က်န္းမာေရးစာတိုမ်ားစုစည္းမွဳ
အသက္ ၄၀ ေက်ာ္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား မျဖစ္မေန ေျပာင္းလဲသင့္သည့္ စားေသာက္မႈ ပံုစံ
သတင္းေကာင္း တစ္ခုကေတာ့ အသက္ႀကီးလာရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္လာမယ္ဆိုတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အသက္ႀကီးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြ ဝလာတယ္ဆိုတာ ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲထက္ လႈပ္ရွားမႈ ေလ်ာ့နည္းလာလုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္မွာ သြယ္လ်လွပၿပီး ဗိုက္ခ်ပ္ေနဖို႔နဲ႔ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေနဖို႔ရာအတြက္ အသက္ ၄၀ ေက်ာ္လာခ်ိန္မွာ အမ်ိဳးသမီးတုိင္း ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲသင့္တဲ့ ဘဝေနထိုင္ စားေသာက္မႈပံုစံကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ငါးစားပါ
ေသြးဆံုးၿပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏႈန္းက ျမင့္တက္လာဖြယ္ ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ပတ္မွာ ငါးအနည္းဆံုး ႏွစ္ႀကိမ္ စားသင့္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အဆီမ်ားတဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔... ထေရာက္ ငါးေတြကို စားသင့္တာပါ။ တကယ္လို႔ ငါးကို တစ္ပတ္ ႏွစ္ႀကိမ္ မစားျဖစ္ရင္ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အားျဖည့္ေဆးကို မွန္မွန္ မွီဝဲသင့္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ရင္သားကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္လို႔ ေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။
သြယ္လ်ေစရန္ ေနထုိင္ပါ
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မ်ားေနရင္ ကိုယ္ခႏၶာကို သြယ္လ်ေအာင္ ေနထိုင္ပါ။ ဒါမွသာ ေသြးဆံုးတဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မွာ ျဖစ္သလို ေဟာ္မုန္းက်ဆင္းမႈေၾကာင့္ ေရရွည္အႏၲရာယ္ေတြကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ သြယ္လ်ေအာင္ ေနထုိင္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့အျပင္ ေသြးဆံုးေဝဒနာေတြကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
ကယ္လ္စီယမ္ေသာက္ၿပီး အ႐ိုးတည္ေဆာက္ပါ
အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ခ်ိန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ လိုအပ္ခ်က္က ျမင့္တက္လာပါတယ္။ တစ္ေန႔ အဆီနည္း ႏို႔တစ္ခြက္၊ ဒိန္ခ်ဥ္တစ္ခြက္ ေသာက္ရင္ ကယ္လ္စီယမ္ ၁၁၀၀ မီလီဂရမ္နီးပါး ရရွိေနပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ တစ္ေန႔ ကယ္လ္စီယမ္ ျဖည့္စြက္ေဆး ၁၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ပဲ ေသာက္သင့္ပါတယ္။
ေလပြျခင္း သက္သာေစရန္ ႀကိဳးစားပါ
လူနာ ၁၀၀ ရာခုိင္ႏႈန္းဟာ ေသြးဆံုးခ်ိန္အတြင္း ေလပြတယ္လို႔ ဆိုၾကေၾကာင္း ေဒါက္တာ ကင္မင္က ရွင္းျပပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အႀကိဳေသြးဆံုးကာလအတြင္း ေဟာ္မုန္းအတက္အက် ျဖစ္လုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဆားကို ေလွ်ာ့စားတာန႔ဲ ျပဳျပင္ထားတဲ့ အစာေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္တာေၾကာင့္ ေရစုေဆာင္းမႈကို နည္းေစၿပီး ေလပြတာကို သက္သာေစပါတယ္။ ပန္းသီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းတို႔လို က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫႊတ္တဲ့ အစာေတြကို အမ်ားအျပား စားရင္ေတာင္ ေလပြေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာေတြကို အသင့္အတင့္ပဲ စားသင့္ပါတယ္။
ဝိုင္နီမေသာက္မီ စဥ္းစားပါ
ဝိုင္နီဟာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစတယ္ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးေနတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ဝိုင္နီေသာက္တာေၾကာင့္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ မ်ားတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဝိုင္နီနဲ႔ တျခားအရက္ေတြမွာပါတဲ့ အယ္လ္ကိုေဟာဟာ ေသြးေၾကာက်ယ္ေစတယ္ ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ညဘက္ ပူေႏြးတာနဲ႔ ေခၽြးထြက္မ်ားတာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ပဲပိစပ္ ထုတ္ကုန္မ်ား စားေသာက္ပါ
ပဲပိစပ္မွာ အပင္ထြက္ အီစထ႐ိုဂ်င္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးအႀကိဳ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။ ပဲပိစပ္ ထုတ္ကုန္ေတြျဖစ္တဲ့ တိုဟူး၊ ပဲပုပ္ေစ့နဲ႔ ပဲႏုိ႔တုိ႔ကို အမ်ားအျပား စားေသာက္တဲ့ ဂ်ပန္လွပ်ိဳျဖစ္ေတြဟာ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ အနည္းဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရပါတယ္။
ေဆးဖက္ဝင္ လက္ဖက္ရည္ေအးကို ေသာက္ပါ
ေဆးဖက္ဝင္ လက္ဖက္ရည္ေအးကို နံနက္ခင္းအခ်ိန္မွာ ေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစမည့္ အစာ စားပါ
သင္က ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ဖုိ႔ လိုေနရင္ အဆီပါဝင္မႈ နည္းတဲ့ အစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီးဝလံ၊ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာတို႔ကို မ်ားမ်ား စားေပးပါ။
ဇြန္ခုိင္ဦး (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
BY GOOD HEALTH
သတင္းေကာင္း တစ္ခုကေတာ့ အသက္ႀကီးလာရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္လာမယ္ဆိုတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အသက္ႀကီးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြ ဝလာတယ္ဆိုတာ ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲထက္ လႈပ္ရွားမႈ ေလ်ာ့နည္းလာလုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္မွာ သြယ္လ်လွပၿပီး ဗိုက္ခ်ပ္ေနဖို႔နဲ႔ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေနဖို႔ရာအတြက္ အသက္ ၄၀ ေက်ာ္လာခ်ိန္မွာ အမ်ိဳးသမီးတုိင္း ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲသင့္တဲ့ ဘဝေနထိုင္ စားေသာက္မႈပံုစံကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ငါးစားပါ
ေသြးဆံုးၿပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏႈန္းက ျမင့္တက္လာဖြယ္ ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ပတ္မွာ ငါးအနည္းဆံုး ႏွစ္ႀကိမ္ စားသင့္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အဆီမ်ားတဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔... ထေရာက္ ငါးေတြကို စားသင့္တာပါ။ တကယ္လို႔ ငါးကို တစ္ပတ္ ႏွစ္ႀကိမ္ မစားျဖစ္ရင္ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အားျဖည့္ေဆးကို မွန္မွန္ မွီဝဲသင့္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ရင္သားကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္လို႔ ေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။
သြယ္လ်ေစရန္ ေနထုိင္ပါ
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မ်ားေနရင္ ကိုယ္ခႏၶာကို သြယ္လ်ေအာင္ ေနထိုင္ပါ။ ဒါမွသာ ေသြးဆံုးတဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မွာ ျဖစ္သလို ေဟာ္မုန္းက်ဆင္းမႈေၾကာင့္ ေရရွည္အႏၲရာယ္ေတြကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ သြယ္လ်ေအာင္ ေနထုိင္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့အျပင္ ေသြးဆံုးေဝဒနာေတြကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
ကယ္လ္စီယမ္ေသာက္ၿပီး အ႐ိုးတည္ေဆာက္ပါ
အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ခ်ိန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ လိုအပ္ခ်က္က ျမင့္တက္လာပါတယ္။ တစ္ေန႔ အဆီနည္း ႏို႔တစ္ခြက္၊ ဒိန္ခ်ဥ္တစ္ခြက္ ေသာက္ရင္ ကယ္လ္စီယမ္ ၁၁၀၀ မီလီဂရမ္နီးပါး ရရွိေနပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ တစ္ေန႔ ကယ္လ္စီယမ္ ျဖည့္စြက္ေဆး ၁၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ပဲ ေသာက္သင့္ပါတယ္။
ေလပြျခင္း သက္သာေစရန္ ႀကိဳးစားပါ
လူနာ ၁၀၀ ရာခုိင္ႏႈန္းဟာ ေသြးဆံုးခ်ိန္အတြင္း ေလပြတယ္လို႔ ဆိုၾကေၾကာင္း ေဒါက္တာ ကင္မင္က ရွင္းျပပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အႀကိဳေသြးဆံုးကာလအတြင္း ေဟာ္မုန္းအတက္အက် ျဖစ္လုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဆားကို ေလွ်ာ့စားတာန႔ဲ ျပဳျပင္ထားတဲ့ အစာေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္တာေၾကာင့္ ေရစုေဆာင္းမႈကို နည္းေစၿပီး ေလပြတာကို သက္သာေစပါတယ္။ ပန္းသီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းတို႔လို က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫႊတ္တဲ့ အစာေတြကို အမ်ားအျပား စားရင္ေတာင္ ေလပြေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာေတြကို အသင့္အတင့္ပဲ စားသင့္ပါတယ္။
ဝိုင္နီမေသာက္မီ စဥ္းစားပါ
ဝိုင္နီဟာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစတယ္ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးေနတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ဝိုင္နီေသာက္တာေၾကာင့္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ မ်ားတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဝိုင္နီနဲ႔ တျခားအရက္ေတြမွာပါတဲ့ အယ္လ္ကိုေဟာဟာ ေသြးေၾကာက်ယ္ေစတယ္ ဆိုေပမယ့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ညဘက္ ပူေႏြးတာနဲ႔ ေခၽြးထြက္မ်ားတာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ပဲပိစပ္ ထုတ္ကုန္မ်ား စားေသာက္ပါ
ပဲပိစပ္မွာ အပင္ထြက္ အီစထ႐ိုဂ်င္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးအႀကိဳ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။ ပဲပိစပ္ ထုတ္ကုန္ေတြျဖစ္တဲ့ တိုဟူး၊ ပဲပုပ္ေစ့နဲ႔ ပဲႏုိ႔တုိ႔ကို အမ်ားအျပား စားေသာက္တဲ့ ဂ်ပန္လွပ်ိဳျဖစ္ေတြဟာ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ အနည္းဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရပါတယ္။
ေဆးဖက္ဝင္ လက္ဖက္ရည္ေအးကို ေသာက္ပါ
ေဆးဖက္ဝင္ လက္ဖက္ရည္ေအးကို နံနက္ခင္းအခ်ိန္မွာ ေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစမည့္ အစာ စားပါ
သင္က ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ဖုိ႔ လိုေနရင္ အဆီပါဝင္မႈ နည္းတဲ့ အစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီးဝလံ၊ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာတို႔ကို မ်ားမ်ား စားေပးပါ။
ဇြန္ခုိင္ဦး (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
BY GOOD HEALTH
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။