FOOD Magazine
Korea Daikon Radish Kimchee
.............................. .............
လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူၿပီး
အ႐ိုးရွင္းဆံုးနဲ႔အကူဟင္းပဲြေလး ပါ။
တို႔စရာအျဖစ္လည္းသံုးလို႔ ရသလို ဟင္းခ်ဳိ၊ေခါက္ဆဲြ၊
ထမင္းသုပ္၊ ဟင္းသုပ္ေတြထဲမွာလည္း
ပါ၀င္ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္တဲ့ ကိုရီးယား မုန္လာဥျဖဴ ကင္ခ်ီေလးကို
အခု အခ်ိန္ရာသီနဲ႔ သိပ္လိုက္ဖက္တာေၾကာင့္
...မ်ားမ်ားလုပ္စား ၾကည့္ေနာ္ ။
..............................
လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူၿပီး
အ႐ိုးရွင္းဆံုးနဲ႔အကူဟင္းပဲြေလး
တို႔စရာအျဖစ္လည္းသံုးလို႔ ရသလို ဟင္းခ်ဳိ၊ေခါက္ဆဲြ၊
ထမင္းသုပ္၊ ဟင္းသုပ္ေတြထဲမွာလည္း
ပါ၀င္ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္တဲ့ ကိုရီးယား မုန္လာဥျဖဴ ကင္ခ်ီေလးကို
အခု အခ်ိန္ရာသီနဲ႔ သိပ္လိုက္ဖက္တာေၾကာင့္
...မ်ားမ်ားလုပ္စား ၾကည့္ေနာ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္း
.............
၁။ ခ်င္း -၅ က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ -၅ က်ပ္သား
၃။ သၾကား- စားပဲြဇြန္း၅ ဇြန္း
၄။ ဆားၾကမ္း -၂ က်ပ္သား
၅။ ဆားႏု -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ -၅ က်ပ္သား
၇။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္ -စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၈။ ကိုရီးယားငံျပာရည္ -စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၉။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ -၁ စည္း
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ မုန္လာဥကို အပင္မ်ားႏွင့္ အတူ အရင္ဆံုး
ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္
အရြယ္အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ အေပၚအပင္ကိုေတာ့
အပင္အတိုင္း ထားပါ။
၂။ ဇလုံအႀကီးထဲတြင္ ဆားၾကမ္းျဖဴးၿပီး
အေပၚေအာက္သမေအာင္ေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္
မုန္လာဥတုံးေလးမ်ားႏွင့္ အပင္မ်ားကိုေရျမဳပ္တဲ့အထိ
မိနစ္၂၀ (သို႔) ၃၀ ေလာက္အထိ စိမ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရသြန္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
မုန္လာဥျဖဴဟာ တစ္ခါ တေလ ခါးတတ္ပါတယ္။
အဲဒီလိုခါးရင္ ေရျပန္ေဆးေပးပါ။
၃။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး
ရွည္ရွည္ေလးေတြ ျဖတ္ပါ။
၄။ ဇလံုအႀကီးထဲကို ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဆား၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးအႏွစ္၊
သၾကား၊ ကုိုရီးယားငံျပာရည္ႏွင့္ လွီးထားေသာ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကို ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။
လက္အိတ္၀တ္လုပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
၅။ နယ္ထား ေသာ အႏွစ္မ်ားကို
မုန္လာဥအတံုးႏွင့္ အရြက္မ်ားကို ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။
၆။ မုန္လာဥမ်ားကို ေလလံုေသာ(Lock & Lock)
ဗူးႀကီးထဲသို႔ ထည့္ၿပီး အျပင္အပူရွိန္ႏွင့္
ေနမထိုးေသာေနရာမွာထားလွ်င္ ျမန္ျမန္ခ်ဥ္လို႔
၂ ရက္ ၃ ရက္ ေလာက္ ဆို စားလို႔ရပါတယ္။
ဒါမွမဟုတ္ အလ်င္မလိုဘူးဆိုရင္ ေတာ့
Fridge ထဲမွာပဲ ၅ - ၇ ရက္ေလာက္ထားရင္လည္းခ်ဥ္ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္
............
စားဖို႔ေလာက္ပဲ ဇြန္းအသန္႔နဲ႔ခပ္ပါ။
က်န္တာကို Fridge ထဲမွာ
လနဲ႔ခ်ီ သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။
က်န္းမာေရး ႏွင့္ ညီၫြတ္စြာ စားခ်င္ရင္ေတာ့
သၾကားအညိဳကိုသံုးပါ။
က်န္ပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားကို နည္းနည္းေလွ်ာ့ပါ။
• Syi Foodsgarden
.............
၁။ ခ်င္း -၅ က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ -၅ က်ပ္သား
၃။ သၾကား- စားပဲြဇြန္း၅ ဇြန္း
၄။ ဆားၾကမ္း -၂ က်ပ္သား
၅။ ဆားႏု -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ -၅ က်ပ္သား
၇။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္ -စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၈။ ကိုရီးယားငံျပာရည္ -စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၉။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ -၁ စည္း
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ မုန္လာဥကို အပင္မ်ားႏွင့္ အတူ အရင္ဆံုး
ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္
အရြယ္အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ အေပၚအပင္ကိုေတာ့
အပင္အတိုင္း ထားပါ။
၂။ ဇလုံအႀကီးထဲတြင္ ဆားၾကမ္းျဖဴးၿပီး
အေပၚေအာက္သမေအာင္ေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္
မုန္လာဥတုံးေလးမ်ားႏွင့္ အပင္မ်ားကိုေရျမဳပ္တဲ့အထိ
မိနစ္၂၀ (သို႔) ၃၀ ေလာက္အထိ စိမ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရသြန္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
မုန္လာဥျဖဴဟာ တစ္ခါ တေလ ခါးတတ္ပါတယ္။
အဲဒီလိုခါးရင္ ေရျပန္ေဆးေပးပါ။
၃။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး
ရွည္ရွည္ေလးေတြ ျဖတ္ပါ။
၄။ ဇလံုအႀကီးထဲကို ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဆား၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးအႏွစ္၊
သၾကား၊ ကုိုရီးယားငံျပာရည္ႏွင့္ လွီးထားေသာ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကို ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။
လက္အိတ္၀တ္လုပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
၅။ နယ္ထား ေသာ အႏွစ္မ်ားကို
မုန္လာဥအတံုးႏွင့္ အရြက္မ်ားကို ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။
၆။ မုန္လာဥမ်ားကို ေလလံုေသာ(Lock & Lock)
ဗူးႀကီးထဲသို႔ ထည့္ၿပီး အျပင္အပူရွိန္ႏွင့္
ေနမထိုးေသာေနရာမွာထားလွ်င္ ျမန္ျမန္ခ်ဥ္လို႔
၂ ရက္ ၃ ရက္ ေလာက္ ဆို စားလို႔ရပါတယ္။
ဒါမွမဟုတ္ အလ်င္မလိုဘူးဆိုရင္ ေတာ့
Fridge ထဲမွာပဲ ၅ - ၇ ရက္ေလာက္ထားရင္လည္းခ်ဥ္ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္
............
စားဖို႔ေလာက္ပဲ ဇြန္းအသန္႔နဲ႔ခပ္ပါ။
က်န္တာကို Fridge ထဲမွာ
လနဲ႔ခ်ီ သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။
က်န္းမာေရး ႏွင့္ ညီၫြတ္စြာ စားခ်င္ရင္ေတာ့
သၾကားအညိဳကိုသံုးပါ။
က်န္ပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားကို နည္းနည္းေလွ်ာ့ပါ။
• Syi Foodsgarden
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။