ဘီယာဟာ ကင္ဆာေရာဂါကို တြန္းလွန္နိုင္
ဘီယာ သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏ ေသာက္ျခင္းဟာ ႏွလုံးေရာဂါ၊ ေလ ျဖတ္ျခင္း၊ စိတ္က်ေရာဂါ ေတြျဖစ္နိုင္ ေျခကို ေလ်ာ့နည္း ေစပါတယ္။ ဒါ့အ ျပင္ ဘီယာထုတ္လုပ္ရာမွာအသုံးျပဳတဲ့ တေစးမွာ အာဟာရဓာတ္ေတြမ်ား စြာပါဝင္ပါတယ္။
မဂၢနီစီယမ္၊ စီလီနီ ယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ့စဖရပ္စ္၊ အိုင္အိုဒင္းႏွင့္ ဗီတာမင္ မင္မ်ား ပါဝင္ တဲ့ ဘီယာကို ေပါင္မုန္႔ အရည္လို႔ အမ်ားက ရည္ညႊန္းၾက ပါတယ္။ ဂ်ပန္ သုေတသီမ်ားရဲ့ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ အယ္လ္ကိုေဟာ ပမာဏအနည္းငယ္ သာပါေသာ ဘီယာဟာ ကင္ဆာ တြန္းလွန္ ကာကြယ္နိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိ ေတြ ပါဝင္တယ္လို႔သိရွိရပါတယ္။
လူအမ်ားယုံၾကည္ထားသလို ဘီယာဗိုက္ဟာ ဘီယာအလြန္အကၽြံ ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ ကိုယ္ လက္လွုပ္ရွား အားကစားနည္းပါးျခင္း၊ အစားအလြန္အကၽြံစားျခင္းတို႔ေၾကာင့္သာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref = က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။