Chaw Su's Food Friends
သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/10/30/
(ကြ်န္မရဲ့ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) စာမ်က္နွာ ၂၀၊ ၂၁ မွာပါၿပီးသားပါ။)
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/10/30/
(ကြ်န္မရဲ့ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) စာမ်က္နွာ ၂၀၊ ၂၁ မွာပါၿပီးသားပါ။)
** သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
၁. သရက္သီး အၾကီး – ၁ လံုး (600 g ခန္.)
၂. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
၃. 1 clove
၄. 3 black peppercorns
၅. 1/4″ cinnamon stick
၆. 14 methi seeds (fenugreek seeds)
၇. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၈. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)
၂. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
၃. 1 clove
၄. 3 black peppercorns
၅. 1/4″ cinnamon stick
၆. 14 methi seeds (fenugreek seeds)
၇. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၈. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)
၉. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၁၀. hingh – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ ပံု ၁ ပံု
၁၁. chilli powder – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. မဟုတ္ပါ။)
၁၂. အေရာင္တင္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၁၃. yellow crushed mustard seeds (အဝါေရာင္ မွဳန္ညင္းေစ့) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ကြ်န္မကေတာ့ crushedလုပ္ထားတာ ဝယ္မရလို. ငရုတ္က်ဥ္ေပြ.နဲ. ဖိၾကိတ္ၿပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။)
ေရေဆးထားေသာ သရက္သီးကို မခြံမခြာပဲ လက္မတစ္ဆစ္ခန္. အတံုးေလးမ်ား လွီးထားပါ။ (၁၅ နာရီခန္.ၾကိဳလွီးထားၿပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ကာ အနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ ထားပါ။ ေနပူမလွမ္းရန္ မလိုပါ။)
clove, cinnamon stick, black peppercorns နွင့္ fenugreek seeds ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။
အေရာင္ေျပာင္းလာလွွ်င္ အမွဳန္.ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ (မာဆလာ လုပ္တာပါ။)
ဆီမ်ားကို အိုးတစ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးထားပါ။ အေငြ.ထြက္လာလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ထားပါ။
ဆားကို ေလွာ္ေပးပါ။ ေရႊဝါညိဳေရာင္ျဖစ္လာလ်ွင္ ပန္းကန္တစ္ျခပ္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
မီးဖိုမွ ဖယ္ထားေသာဆီ အေတာ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လွ်င္ နႏြင္းမွုန္. နွင့္ hingကို ထည့္ေမႊကာ ဆက္ၿပီး အေအးခံထားပါ။(ဆီအရမ္းေအးမွ မထဲ့ပါနွင့္။)
အေရာင္တင္မွဳန္.၊ ေထာင္းထားေသာ မာဆလာ၊ ေလွာ္ထားေသာဆား (ေအးေနဖို.လိုပါတယ္)၊ yellow crushed mustard seeds တို.ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရာထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေအးသြားေသာဆီကို ထည့္ၿပီး ထပ္ေရာေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ သရက္သီးမ်ားထည့္ကာ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ေမႊေရာေပးပါ။
glad wrap နွင့္ ေလလံုေအာင္ ၂ ထပ္ဖံုးေပးပါ။
အိုးအဖံုးတစ္ခုနွင့္ ထပ္ဖံုးကာ ေမွာင္ေနေသာေနရာတစ္ခုမွာ ၂ ရက္ထားပါ။
၂ ရက္ၾကာလွ်င္ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ဇြန္းေလးနွင့္ ျပန္ေမႊၿပီး သန္.ေသာ ေလလံုပုလင္းထဲ ထည့္ပါ။
ၾကာၾကာသိမ္းမည့္ဗူးကို glad wrapနွစ္ထပ္ခံၿပီး ဖံုးပါ။
ဗူးမ်ားကို ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၃ ရက္ခန္. ထပ္ထားၿပီးလွ်င္ စၿပီး စားလို႕ရၿပီျဖစ္သလို၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး သိမ္းႏူိင္ပါၿပီ။ (ခပ္ႏြမ္းႏြမ္းၾကိဳက္လွ်င္ အျပင္ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၄ ရက္ထားပါ။)
ကြ်န္မကေတာ့ ၾကြပ္တာကို ပိုၾကိဳက္တာမို. ၄ ရက္ျပည့္တာနဲ. စၿပီး စားပါတယ္။ (ပန္းကန္ထဲက သရက္သီးသနပ္ဓါတ္ပံုက ၄ ၇က္ေျမာက္မွာ ရုိက္ထားတာပါ။)
ရာသီဥတုအပူရွိန္ မတူႏိုင္ၾကတာေၾကာင့္ ထားရမယ့္ရက္ အနည္းငယ္ ကြာျခားႏုိင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။