(ဘဝတြက္တာသိေကာင္းစရာ)
ဧၿပီလထြက္ ႀကံသည္ အဆိပ္ရွိေသာ ေျမြထက္ပင္ ပိုေၾကာက္ဖို႔ေကာင္း
ႀကံသည္အာဟာရဓာတ္ၾကြယ္ဝျခင္း ၊ အရည္ဓာတ္မ်ားျပားၿပီး ခ်ိဳျခင္းမ်ားေၾကာင့္ လူအမ်ား ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကပါ သည္။ ရာသီဥတုပူျပင္းလာသည္ႏွင့္အတ ူ ႀကံမ်ားသည္လည္း အလြယ္တကူ မႈိတက္လာတတ္ၿပီး မႈိတက္ေနေသာ ႀကံသည္ အနီေရာင္အျဖစ္သို႔ေျပာင္းလဲ သြားတတ္သည္။ မႈိတက္ေနေသာႀကံသည္ 3-Nitro Propionic acid အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားၿပီး အဆိုပါအက္ဆစ္ ဓာတ္သည္ အာရံုေၾကာအဆိပ္တက္ျခင္းကို
ျဖစ္ေပၚေစပါသည္။ အဆိပ္ျပင္းအား (၀.၅) ဂရမ္ ေအာက္သည္ပင္လွ်င္ လူတစ္ဦးအား
အဆိပ္သင့္ လကၡဏာကို ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ပါသည္။ အဆိပ္ သင့္မႈ မျပင္းထန္ပါက
အစာေျခအူလမ္းေၾကာင္းတြင္ တစ္နာရီခန္႔ ပံုမွန္မဟုတ္ ကေမာက္က မျဖစ္ျခင္းမ်ား
ျဖစ္ပြားတတ္ၿပီး အဆိပ္ျပင္းထန္ပါက ေအာ့အန္မႈျဖစ္ျခင္း၊ ၾကြက္တက္ျခင္းမ်ား
ျဖစ္ေပၚလာကာ ေနာက္ဆံုးတြင္ အသက္ရႈက်ပ္ၿပီး ေသဆံုးသည္အထိ ျဖစ္ပြား
ႏိုင္ပါသည္။ ကံေကာင္း၍ အသက္ရွင္လာခဲ့ပါကလည္း ျပင္းထန္အဆိပ္ေၾကာင့္
အာရံုေၾကာဆိုင္ရာ ေနာက္ ဆက္တြဲ ေရာဂါမ်ား က်န္ရွိတတ္ပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္
'ဧၿပီလထြက္ ႀကံသည္ ေျမြဆိပ္ထက္ပင္ ပို၍ေၾကာက္ဖို႔ေကာင္းပါသည္။ '
ႀကံမ်ားဝယ္ယူရာတြင္ ၾကံ၏ အလယ္ဗဟိုအတြင္းႏွင့္အခြံမ်ာ းကို
ဂရုစိုက္ၾကည့္၍ ဝယ္ရ မည္ျဖစ္ၿပီး အကယ္၍ အတြင္းဗဟိုသည္ အနီေရာင္ သို႔မဟုတ္
အစိမ္းရင့္ေရာင္၊ နီဝါေရာင္ အစက္ မ်ား ျဖစ္ေပၚေနလွ်င္ အရသာ ေျပာင္းလဲ
ေနၿပီျဖစ္ၿပီး စားသံုး၍မရေတာ့ပါ။ လမ္းေပၚတြင္ေရာင္း ေသာ ႀကံရည္မ်ားကို
သတိျဖင့္ ဂရုတစိုက္ ၀ယ္ယူေသာက္သံုးရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ထို႕ေၾကာင့္ ႀကံရည္တြင္
အနီစက္ပါေသာ မႈိတက္ႀကံမ်ား ဟုတ္မဟုတ္ အတိအက်မေျပာႏိုင္ပါ။ ႀကံရည္ကို
တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့ေသာက္ၾကရန္သာ အႀကံျပဳလိုပါသည္။
(Science and Technology World သတင္းကြန္ယက္မွ ေကာက္ႏုတ္ေဖာ္ျပသည္။)
ဧၿပီလထြက္ ႀကံသည္ အဆိပ္ရွိေသာ ေျမြထက္ပင္ ပိုေၾကာက္ဖို႔ေကာင္း
ႀကံသည္အာဟာရဓာတ္ၾကြယ္ဝျခင္း
ႀကံမ်ားဝယ္ယူရာတြင္ ၾကံ၏ အလယ္ဗဟိုအတြင္းႏွင့္အခြံမ်ာ
(Science and Technology World သတင္းကြန္ယက္မွ ေကာက္ႏုတ္ေဖာ္ျပသည္။)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။