Followers အားေပးသူမ်ား အထူး အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။

✩✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩သီခ်င္းခ်စ္သူ ✪ မွ ✪ သီခ်င္းခ်စ္သူသို႔✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩✩

8Chit&အိမ္႔ခ်စ္ AhMoon&အမြန္း AhNaing&အႏိုင္ AhNge&အငဲ Akuk Alex&အဲလက္စ္ AnnHellar&အန္ဟဲလာ Ar-T AungHtet&ေအာင္ထက္ AungLa&ေအာင္လ AungNaing&ေအာင္ႏိုင္ AungThu&ေအာင္သူ AungYin&ေအာင္ရင္ AuraLi&အာ္ရာလီ AyeChanMay&ေအးခ်မ္းေမ AyeTinChoShwe&ေအသင္ခ်ိဳေဆြ AyeWuttYiThaung&ေအးဝတ္ရည္ေသာင္း BaDin&ဗဒင္ Blueberry BobbySoxer BoBo&ဘိုဘို BoBoHan&ဘိုဘိုဟန္ BoPhyu&ဘိုျဖဴ Breaky&ဘရိတ္ကီ BunnyPhyoe&ဘန္နီၿဖိဳး ChanChan&ခ်မ္းခ်မ္း ChanChann&ခ်မ္ခ်မ္း ChawSuKhin&ေခ်ာစုခင္ ChinSong&ခ်င္းသီခ်င္း ChitKaung&ခ်စ္ေကာင္း ChitThuWai&ခ်စ္သုေဝ ChoLayLung&ခ်ိဳေလးလုန္ ChoPyone&ခ်ိဳၿပံဳး ChristmasSong&ခရစၥမတ္သီခ်င္း CityFm Dawn&ဒြန္း DiraMore&ဓီရာမိုရ္ DoeLone&ဒိုးလံုး Dway&ေဒြး EainEain&အိန္အိန္း G.Latt&ဂ်ီလတ္ GaeGae&ေဂေဂး GirlLay&ဂဲ(လ္)ေလး Graham&ဂေရဟမ္ Group&အဖြဲ႔လိုက္ GuRawng&ကူးေရာင္ GyoGyar&ႀကိဳးၾကာ HanTun&ဟန္ထြန္း HaymarNayWin&ေဟမာေနဝင္း He`Lay&ဟဲေလး HlonMoe&လႊမ္းမိုး HlwanPaing&လႊမ္းပိုင္ HtamHkay&ထ်န္ေခး HTDTunYin&ဟသာၤတထြန္းရင္ HtetAung&ထက္ေအာင္ HtetHtetMyintAung&ထက္ထက္ျမင္႔ေအာင္ HtetSaung&ထက္ေလွ်ာင္း HtooEainThin&ထူးအိမ္သင္ HtooHtooSet&ထူးထူးဆက္ HtooL.Lin&ထူးအယ္လင္း HtunHtun&ထြဏ္းထြဏ္း HtunYati&ထြန္းရတီ IreneZinMarMyint&အိုင္ရင္းဇင္မာျမင္႔ J.LingMawng&ေဂလိန္းေမာင္း J.MgMg&ေဂ်ေမာင္ေမာင္ JarSan&ဂ်ာဆန္ JetSanHtun&ဂ်က္ဆန္ထြန္း JMe&ေဂ်းမီ KabarPhone&ကမၻာဖုန္း KaiZar&ကိုင္ဇာ KapyaBoiHmu&ကဗ်ာဘြဲ႔မွဴး KaungKaung&ေကာင္းေကာင္း KhaingHtoo&ခိုင္ထူး KhinBone&ခင္ဘုဏ္း khinMgHtoo&ခင္ေမာင္ထူး KhinMgToe&ခင္ေမာင္တိုး KhinSuSuNaing&ခင္စုစုႏိုင္ KhupPi&ခုပ္ပီး KKT&ေကေကတီ KoKoGyi&ကိုကိုႀကီး KoNi&ေကာ္နီ KyingLianMoong L.KhunYe&L.ခြန္းရီ L.LwinWar&L.လြန္းဝါ L.SengZi&L.ဆိုင္းဇီ LaShioTheinAung&လားရႈိးသိန္းေအာင္ LaWi&လဝီ LayLayWar&ေလးေလး၀ါ LayPhyu&ေလးျဖဴ LDKyaw&L.ဒီေက်ာ္ LiLiMyint&လီလီျမင္႔ LinNit&လင္းနစ္ LynnLynn&လင္းလင္း Madi&မဒီ MaNaw&မေနာ Marritza&မာရဇၨ MayKhaLar&ေမခလာ MaySweet&ေမဆြိ MayThu&ေမသူ MgThitMin&ေမာင္သစ္မင္း MiMiKhe&မီးမီးခဲ MiMiWinPhay&မီမီဝင္းေဖ MinAung&မင္းေအာင္ Misandi&မိဆႏၵီ MMGospelSong&ခရစ္ယာန္ဓမၼေတး MMLoveSong&ျမန္မာသီခ်င္း MoMo&မို႔မို႔ MoonAung&မြန္းေအာင္ Music&ဂီတ Myanmar-Kid-Songs MyayPeYo&ေျမပဲယို MyoGyi&မ်ိဳးႀကီး MyoMyo&မ်ိဳးမ်ိဳး NangKhinZayYar&နန္းခင္ေဇယ်ာ Naung&ေနာင္ NawLiZar&ေနာ္လီဇာ NawNaw&ေနာေနာ္ NgeNgeLay&ငဲ႔ငယ္ေလး NiNiKhinZaw&နီနီခင္ေဇာ္ NiNiWinShwe&နီနီဝင္းေရႊ NO&ႏိုး NweYinWin&ႏြဲ႔ယဥ္ဝင္ NyanLinAung&ဥာဏ္လင္းေအာင္ NyiMinKhine&ညီမင္းခိုင္ NyiZaw&ညီေဇာ္ PannEiPhyu&ပန္းအိျဖဴ PanYaungChel&ပန္းေရာင္ျခယ္ Pb.ThanNaing&သန္းႏိုင္ PhawKa&ေဖာ္ကာ PhoeKar&ဖိုးကာ PhuPhuThit&ဖူးဖူးသစ္ PhyoGyi&ၿဖိဳးႀကီး PhyoKyawHtake&ၿဖိဳးေက်ာ္ထိုက္ PhyuPhyuKyawThein&ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း PhyuThi&ျဖဴသီ PoEiSan&ပိုးအိစံ PoPo&ပိုပို PuSue&ပူစူး R.ZarNi&R.ဇာနည္ RainMoe&ရိန္မိုး RebeccaWin&ေရဗကၠာ၀င္း Ringo&ရင္ဂို SaiHteeSaing&စိုင္းထီးဆိုင္ SaiLay&စိုင္းေလး SaiSaiKhanHlaing&စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ SaiSaiMaw&စိုင္းဆိုင္ေမာ၀္ SaiSan&ဆိုင္စံ SalaiJonhTinZam SalaiJonhTinZam&ဆလိုင္းဂၽြန္သင္ဇမ္း SalaiSunCeu&ဆလိုင္းဆြန္က်ဲအို SalaiThuahAung&ဆလိုင္းသႊေအာင္ SalaiZamLain&ဆလိုင္းသွ်မ္းလ်န္ SandyMyintLwin&စႏၵီျမင့္လြင္ SangPi&စံပီး SaungOoHlaing&ေဆာင္းဦးလႈိင္ SawBweHmu&စာဘြဲ႔မွဴး SawKhuSe&ေစာခူဆဲ She&သွ်ီ ShinPhone&ရွင္ဖုန္း ShweHtoo&ေရႊထူး SinPauk&ဆင္ေပါက္ SiThuLwin&စည္သူလြင္ SithuWin&စည္သူဝင္း SiYan&စီယံ Snare SoeLwinLwin&စိုးလြင္လြင္ SoeNandarKyaw&စိုးနႏၵာေက်ာ္ SoePyaeThazin&စိုးျပည္႔သဇင္ SoeSandarTun&စိုးစႏၵာထြန္း SoTay&ဆိုေတး SungTinPar&ဆုန္သင္းပါရ္ SuNit&ဆူးနစ္ TekatawAyeMg&တကၠသိုလ္ေအးေမာင္ ThangPaa&ထန္းပါး TharDeeLu&သာဒီးလူ ThawZin&ေသာ္ဇင္ ThiriJ.MgMg&သီရိေဂ်ေမာင္ေမာင္ Thoon&သြန္း TinGyanSong&သႀကၤန္သီခ်င္း TintTintTun&တင္႔တင္႔ထြန္း TinZarMaw&တင္ဇာေမာ္ TunEaindraBo&ထြန္းအိျႏၵာဗို TunKham&ထြဏ္းခမ္ TunTun&ထြန္းထြန္း TuTu&တူးတူး V.NoTun&V.ႏိုထြန္း WaiLa&ေဝလ WaNa&ဝန WarsoMoeOo&ဝါဆိုမိုးဦး WineSuKhineThein&ဝိုင္းစုခိုင္သိန္း WyneLay&ဝိုင္းေလး Xbox XGALZ Y-Zet YadanaMai&ရတနာမိုင္ YadanaOo&ရတနာဦး YairYintAung&ရဲရင္႔ေအာင္ YanAung&ရန္ေအာင္ YarZarWinTint&ရာဇာဝင္းတင္႔ YeTwin&ရဲသြင္ YummyRookie YuZaNa&ယုဇန YY&၀ိုင္၀ိုင္း Z.DiLa&Z.ဒီးလာ ZamNu&ဇမ္ႏူး ZawOne&ေဇာ္ဝမ္း ZawPaing&ေဇာ္ပိုင္ ZawWinHtut&ေဇာ္ဝင္းထြဋ္ ZawWinShing&ေဇာ္ဝင္းရွိန္ ZayYe&ေဇရဲ ZwePyae&ဇြဲျပည္႔
သီခ်င္းနားေထာင္ရန္ အေပၚက အဆိုေတာ္ နာမည္ Click ပါေနာ္

Facebook မွာ ဖတ္ခ်င္ရင္ Like တစ္ခ်က္ေလာက္ နဲ႔ အားေပးႏိုင္ပါသည္

Friday, February 7, 2014

သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး


Chaw Su's Food Friends
သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/10/30/
(ကြ်န္မရဲ့ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) စာမ်က္နွာ ၂၀၊ ၂၁ မွာပါၿပီးသားပါ။)
** သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
၁. သရက္သီး အၾကီး – ၁ လံုး (600 g ခန္.)
၂. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
၃. 1 clove
၄. 3 black peppercorns
၅. 1/4″ cinnamon stick
၆. 14 methi seeds (fenugreek seeds)
၇. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၈. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)

၉. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၁၀. hingh – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ ပံု ၁ ပံု
၁၁. chilli powder – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. မဟုတ္ပါ။)
၁၂. အေရာင္တင္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၁၃. yellow crushed mustard seeds (အဝါေရာင္ မွဳန္ညင္းေစ့) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ကြ်န္မကေတာ့ crushedလုပ္ထားတာ ဝယ္မရလို. ငရုတ္က်ဥ္ေပြ.နဲ. ဖိၾကိတ္ၿပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။)
ေရေဆးထားေသာ သရက္သီးကို မခြံမခြာပဲ လက္မတစ္ဆစ္ခန္. အတံုးေလးမ်ား လွီးထားပါ။ (၁၅ နာရီခန္.ၾကိဳလွီးထားၿပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ကာ အနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ ထားပါ။ ေနပူမလွမ္းရန္ မလိုပါ။)
clove, cinnamon stick, black peppercorns နွင့္ fenugreek seeds ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။
အေရာင္ေျပာင္းလာလွွ်င္ အမွဳန္.ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ (မာဆလာ လုပ္တာပါ။)
ဆီမ်ားကို အိုးတစ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးထားပါ။ အေငြ.ထြက္လာလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ထားပါ။
ဆားကို ေလွာ္ေပးပါ။ ေရႊဝါညိဳေရာင္ျဖစ္လာလ်ွင္ ပန္းကန္တစ္ျခပ္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
မီးဖိုမွ ဖယ္ထားေသာဆီ အေတာ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လွ်င္ နႏြင္းမွုန္. နွင့္ hingကို ထည့္ေမႊကာ ဆက္ၿပီး အေအးခံထားပါ။(ဆီအရမ္းေအးမွ မထဲ့ပါနွင့္။)
အေရာင္တင္မွဳန္.၊ ေထာင္းထားေသာ မာဆလာ၊ ေလွာ္ထားေသာဆား (ေအးေနဖို.လိုပါတယ္)၊ yellow crushed mustard seeds တို.ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရာထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေအးသြားေသာဆီကို ထည့္ၿပီး ထပ္ေရာေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ သရက္သီးမ်ားထည့္ကာ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ေမႊေရာေပးပါ။
glad wrap နွင့္ ေလလံုေအာင္ ၂ ထပ္ဖံုးေပးပါ။
အိုးအဖံုးတစ္ခုနွင့္ ထပ္ဖံုးကာ ေမွာင္ေနေသာေနရာတစ္ခုမွာ ၂ ရက္ထားပါ။
၂ ရက္ၾကာလွ်င္ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ဇြန္းေလးနွင့္ ျပန္ေမႊၿပီး သန္.ေသာ ေလလံုပုလင္းထဲ ထည့္ပါ။
ၾကာၾကာသိမ္းမည့္ဗူးကို glad wrapနွစ္ထပ္ခံၿပီး ဖံုးပါ။
ဗူးမ်ားကို ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၃ ရက္ခန္. ထပ္ထားၿပီးလွ်င္ စၿပီး စားလို႕ရၿပီျဖစ္သလို၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး သိမ္းႏူိင္ပါၿပီ။ (ခပ္ႏြမ္းႏြမ္းၾကိဳက္လွ်င္ အျပင္ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၄ ရက္ထားပါ။)
ကြ်န္မကေတာ့ ၾကြပ္တာကို ပိုၾကိဳက္တာမို. ၄ ရက္ျပည့္တာနဲ. စၿပီး စားပါတယ္။ (ပန္းကန္ထဲက သရက္သီးသနပ္ဓါတ္ပံုက ၄ ၇က္ေျမာက္မွာ ရုိက္ထားတာပါ။)
ရာသီဥတုအပူရွိန္ မတူႏိုင္ၾကတာေၾကာင့္ ထားရမယ့္ရက္ အနည္းငယ္ ကြာျခားႏုိင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။