ဒီတစ္ခါ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး ေျပာျပပါရေစ
====================
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့
ႏြားနို ့ရယ္
သံပရာရည္
ႏြားနို ့အစစ္မရိွပါ က PEP နို ့မွဳန္ ့ ကို အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
ေနာက္ျပီးေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့တြဲဖက္ေသာက္ရမဲ့
ထန္းလ်က္ရည္ (သို ့မဟုတ္) သၾကား
တစ္ခါတစ္ေလ ျပားရည္နဲ ့စားတာ က အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
က်ေနာ္ဆို ျပားရည္နဲ ့စားရတာ အရမ္းၾကိဳက္သဗ်။
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္တဲ့ေနရာမွာ အေရးအၾကီးဆံုးကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္တည္မဲ့အိုး ဒါမွမဟုတ္ အ၀က်ယ္ပုလင္း၊ ဖန္ပန္းကန္စတာေတြကို သန္ ့စင္ေအာင္ ေရေႏြးနဲ ့ျပဳတ္ျပီး ေဆးရပါတယ္။ အသံုးျပဳမယ့္ ပစၥည္းကိရိယာအားလံုးကို တတ္နိုင္ရင္
ေရေႏြးနဲ ့ျပဳတ္ေဆးျပီးမွ သံုးပါ။ တျခားဟင္းနံ ့ေတြနဲ ့လည္း မေရာေစေအာင္ သတိထားျပီးမွ လုပ္ရပါမယ္။
ႏြားနို ့အျပင္အျခားေသာ နို ့ (ဆိတ္နို ့၊ ကၽြဲနို ့) စတာေတြကိုလည္း အသံုးျပဳနို္င္ပါတယ္။ အဆီထုတ္ထားတဲ့နိ ့ဆိုရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္ ပိုျပီးသင့္ေလွ်ာ္ပါတယ္။ ႏြားနို ့(၁) လီတာကို မီးအားျပင္းျပင္းနဲ ့ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္က်ိဴပါ။ ျပီးေတာ့ ေနာက္ထပ္ႏြားနို ့အစိမ္းကို ထပ္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္က်ိဴ ပါ။ အဲ့လိုက်ိဴေပးရင္းနဲ ့ မလိုင္ထူထူနဲ ့ ႏြားနို ့ဆူဆူေလးရပါျပီ၊ ႏြားနို ့ဆူျပီဆိုတာနဲ ့ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္မယ့္ ေျမအိုး ဒါမွမဟုတ္ ဘူး ကို ႏြားနို ့ပူပူထဲေလာင္းထဲေပးပါ။ ထည့္ျပီးသား ႏြားနို ့ေတြကို ၂ မိနစ္ေလာက္ ခဏေမႊေပးျပီး အေအးခံေပးပါ။ ခပ္ေႏြးေႏြးေလးျဖစ္ျပီ ဆိုရင္ အဲ့ဒီနို ့ထဲကို သံပရာရည္တစ္စက္ စာေလာက္ထည့္ေပးပါ။ ၆ နာရီေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ အဲ့ဒီနို ့ေလးေတြဟာ ခဲျပီး အေပၚမွာ အရည္ၾကည္ေလးေတြနည္းနည္းတတ္ေ နတာကိုေတြ ့ရပါမယ္။ တစ္ခ်ိဴ ့ကလည္းအရည္ၾကည္ေလးကို ခပ္ထုတ္ပစ္လိုက္ၾကပါတယ္ တစ္ခ်ိဴ ့ကလည္း အားရပါးရ ဇြန္းနဲ ့ေကာ္စားၾကပါတယ္။ colonthree emoticon
ရလာတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဘူးကို အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းဆိုရင္ အနည္းဆံုး ၃ ရက္ေနမွ ၅ ရက္အထိ ထားခံပါတယ္။ တစ္ခ်ိဴ ့က ဒိန္ခ်ဥ္ကို အသီးအနွံေတြထည့္ျပီးစားသံုး ၾကပါတယ္။ ကေလးေတြကေတာ့ ေရခဲတံုးေလးေတြထည့္ေပးရင္ ပိုၾကိဳက္ၾကတယ္။
#PEP_Myanmar #PEP #Myanmar #Milk
====================
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့
ႏြားနို ့ရယ္
သံပရာရည္
ႏြားနို ့အစစ္မရိွပါ က PEP နို ့မွဳန္ ့ ကို အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
ေနာက္ျပီးေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့တြဲဖက္ေသာက္ရမဲ့
ထန္းလ်က္ရည္ (သို ့မဟုတ္) သၾကား
တစ္ခါတစ္ေလ ျပားရည္နဲ ့စားတာ က အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
က်ေနာ္ဆို ျပားရည္နဲ ့စားရတာ အရမ္းၾကိဳက္သဗ်။
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္တဲ့ေနရာမွာ အေရးအၾကီးဆံုးကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္တည္မဲ့အိုး ဒါမွမဟုတ္ အ၀က်ယ္ပုလင္း၊ ဖန္ပန္းကန္စတာေတြကို သန္ ့စင္ေအာင္ ေရေႏြးနဲ ့ျပဳတ္ျပီး ေဆးရပါတယ္။ အသံုးျပဳမယ့္ ပစၥည္းကိရိယာအားလံုးကို တတ္နိုင္ရင္
ေရေႏြးနဲ ့ျပဳတ္ေဆးျပီးမွ သံုးပါ။ တျခားဟင္းနံ ့ေတြနဲ ့လည္း မေရာေစေအာင္ သတိထားျပီးမွ လုပ္ရပါမယ္။
ႏြားနို ့အျပင္အျခားေသာ နို ့ (ဆိတ္နို ့၊ ကၽြဲနို ့) စတာေတြကိုလည္း အသံုးျပဳနို္င္ပါတယ္။ အဆီထုတ္ထားတဲ့နိ ့ဆိုရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္ ပိုျပီးသင့္ေလွ်ာ္ပါတယ္။ ႏြားနို ့(၁) လီတာကို မီးအားျပင္းျပင္းနဲ ့ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္က်ိဴပါ။ ျပီးေတာ့ ေနာက္ထပ္ႏြားနို ့အစိမ္းကို ထပ္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္က်ိဴ ပါ။ အဲ့လိုက်ိဴေပးရင္းနဲ ့ မလိုင္ထူထူနဲ ့ ႏြားနို ့ဆူဆူေလးရပါျပီ၊ ႏြားနို ့ဆူျပီဆိုတာနဲ ့ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္မယ့္ ေျမအိုး ဒါမွမဟုတ္ ဘူး ကို ႏြားနို ့ပူပူထဲေလာင္းထဲေပးပါ။ ထည့္ျပီးသား ႏြားနို ့ေတြကို ၂ မိနစ္ေလာက္ ခဏေမႊေပးျပီး အေအးခံေပးပါ။ ခပ္ေႏြးေႏြးေလးျဖစ္ျပီ ဆိုရင္ အဲ့ဒီနို ့ထဲကို သံပရာရည္တစ္စက္ စာေလာက္ထည့္ေပးပါ။ ၆ နာရီေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ အဲ့ဒီနို ့ေလးေတြဟာ ခဲျပီး အေပၚမွာ အရည္ၾကည္ေလးေတြနည္းနည္းတတ္ေ
ရလာတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဘူးကို အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းဆိုရင္ အနည္းဆံုး ၃ ရက္ေနမွ ၅ ရက္အထိ ထားခံပါတယ္။ တစ္ခ်ိဴ ့က ဒိန္ခ်ဥ္ကို အသီးအနွံေတြထည့္ျပီးစားသံုး
#PEP_Myanmar #PEP #Myanmar #Milk
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။