Knowledge Village added 15 new photos.
#ဆိတ္သားခ်က္ေတာ့မည္ဆိုလ်ွင္........
ဒါေလးေတြအလြယ္မွတ္ထား....ကိုယ္သိသေလာက္ ေပါ့ေနာ္
ဆိတ္အသားခ်ည္းပဲ.ဆီျပန္ခ်က္မည္ဆိုလ်ွင္.အရင္ဆံုးဆိတ္
သားကိုသံပုရာသီးအရည္ညစ္ၿပီးမွ အညႇီနံသက္သာေအာင္
အရင္ေဆးၿပီးမွ အရသာသြင္း .....
ဆိတ္နဲ႔ပက္္သက္သမ်ွ ခ်က္ရင္ ငံျပာရည္မသံုးရ..ငံျပာရည္
က ဆိတ္အညီနံ႔ပိုျပင္းေစတတ္တယ္လို႔.......
ဆိတ္နဲ႔ပ႕က္သက္သမ်ွ ဆီသတ္မည္ဆိုလ်ွင္...ဆီပူရင္.
ကရေဝးရြက္ကိုအရင္ဆီသတ္ၿပီးမွ က်န္တဲ့ ၾကက္နီျဖဴဂ်င္း
ေထာင္းတာဆီသတ္..ခ်ခါနီးမွ မဆလာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္
အုပ္လ်ွင္ ဟင္းအနံ႔ပိုေမႊး....
ဆိတ္အူၾကမ္း.ဆိတ္႐ုိးခ်က္လ်ွင္ ..စပါးလင္အရြက္ေတြခ်ည္း
ေသခ်ာစီးၿပီးဟင္းအိုးဆီသတ္ပီးလို႔ ေရထည့္ခ်ိန္တခါထဲ
ထည့္အုပ္ပီးခ်က္ရ. ..ပိုေမႊးၿပီးအနံအရသာျပည့္စံုတယ္...
ဆိတ္႐ုိးခ်က္လ်ွင္.. .အညီနံသက္သာေအာင္ပထမျပဳတ္ရည္
ကိုသြန္ျပစ္ၿပီးမွခ်က္ပါ..အညီနံ႔သိသိသာသာသက္သာ...
ဆိတ္သားလံုးခ်က္မည္ဆိုလ်ွင္ ဆိတ္သားကိုအရသာသြင္း
လံုးပီးသားကို အိုးတခုထဲအရင္ထည့္ၿပီးေရနည္းနည္းနဲ႔အသား
တင္းေအာင္အရင္ျပဳတ္ပီးမွခ်က္ရ.....
ဆိတ္အူၾကမ္းေတြေဆးမည္ဆိုလ်ွင္.ေရေႏြး ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔
အရင္ေဖ်ာပီးဓားနဲ႔အမည္းဖတ္ေတြျခစ္ခ်..ၿပီးမွဆားၾကမ္းနဲ႔
ပြတ္ေဆးေပး..ေဖြးၿပီးသန္႔ရင္သံပုရာသီးညစ္ၿပီးေဆးရ...
ဆိတ္နဲ႔ပက္သက္သမ်ွ..တျခားသိစရာေတြအမ်ားႀကီး႐ွိပါေသးတယ္ ဒါေပမဲ့ ခုေျပာျပသေလာက္ေလး.အေျခခံသိထားရင္..ဆိတ္နဲ႔ပက္သက္သမ်ွ အေတာ္မ်ားမ်ားခ်က္လို႔ရပါပီ.......
အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ
Credit to လူိင္ လိူင္
ဗဟုသုတေက်းရြာ
က ဆိတ္အညီနံ႔ပိုျပင္းေစတတ္တယ္လို႔.......
ဆိတ္နဲ႔ပ႕က္သက္သမ်ွ ဆီသတ္မည္ဆိုလ်ွင္...ဆီပူရင္.
ကရေဝးရြက္ကိုအရင္ဆီသတ္ၿပီးမွ က်န္တဲ့ ၾကက္နီျဖဴဂ်င္း
ေထာင္းတာဆီသတ္..ခ်ခါနီးမွ မဆလာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္
အုပ္လ်ွင္ ဟင္းအနံ႔ပိုေမႊး....
ဆိတ္အူၾကမ္း.ဆိတ္႐ုိးခ်က္လ်ွင္ ..စပါးလင္အရြက္ေတြခ်ည္း
ေသခ်ာစီးၿပီးဟင္းအိုးဆီသတ္ပီးလို႔ ေရထည့္ခ်ိန္တခါထဲ
ထည့္အုပ္ပီးခ်က္ရ. ..ပိုေမႊးၿပီးအနံအရသာျပည့္စံုတယ္...
ဆိတ္႐ုိးခ်က္လ်ွင္.. .အညီနံသက္သာေအာင္ပထမျပဳတ္ရည္
ကိုသြန္ျပစ္ၿပီးမွခ်က္ပါ..အညီနံ႔သိသိသာသာသက္သာ...
ဆိတ္သားလံုးခ်က္မည္ဆိုလ်ွင္ ဆိတ္သားကိုအရသာသြင္း
လံုးပီးသားကို အိုးတခုထဲအရင္ထည့္ၿပီးေရနည္းနည္းနဲ႔အသား
တင္းေအာင္အရင္ျပဳတ္ပီးမွခ်က္ရ.....
ဆိတ္အူၾကမ္းေတြေဆးမည္ဆိုလ်ွင္.ေရေႏြး ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔
အရင္ေဖ်ာပီးဓားနဲ႔အမည္းဖတ္ေတြျခစ္ခ်..ၿပီးမွဆားၾကမ္းနဲ႔
ပြတ္ေဆးေပး..ေဖြးၿပီးသန္႔ရင္သံပုရာသီးညစ္ၿပီးေဆးရ...
ဆိတ္နဲ႔ပက္သက္သမ်ွ..တျခားသိစရာေတြအမ်ားႀကီး႐ွိပါေသးတယ္ ဒါေပမဲ့ ခုေျပာျပသေလာက္ေလး.အေျခခံသိထားရင္..ဆိတ္နဲ႔ပက္သက္သမ်ွ အေတာ္မ်ားမ်ားခ်က္လို႔ရပါပီ.......
အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ
Credit to လူိင္ လိူင္
ဗဟုသုတေက်းရြာ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။