ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္
ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္လုပ္ရန ္အတြက္ ဝက္ေျခေထာက္ (သို႕) ဝက္လက္မ်ားကို အေနေတာ္အရြယ္ အတုံးေလးမ်ားပိုင္းျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲတြင္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္စိမ္ထားျပီး ဝက္ေမႊးအမွ်င္အႏုမ်ားကို ဓားႏွင့္ သန္႕စင္သြားေအာင္ ျခစ္ထုတ္ျပစ္ကာ ေရေဆးထားပါ။
ျပဳတ္မည္႔အိုးထဲသို႕ ဆီကိုပါတယ္ဆို႐ံုထည္႔ကာ ဆီပူလာလွ်င္ သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ ထည္႔ျပီး သၾကားေရာင္ အညိဳေရာင္သမ္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပး၍ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။
ထို႕ေနာက္ ဝက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ျပီး ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ပဲငံျပာရည္
အၾကည္၊ ပဲငံျပာအေနာက္၊ ငံျပာရည္ တို႕ကို အနည္းငယ္ဆီ ထည္႔ကာ အထက္ေအာက္ေမႊကာ
ခဏၾကာမွ်အနံ႕ေမႊး ေနေအာင္လုံးေပးပါ။ ခဏၾကာမွ်လုံးျပီးလွ်င္
ေရျမဳတ္ေအာင္ထည္႔၍ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အသားမ်ားႏူးအိလာသည္အထိ အဖုံးကို
အလံုပိတ္ကာ တည္ထားပါ။ ေဒၚပုကေတာ့ ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ကို
ေပါင္းအိုး(Pressure Cooker) ႏွင့္ပဲ ျပဳတ္ပါတယ္။
နာရီဝက္ေလာက္ တည္ထားလွ်င္ အသားမ်ား ႏူးအိျပီး အခ်ိန္ကုန္လဲသက္သာျပီး အရသာလဲ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ေပါင္းအိုး(Pressure Cooker) ႏွင့္ ျပဳတ္မည္ဆိုလွ်င္ နာရီဝက္ေလာက္ၾကာေအာင္ ျပဳတ္ျပီး မီးပိတ္ထားကာ အိုးအဖုံးကို ခ်က္ခ်င္းမဖြင့္ရပါ။ အပူအေငြ႔ကုန္၍ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ၾကာေအာင္ထားျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုဖြင့္ကာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သုံးေဆာင္ပါ။
အရသာရွိေသာ ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ ပူပူေလးကို ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုတ္ေကာင္း တို႕ထည္႔ျပီး ဝက္ေျခေထာက္အသားအိအိေလးမ်ား ကို ငရုတ္ဆီအခ်ဥ္ရည္ေလးႏွင့္ တို႕စားကာ အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္။
မူရင္း = ေဒၚပု လက္ရာ
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္လုပ္ရန
ျပီးလွ်င္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲတြင္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္စိမ္ထားျပီး ဝက္ေမႊးအမွ်င္အႏုမ်ားကို ဓားႏွင့္ သန္႕စင္သြားေအာင္ ျခစ္ထုတ္ျပစ္ကာ ေရေဆးထားပါ။
ျပဳတ္မည္႔အိုးထဲသို႕ ဆီကိုပါတယ္ဆို႐ံုထည္႔ကာ ဆီပူလာလွ်င္ သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ ထည္႔ျပီး သၾကားေရာင္ အညိဳေရာင္သမ္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပး၍ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ဂ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။
ထို႕ေနာက္ ဝက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ျပီး ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ပဲငံျပာရည္
နာရီဝက္ေလာက္ တည္ထားလွ်င္ အသားမ်ား ႏူးအိျပီး အခ်ိန္ကုန္လဲသက္သာျပီး အရသာလဲ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ေပါင္းအိုး(Pressure Cooker) ႏွင့္ ျပဳတ္မည္ဆိုလွ်င္ နာရီဝက္ေလာက္ၾကာေအာင္ ျပဳတ္ျပီး မီးပိတ္ထားကာ အိုးအဖုံးကို ခ်က္ခ်င္းမဖြင့္ရပါ။ အပူအေငြ႔ကုန္၍ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ၾကာေအာင္ထားျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုဖြင့္ကာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သုံးေဆာင္ပါ။
အရသာရွိေသာ ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ ပူပူေလးကို ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုတ္ေကာင္း တို႕ထည္႔ျပီး ဝက္ေျခေထာက္အသားအိအိေလးမ်ား
မူရင္း = ေဒၚပု လက္ရာ
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။