၁။ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။
၂။တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာအမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။ မုန္လာဥနီ အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ ၈ ဆအထိ ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။
၃။တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ (၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။
၄။Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။
၅။Macular degeneration မ်က္စိအျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာေနရာ ပ်က္စီးမႈျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။
၆။Vit A ခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုး စားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္လူနာမ်ား၏ အသက္ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။
၇။Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။ အသည္းမွ ဘက္တီးရိးယားကို ေသေစသည္။
၈။Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ေကာင္းေစသည္။ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။
ကံေကာ္
credit to ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)
ထြန္းေတာက္ႏိုင္ငံၿခားေဆးႏွင့္ၿ မန္မာေဆးမ်ိုုုဳးစံုဆိုင္(Tun Tauk Pharmacy)
၅။Macular degeneration မ်က္စိအျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာေနရာ ပ်က္စီးမႈျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။
၆။Vit A ခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုး စားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္လူနာမ်ား၏ အသက္ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။
၇။Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။ အသည္းမွ ဘက္တီးရိးယားကို ေသေစသည္။
၈။Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ေကာင္းေစသည္။ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။
ကံေကာ္
credit to ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)
ထြန္းေတာက္ႏိုင္ငံၿခားေဆးႏွင့္ၿ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။