Scientist Myanmar
ဒီပန္းလွလားမသိဘူး။ ဒါက ျမန္မာႏုိင္ငံရဲ႕ ကင္ဆာျဖစ္ပြားႏႈန္းက ကမာၻမွာ ဒုတိယျဖစ္သြားတဲ့အေၾကာင္းအရင္းေ ပါ့ ။ မွန္ဘီလူးမွာၾကည့္တဲ့အရေတာ္ေတာ္ လွတယ္။ ဒါေပမယ့္ မ်က္စိမျမင...္ အနံ႔မရွိ ပါ။( သူ႕နာမည္က Aflatoxins ) International Agency for Research on Cancer ရဲ႕ေၾကျငာတဲ့ ကင္ဆာျဖစ္ပြားေစတဲ့ပစၥည္းရဲ႕ ပထမအဆင့္ျဖစ္ပါတယ္။ အပူခ်ိန္ၾကိဳက္ ၊ စိုထိုင္းဆၾကိဳက္ တယ္။ ေျမပဲျဖစ္ျဖစ္ ဆန္ျဖစ္ျဖစ္ တျခားသီးႏွံျဖစ္ျဖစ္ ကပ္စားျပီးထြက္လာတဲ့အဆိပ္တမ်ဳိး ပါ။ သူ႔ကို သတ္ဖို႔အတြက္ အပူနဲ႔သတ္မယ္ဆိုရင္ ၂၆၈ ဒီကရီ အထိခံႏိုင္ျပီး CAUSTICSODA ထည့္ျပီးျပဳတ္တာျဖစ္ျဖစ္ ။ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႔ ဒီမိႈကပ္ဖူးတဲ့ပစၥည္း လံုးဝမစားသင့္ဘူး လႊတ္ပစ္လိုက္တာပဲေကာင္းတယ္။ က်န္းမာေရးမေကာင္းတဲ့လူ အထူးသျဖင့္ အသည္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္မေကာင္းတဲ့လူ ေျမပဲျပဳတ္မစားရဘူး။
ျမန္မာႏုိင္ငံအေနနဲ႔ ပဲဆီထုတ္လုပ္တဲ့စက္ရုံမွာ ႏိုင္ငံတကာစံခ်ိန္မွီတာလံုးဝမရွ ိဘူး (ဒီ toxin မ်ဳိးစမ္းသပ္တဲ့စက္ေတာင္မရွိဘူး ) ပိုဆိုးတာကေျမပဲစိုက္ပ်ဳိးသူေျပ ာျပတာအရ မ်ဳိးခ်န္ထားတဲ့ပဲထဲက ေရြးက်ပဲေတြကို ဆီစက္ပိုင္ရွင္လာဝယ္သြားတယ္ (ႏုိင္ငံျခားရဲ႕ပဲဆီစက္ရုံမွာ သူ႔ရဲ႕ process မွာ မႈိတက္တဲ့ေျမပဲတေစ့မက်န္ ေရြးႏုိင္ရတယ္ ျပီးရင္ထြက္လာတဲ့ဆီက refining ၂ ဆင့္ ၊ ultraviolet ၁ ဆင့္ toxin ေလ်ာ့ေအာင္လုပ္ရမယ္)
ဒါ့အျပင္ ငရုတ္သီးေျခာက္နဲ႔ မႈိတက္တဲ့ဆန္မွာ ဒီtoxin မ်ားပါတယ္။ စားသံုးသူအေနနဲ႔ သတိထားေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ scientist myanmar page အေနနဲ႔ အစိုးရကို ကၽြန္ေတာ္တို႔ စားသံုးသူကာကြယ္ေရးအတြက္ အျမန္ဆံုးစီစဥ္ေဆာင္ရြက္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆို လိုက္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ငရုတ္သီးေျခာက္နဲ႔ မႈိတက္တဲ့ဆန္မွာ ဒီtoxin မ်ားပါတယ္။ စားသံုးသူအေနနဲ႔ သတိထားေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ scientist myanmar page အေနနဲ႔ အစိုးရကို ကၽြန္ေတာ္တို႔ စားသံုးသူကာကြယ္ေရးအတြက္ အျမန္ဆံုးစီစဥ္ေဆာင္ရြက္ေပးဖို႔

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။