၀က္သားစားျခင္းကိုတားျမစ္ထားျခင ္းနွင့္ဆိုင္ေသာသိပၸံေလ့လာေတြ့ရ ွိခ်က္မ်ား
(၁) ၀က္၏အူလမ္းေၾကာင္းအား အမိုက္ပံုတစ္ခုကဲ့သို့တင္စားေခၚ နိုင္သည္။
အဘယ္ေၾကာင့္ဆိုေသာ္၀က္မ်ားစားသည ့္အစားအေသာက္မ်ားတြင္ သက္ရွိမ်ား၏ဆီး၊မစင္၊ပုပ္သိုးေန ေသာအသားနွင့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ာ း၊ေလာက္မ်ား၊ကင္ဆာျဖစ္ပြားေနေသာ အသားတံုးမ်ားပင္ပါ၀င္သည္ဟု သိရသည္။
(၂)၀က္မ်ား၏အသားနွင့္အဆီမ်ားသည္ ယင္းတို့စားေသာက္သည့္အစားအေသာက္ မ်ားတြင္ ပါ၀င္ေသာအဆိပ္အေတာက္မ်ားနွင့္ အညစ္အေၾကးမ်ားကို " ေရျမွပ္" ကဲ့သို့ စုပ္ယူ
ထားနိုင္ေပသည္။ထို့ေၾကာင့္ ၀က္သားသည္ အျခားအသားမ်ားထက္ အစာအဆိပ္သင့္မွဳ အဆ (၃၀)ခန့္ ပိုမိုျဖစ္ပြားနိုင္သည္။
...
(၁) ၀က္၏အူလမ္းေၾကာင္းအား အမိုက္ပံုတစ္ခုကဲ့သို့တင္စားေခၚ
အဘယ္ေၾကာင့္ဆိုေသာ္၀က္မ်ားစားသည
(၂)၀က္မ်ား၏အသားနွင့္အဆီမ်ားသည္
ထားနိုင္ေပသည္။ထို့ေၾကာင့္ ၀က္သားသည္ အျခားအသားမ်ားထက္ အစာအဆိပ္သင့္မွဳ အဆ (၃၀)ခန့္ ပိုမိုျဖစ္ပြားနိုင္သည္။
...
(၃) က်ြနု္ပ္တို့၏ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းရွိ အစာေခ်စနစ္သည္ အမဲသား၊သမင္၊ဆတ္ကဲ့သို့ေသာအသားမ ်ားကို ေခ်ျပီး ေသြးထဲသို့စုပ္ယူ နိုင္ရန္ အခ်ိန္ရွစ္နာရီခန့္ၾကာသည္။ ထိုအသားမ်ားတြင္ဘက္တီးရီးယားမ်ာ းေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္(Toxins) မ်ားပါလာခဲ့လ်ွင္မူနဲနဲခ်င္းစီသ ာေခ်နိုင္ေသာအစာေခ်စနစ္ေၾကာင့္ ေသြးထဲသို့တစိမ့္စိမ့္နွင့္ အနည္းငယ္စီသာ ၀င္ေရာက္နိုင္ေပသည္။ထို့ေၾကာင့္ ထိုအဆိပ္မ်ားကို အသည္းမွ အလြယ္တကူစစ္ထုတ္ကာ
ဆီးလမ္းေၾကာင္းမွတဆင့္စြန့္ထုတ္ နိုင္ေပမည္။၀က္သားမ်ားကိုေခ်ျပီ း
ေသြးထဲသို့စုပ္ယူနိုင္ရန္ ၾကာခ်ိန္မွာ ေလးနာရီခန့္မ်ွသာရွိသည္။ထို့ေၾက ာင့္အခ်ိန္တိုအတြင္း အဆိပ္မ်ား ေသြးထဲသို့ အေျမာက္အမ်ား၀င္ေရာက္လာနိုင္ေပသ ည္။
(၄) ၀က္မ်ားတြင္တျခားသတၱ၀ါမ်ားကဲ့သိ ု့ ေခ်ြးထြက္ျခင္းမရွိေပ။ ထို့ေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္နွင့္ အညစ္အေၾကးဟူသမ်ွ သည္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း မစြန့္ထုတ္နိုင္ပဲ ကိန္းေအာင္းေနသည္။
၀က္မ်ားသည္ေျမြမ်ားကိုပါ စားေသာက္တတ္ျပီး ေျမြဆိပ္သည္လည္း ၀က္၏ခႏၶာကိုယ္ တြင္းသို့ေရာက္ရွိနိုင္သည္။
(၅) ၀က္သားသည္ တျခားအသားမ်ားထက္ ပိုးတြယ္ျခင္း၊ေလာက္တြယ္ျခင္းမ် ားပိုမိုလ်င္ျမန္စြာ
ျဖစ္ပြားေလ့ရွိသည္။
(၆) ၀က္၏ခႏၶာကိုယ္တြင္း တြင္ တုတ္ျပားေကာင္၊သံျပားေကာင္မ်ား၊ ကပ္ပါးေကာင္မ်ား နွင့္
ယင္းအေကာင္မ်ား၏ဥမ်ား အရည္အိတ္မ်ား တြယ္ကပ္ေနထိုင္သည္။မီးပူပူျဖင့္ ေသခ်ာ
ခ်က္ျပဳတ္လ်ွင္ပင္ ထိုအေကာင္နွင့္ဥမ်ား အားလံုးေသနိုင္ရန္မွာ မလြယ္ကူေပ။
၀က္သားတြင္တြယ္ကပ္ေနေသာ Trichinae ဟုေခၚေသာ အလြန္ေသးငယ္ေသာ တုတ္ေကာင္ေလးသည္ လူ့ခႏၶာကိုယ္အတြင္းေရာက္ရွိပါက ေရာဂါရွာရခက္ခဲသည့္
ေ၀ဒနာမ်ိဳးစံုခံစားရနိုင္သည္။
(၇)၀က္သားသည္ အမဲသားထက္ အဆီ နွစ္ဆခန့္ပိုမိုပါ၀င္သည္။ ထို့ေၾကာင့္ ေသြးတိုး၊ဆီးခ်ိဳ၊နွလံုးေသြးေၾက ာက်ဥ္းျခင္း၊ေလျဖတ္ျခင္း၊အသည္းအ ဆီဖံုး ေရာဂါနွင့္ အျခားေသာေရာဂါေပါင္းမ်ားစြာ ပိုမို ျဖစ္ပြားနိုင္သည္။
Ref-(1)goodandshare health news, (2)all about Islam
>>>KTR<<<
(((Moon & Star 24-7 News Channel )))
ဆီးလမ္းေၾကာင္းမွတဆင့္စြန့္ထုတ္
ေသြးထဲသို့စုပ္ယူနိုင္ရန္ ၾကာခ်ိန္မွာ ေလးနာရီခန့္မ်ွသာရွိသည္။ထို့ေၾက
(၄) ၀က္မ်ားတြင္တျခားသတၱ၀ါမ်ားကဲ့သိ
၀က္မ်ားသည္ေျမြမ်ားကိုပါ စားေသာက္တတ္ျပီး ေျမြဆိပ္သည္လည္း ၀က္၏ခႏၶာကိုယ္ တြင္းသို့ေရာက္ရွိနိုင္သည္။
(၅) ၀က္သားသည္ တျခားအသားမ်ားထက္ ပိုးတြယ္ျခင္း၊ေလာက္တြယ္ျခင္းမ်
ျဖစ္ပြားေလ့ရွိသည္။
(၆) ၀က္၏ခႏၶာကိုယ္တြင္း တြင္ တုတ္ျပားေကာင္၊သံျပားေကာင္မ်ား၊
ယင္းအေကာင္မ်ား၏ဥမ်ား အရည္အိတ္မ်ား တြယ္ကပ္ေနထိုင္သည္။မီးပူပူျဖင့္
ခ်က္ျပဳတ္လ်ွင္ပင္ ထိုအေကာင္နွင့္ဥမ်ား အားလံုးေသနိုင္ရန္မွာ မလြယ္ကူေပ။
၀က္သားတြင္တြယ္ကပ္ေနေသာ Trichinae ဟုေခၚေသာ အလြန္ေသးငယ္ေသာ တုတ္ေကာင္ေလးသည္ လူ့ခႏၶာကိုယ္အတြင္းေရာက္ရွိပါက ေရာဂါရွာရခက္ခဲသည့္
ေ၀ဒနာမ်ိဳးစံုခံစားရနိုင္သည္။
(၇)၀က္သားသည္ အမဲသားထက္ အဆီ နွစ္ဆခန့္ပိုမိုပါ၀င္သည္။ ထို့ေၾကာင့္ ေသြးတိုး၊ဆီးခ်ိဳ၊နွလံုးေသြးေၾက
Ref-(1)goodandshare health news, (2)all about Islam
>>>KTR<<<
(((Moon & Star 24-7 News Channel )))
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။