Zaw Win Naing added 4 new photos.
====================================================
ကင္ဆာေရာဂါ ကုသႏုိင္တယ္လုုိ႕ လူသိမ်ားတဲ့ တ႐ုတ္ဇီးသီးအေစ့မွာ လူကုိေသေစႏုိင္တဲ့ cyanide အဆိပ္ဓာတ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေနေၾကာင္း သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြက သတိေပးလုိက္ပါတယ္။
ၿဗိတိန္အစုိးရကလည္း တ႐ုတ္ဇီးသီးအေစ့မွာ cyanide အဆိပ္ပါဝင္ၿပီး ေသေစႏုိင္မႈေၾကာင့္ မစားၾကရန္ တရားဝင္ သတိေပးခ်က္ထုတ္ျပန္ခဲ့ပါတယ္။
ၿဗိတိန္ရဲ႕ Food Standards Agency ရဲ႕ ေျပာၾကားမႈအရ တ႐ုတ္ဇီးသီးအေစ့ကုိ စားမိပါက cyanide အဆိပ္ဓာတ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေနၿပီး စားမိပါက ေသးဆုံးႏုိင္တဲ့အထိ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ တ႐ုတ္ဇီးသီးကုိ ကင္ဆာေရာဂါ ကုသႏုိင္တဲ့ ဓာတ္စာအျဖစ္ ေစ်းကြက္မွာ ေရာင္းခ်လ်က္႐ွိပါတယ္။
တ႐ုတ္ဇီးသီးအေစ့မွာ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ B17 ကဲ့သုိ႕ အာဟာရဓာတ္ေတြက ကင္ဆာအဖုအႀကိတ္ေတြ ပ်ံ႕ပြားမႈကို ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ကင္ဆာေရာဂါ သဘာဝကုထုံးနဲ႕ ဓာတ္စာမ်ား ေရာင္းခ်တဲ့ ၿဗိတိန္မွ က္ဘ္ဆိုက္မ်ားက ဆုိပါတယ္။ တစ္ေန႕လွ်င္ တ႐ုတ္ဇီးသီးအေစ့ ၁၀ ေစ့မွ ၁၂ ေစ့ စားေပးျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း အဆုိပါ ဝက္ဘ္ဆုိက္မ်ားက ညြန္းဆုိၾကပါတယ္။
ဥေရာပ Food Safety Authority က အေစ့အဆန္မ်ားရဲ႕ က်န္းမာေရး ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိး သုေတသန ျပဳလုပ္ခဲ့ၿပီးေနာက္ ၿဗိတိန္ Food Standards Agency ရဲ႕ သတိေပးခ်က္ ထြက္ေပၚလာတာ ျဖစ္ပါတယ္။
Source & Photo: Daily Mail
============
Duwun
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။