏွင့္ ဆားဘဲဥဟင္းကေတာ့
ျမန္မာလူမ်ဳိးေတြနဲ႔ နည္းနည္းစိမ္းမယ္ထင္ပါတယ္။
င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အလြန္ခ်ဳိတဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးဟင္းေလးကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္လို႔
ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ ျခံထဲမွာ ေရႊဖ႐ံုသီးပင္ရွိတယ္ဆိုရင္ အဆင္သင့္ခူးထားပါ။
က်န္လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြက မီးဖိုေခ်ာင္မွာ အဆင္သင့္ အၿမဲရွိေနတဲ့
ပစၥည္းေတြမို႔ ေထြေထြထူးထူး ၀ယ္စရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ေရႊဖ႐ံုသီး - ကီလို၀က္ (အခြံခြာၿပီး အတံုးႀကီးႀကီးတံုးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ဆားဘဲဥ - ၄ လံုး (ဘဲဥအႏွစ္ႏွင့္ အကာခြဲၿပီးသီးသန္႔စီထည့္ထားပါ)
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ - ၃ ခတ္
• င႐ုတ္သီးအစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ဆား - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
......................
• ေရႊဖ႐ံုသီး - ကီလို၀က္ (အခြံခြာၿပီး အတံုးႀကီးႀကီးတံုးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ဆားဘဲဥ - ၄ လံုး (ဘဲဥအႏွစ္ႏွင့္ အကာခြဲၿပီးသီးသန္႔စီထည့္ထားပါ)
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ - ၃ ခတ္
• င႐ုတ္သီးအစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ဆား - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ေရႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ရန္ မုန္႔ႏွစ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
..................................................................................
• ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁ ခြက္
• ဆန္မႈန္႔ - ခြက္တစ္၀က္
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• Baking Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႔ တစ္၀က္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ေရ - ႏွစ္ခြက္ခြဲ
..................................................................................
• ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁ ခြက္
• ဆန္မႈန္႔ - ခြက္တစ္၀က္
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• Baking Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႔ တစ္၀က္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ေရ - ႏွစ္ခြက္ခြဲ
ျပဳလုပ္နည္း
...................
ပထမဦးဆံုး ဖ႐ံုသီးေၾကာ္ရန္ မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ဇလံုႀကီးတစ္လံုးတြင္ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔၊ ဆား၊ Baking Powder တို႔ကိုထည့္ ၿပီးလွ်င္
ၾကက္ဥေပါက္ၿပီးထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ အဆင့္သင့္လွီးထားေသာ
ဖ႐ံုသီးကို မုန္႔ႏွစ္တြင္ လူးၿပီး ဆီပူပူတြင္ေၾကာ္ပါ။ ေရႊေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီးဆီစစ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ၿပီးေမႊပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆားဘဲဥအႏွစ္ကို လက္ျဖင့္ေခ်ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။ ထို႔ေနာက္ က်န္ရွိေသာ
ဆားဘဲဥအကာကို ထည့္ၿပီးေမႊပါ။ၿပီးလွ်င္ အဆင္သင့္ေၾကာ္ထားေသာ
ဖ႐ံုသီးေၾကာ္ကိုထည့္ေမႊၿပီး ဆား အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးလွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
...................
ပထမဦးဆံုး ဖ႐ံုသီးေၾကာ္ရန္ မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ဇလံုႀကီးတစ္လံုးတြင္ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔၊ ဆား၊ Baking Powder တို႔ကိုထည့္ ၿပီးလွ်င္
ၾကက္ဥေပါက္ၿပီးထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ အဆင့္သင့္လွီးထားေသာ
ဖ႐ံုသီးကို မုန္႔ႏွစ္တြင္ လူးၿပီး ဆီပူပူတြင္ေၾကာ္ပါ။ ေရႊေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီးဆီစစ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ၿပီးေမႊပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆားဘဲဥအႏွစ္ကို လက္ျဖင့္ေခ်ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။ ထို႔ေနာက္ က်န္ရွိေသာ
ဆားဘဲဥအကာကို ထည့္ၿပီးေမႊပါ။ၿပီးလွ်င္ အဆင္သင့္ေၾကာ္ထားေသာ
ဖ႐ံုသီးေၾကာ္ကိုထည့္ေမႊၿပီး ဆား အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးလွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
..........................................................................................
Delicious Food From All Over The World By Myint Oo Tha
Delicious Food From All Over The World By Myint Oo Tha
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။