ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း added 2 new photos.
တံုယမ္းဟင္းရည္ ခ်က္နည္း အမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိတဲ့အထဲက င႐ုတ္ႏွစ္ ထည့္ၿပီးခ်က္တဲ့ Tom Yum Soup ခ်က္နည္းေလးပါ။ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္လို ့ရေအာင္ တံုယမ္းဟင္းအႏွစ္ခ်က္နည္းေလးပါ ေၿပာၿပထားပါတယ္။ ႏို ့စိမ္းထည့္ထားတဲ့အတြက္ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးႏွင့္ ေသာက္လို ့အလြန္ေကာင္းပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလးကေတာ့
Ingredients:
ေရ ၁.၅ လီတာ
ပုစြန္ ၇ ~ ၁၀ ေကာင္
ငါးအသားလႊာ အနည္းငယ္
ကင္းမြန္ အနည္းငယ္
မိႈ ၅ ~ ၁၀ ပြင့္
စပါးလင္ ၂ပင္
ပဒဲေကာ ၁"အ႐ြယ္
ေ႐ွာက္္ခါးရြက္ ၅ ~ ၇ ႐ြက္
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၅ ~ ၇ ေတာင့္
သံပုရာသီး ၁လံုး
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအေသး ၂လံုး
သၾကား ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး (optional)
နံနံပင္ အနည္းငယ္ (optional)
ႏို ့စိမ္း
Nam Prik Pao - ထိုင္းင႐ုတ္ေဆာ့ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
Nam Prik Pao- ထိုင္းင႐ုတ္ေဆာ့ၿပဳလုပ္နည္း
င႐ုတ္သီးနီအ႐ွည္ေတာင့္ ၅ေတာင့္ (သို ့) င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန့္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအေသး ၃လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
မန္က်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ထိုင္းင႐ုတ္ေဆာ့ၿပဳလုပ္နည္း - ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ င႐ုတ္သီးတို့ ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီပါေလကာထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ေထာင္းကို ထည့္ပါ။
အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ ပုစြန္ေၿခာက္မႈန့္၊ သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္၊ မန္က်ည္းရည္ထည့္ပါ။ မီးေအးေအးၿဖင့္ ဆီၿပန္လာသည္အထိ တည္ပါ။
Preparation Method:
၁) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အၿမီးအဖ်ားေလးကို နည္းနည္းခ်န္ထားၿပီး အခြံခြာ၊ ေက်ာလယ္ကို ခဲြ၊ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ ေရေဆးပါ။
၂) ငါးအသားလႊာကို အေနေတာ္ လွီးပါ။ ကင္းမြန္ကို သန္ ့႐ွင္းၿပီး ႏွစ္သက္ရာပံုစံ လွီးပါ။
၃) အိုးထဲ ေရထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ အရင္တည္ပါ။ စပါးလင္ေတြကို အပင္လိုက္ ထုေထာင္းၿပီး ထံုးထားပါ။ ေရဆူလာလွ်င္ စပါးလင္ေတြကို ထည့္ၿပီး ၂မိနစ္ခန္ ့ တည္ပါ။
၄) ပဒဲေကာကို အေနေတာ္လွီးၿပီး ထည့္ပါ။ ေ႐ွာက္္ခါးရြက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး ဆက္ထည့္ပါ။ ငါးငံၿပာရည္နဲ ့ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၅) ၾကက္သြန္နီကို အစိပ္ေလးေတြ စိပ္ၿပီး ထည့္ပါ။ မိႈ အပြင့္ၾကီးလွ်င္ အဖတ္ေလးေတြ ခြာထည့္ပါ။ အပြင့္ေသးလွ်င္ အလယ္မွ ၿခမ္းၿပီး ထည့္ပါ။ သံပုရာရည္ ထည့္ပါ။
၆) ငါးအသားလႊာ၊ ကင္းမြန္၊ ေနာက္ဆံုးမွ ပုစြန္ထည့္ၿပီး ပုစြန္ေကြးၿပီဆိုလွ်င္ ရပါၿပီ။
၇) မီးအ႐ွိန္ေလွ်ာ့ၿပီး ထိုင္းင႐ုတ္ေဆာ့ လိုသေလာက္ႏွင့္ ႏို့စိမ္းထည့္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ စိတ္ၾကီဳက္ၿပင္ၿပီးလွ်င္ ရပါၿပီ။
ထိုင္းင႐ုတ္ေဆာ့ ပိုေနလွ်င္ ပုလင္းသန့္သန့္ၿဖင့္ သိမ္းထားၿပီး ေနာက္တစ္ၾကိမ္အတြက္ သံုးႏိုင္ပါသည္။
Credit - KaeKae's FoodPalace
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။