~အခ်ဥ္ရည္ နဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါ~
ကမၻာ့က်န္းမာေရးအဖဲြ႕ၾကီးရဲ႕ ၂၀၁၁ ခုႏွစ္ ထုတ္ျပန္တဲ့ အစီရင္ခံစာအရ ျမန္မာႏိုင္ငံဟာ ကင္ဆာအျဖစ္ဆံုး၁၀ ႏိုင္ငံထဲမွာနံပတ္၂ ေနရာကို ေရာက္ေနၿပီးကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့အဓိကအေၾကာင္းရင္းေတြကို ေျပာရရင္ေတာ့...
>>>အသုတ္ဆိုင္ေတြ၊ အေၾကာ္ဆိုင္ေတြ၊ ထံုခ်ဴိင္းဆိုင္ေတြ၊ အကင္ဆိုင္ေတြ၊ တုတ္ထိုးဆိုင္ေတြမွာ ေန႔စဥ္လူေတြ ျမိန္ရည္၊ယွက္ရည္ စားေသာက္ေနၾကတာကေတာ့ အႏၱရာယ္ရွိတားျမစ္ဆိုးေဆးနီနီရဲရဲေတြရယ္၊ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစတတ္တဲ့ ဓါတုတာရွည္ခံေဆးေတြရယ္၊ အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္းကင္ဆာျဖစ္ေစတတ္တဲ့ ဆာ(လ္)ဖ်ဳရစ္အက္ဆစ္ျပင္း (H2SO4) ေရာစပ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္လို႔ေခၚတဲ့
အဆိပ္ရည္ေတြပါပဲ။
အဆိပ္ရည္ေတြပါပဲ။
>>>ဆာ(လ္)ဖ်ဴရစ္အက္ဆစ္က နည္းနည္းေလးထည္႕ရံုနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္အရသာကိုျဖစ္ေပၚေစျပီး ဘက္ထရီအိုးမွာသံုးတဲ့ အက္ဆစ္ပါ။ ေရရွည္စားသံုးရင္ေတာ့ အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း
ကင္ဆာ၊ အူမၾကီးကင္ဆာ၊ အသည္းကင္ဆာေတြကို က်ိန္းေသျဖစ္ႏိုင္တာမို႔ လံုး၀ေရွာင္ရွားၾကဖို႔တိုက္တြန္းလိုက္ပါရေစ။
ကင္ဆာ၊ အူမၾကီးကင္ဆာ၊ အသည္းကင္ဆာေတြကို က်ိန္းေသျဖစ္ႏိုင္တာမို႔ လံုး၀ေရွာင္ရွားၾကဖို႔တိုက္တြန္းလိုက္ပါရေစ။
ref;ျမန္မာႏိုင္ငံစားသံုးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္း (Consumer Protection Association Myanmar) pamlhlet
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
photo from google
note copy via myahninyee
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
photo from google
note copy via myahninyee
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။