ဘဲဥပုံးရည္အႏွစ္ဟင္း
==========================
==========================
ဒီတစ္ခါေတာ့ အထူးအဆန္းဟင္း မဟုတ္ေပမယ့္ ထမင္းစားေကာင္း ေစတဲ့ ဘဲဥပုံးရည္ဟင္းေလးခ်က္ရေအာင ္လုိ႔ ေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဘဲဥ ၅ လုံး
ပုံးရည္ႀကီး၂ ထုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၄ လုံး
င႐ုတ္ပုေျခာက္၅ ခု
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္စားပဲြတင ္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
ဆီစားပဲြတင္ဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္
၁။ ဘဲဥမ်ားကို ျပဳတ္၍အခံြခြာၿပီး ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
၂။ ပုံးရည္ႀကီးကို မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ႏွင့္ေရာ ကာ ေက်ေအာင္ေဖ်ာ္ ထားပါ။
၃။ င႐ုတ္ပြေျခာက္ကို ေရစိမ္၍ အေစ့ထုတ္ကာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။ ထုိအႏွစ္မ်ားကို ဆီပူပူတြင္ ဆီသတ္၍ ႂကြပ္ လာလွ်င္ ငံျပာရည္၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆားတို႔ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ဘဲဥအျခမ္းေလးမ်ားကိုထည့္၍ ပုံးရည္ႀကီး အႏွစ္ထည့္ ၿပီး လုံးေပးပါ။
၅။ ၿပီးေနာက္ ဘဲဥမ်ားက်စ္၍ အေရာင္ရသည္အထိ ေရေႏြးနည္းနည္း ခ်င္းစီထည့္၍ ခ်က္ေပးပါ။
၆။ အႏွစ္ကပ္ဆီျပန္၍ အရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ မီးပိတ္ေပးလို႔ရပါၿပီ။
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပုိးကူညီပါသည္။
=============
7Day News Journal
http://www.7daydaily.com/ story/88781
==========================
==========================
ဒီတစ္ခါေတာ့ အထူးအဆန္းဟင္း မဟုတ္ေပမယ့္ ထမင္းစားေကာင္း ေစတဲ့ ဘဲဥပုံးရည္ဟင္းေလးခ်က္ရေအာင
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဘဲဥ ၅ လုံး
ပုံးရည္ႀကီး၂ ထုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၄ လုံး
င႐ုတ္ပုေျခာက္၅ ခု
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္စားပဲြတင
ဆီစားပဲြတင္ဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္
၁။ ဘဲဥမ်ားကို ျပဳတ္၍အခံြခြာၿပီး ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
၂။ ပုံးရည္ႀကီးကို မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ႏွင့္ေရာ
၃။ င႐ုတ္ပြေျခာက္ကို ေရစိမ္၍ အေစ့ထုတ္ကာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။ ထုိအႏွစ္မ်ားကို ဆီပူပူတြင္ ဆီသတ္၍ ႂကြပ္ လာလွ်င္ ငံျပာရည္၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆားတို႔ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ဘဲဥအျခမ္းေလးမ်ားကိုထည့္၍ ပုံးရည္ႀကီး အႏွစ္ထည့္ ၿပီး လုံးေပးပါ။
၅။ ၿပီးေနာက္ ဘဲဥမ်ားက်စ္၍ အေရာင္ရသည္အထိ ေရေႏြးနည္းနည္း ခ်င္းစီထည့္၍ ခ်က္ေပးပါ။
၆။ အႏွစ္ကပ္ဆီျပန္၍ အရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ မီးပိတ္ေပးလို႔ရပါၿပီ။
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပုိးကူညီပါသည္။
=============
7Day News Journal
http://www.7daydaily.com/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။