My Foodies
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
...............................................................................
ဆိတ္သားအာလူးဟင္း (Mutton Vindaloo) (၄ ေယာက္စာ) (၃၅၀၀က်ပ္ ၃၀မိနစ္)
............................................................................................................
ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ဒီတစ္ေခါက္အခ်ိန္တိုတို စရိတ္နည္းနည္းက႑ကေန
တင္ျပေပးခ်င္တာကေတာ့ Mutton Vindaloo လို႔ေခၚတဲ့ ဆိတ္သားနဲ႔
အာလူးခ်က္တဲ့ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။ နာမည္အရ အိႏိၵယေျမာက္ပိုင္းသားေတြရဲ႕
႐ိုးရာအစားအစာျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာ့ဓေလ့ပံုစံျမန္မာဆန္ဆန္ခ်က္လို႔လည္းရပါတယ္။
လြယ္လြယ္ကူကူခ်က္လို႔ရမယ့္နည္းေလးကို ကိုယ္ တိုင္တီထြင္ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
...............................................................................
ဆိတ္သားအာလူးဟင္း (Mutton Vindaloo) (၄ ေယာက္စာ) (၃၅၀၀က်ပ္ ၃၀မိနစ္)
............................................................................................................
ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ဒီတစ္ေခါက္အခ်ိန္တိုတို စရိတ္နည္းနည္းက႑ကေန
တင္ျပေပးခ်င္တာကေတာ့ Mutton Vindaloo လို႔ေခၚတဲ့ ဆိတ္သားနဲ႔
အာလူးခ်က္တဲ့ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။ နာမည္အရ အိႏိၵယေျမာက္ပိုင္းသားေတြရဲ႕
႐ိုးရာအစားအစာျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာ့ဓေလ့ပံုစံျမန္မာဆန္ဆန္ခ်က္လို႔လည္းရပါတယ္။
လြယ္လြယ္ကူကူခ်က္လို႔ရမယ့္နည္းေလးကို ကိုယ္ တိုင္တီထြင္ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• ဆိတ္သား (ေပါင္သား) - ၂၀သား (အက်က္ျမန္ေစရန္ အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
• အာလူး - ၄လံုး (ဆိတ္သားတံုးေလးမ်ားႏွင့္ အရြယ္ညီညီတံုးတားပါ)
• ၾကက္သြန္ဥနီအေသး - ၁၀ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ တက္
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းႏွစ္မ်ိဳးလံုးေရေထာင္းထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• မဆလာ - အနည္းငယ္
• ေရေႏြးဆူဆူ - ဟင္းခ်က္ရန္ လံုေလာက္ေသာပမာဏ
• ပူစီနံအòန္႔ - ၁ ခု (အလွဆင္ရန္)
• င႐ုတ္သီးေတာင့္ - ၅ ေတာင့္ (အလွဆင္ရန္)
.......................
• ဆိတ္သား (ေပါင္သား) - ၂၀သား (အက်က္ျမန္ေစရန္ အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
• အာလူး - ၄လံုး (ဆိတ္သားတံုးေလးမ်ားႏွင့္ အရြယ္ညီညီတံုးတားပါ)
• ၾကက္သြန္ဥနီအေသး - ၁၀ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ တက္
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းႏွစ္မ်ိဳးလံုးေရေထာင္းထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• မဆလာ - အနည္းငယ္
• ေရေႏြးဆူဆူ - ဟင္းခ်က္ရန္ လံုေလာက္ေသာပမာဏ
• ပူစီနံအòန္႔ - ၁ ခု (အလွဆင္ရန္)
• င႐ုတ္သီးေတာင့္ - ၅ ေတာင့္ (အလွဆင္ရန္)
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
..................
၁။ အရင္ဆံုးအတံုးေသးေသးဆိတ္သားမ်ားကို ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အႏွစ္တို႔နွင့္ေရာနယ္ၿပီး ၁၀-မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
..................
၁။ အရင္ဆံုးအတံုးေသးေသးဆိတ္သားမ်ားကို ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အႏွစ္တို႔နွင့္ေရာနယ္ၿပီး ၁၀-မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
၂။ ဟင္းခ်က္မည့္အို္းထဲသို႔ ႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားႏွင့္ဆီေရာထည့္ၿပီး
မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏွင့္တည္ပါ။ အသားတံုးမ်ား အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူကို
အသားတံုးျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ေရတစ္ရည္ခန္းေအာင္ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏွင့္ တည္ထားပါ။
မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏွင့္တည္ပါ။ အသားတံုးမ်ား အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူကို
အသားတံုးျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ေရတစ္ရည္ခန္းေအာင္ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏွင့္ တည္ထားပါ။
၃။ တစ္ရည္ခန္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ အာလူးအတံုးေသးေလးမ်ားႏွင့္ ၾကက္သြန္နီမ်ား
ထည့္ေမႊပါ။ အာလူးႏွင့္ ၾကက္သြန္နီမ်ား အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူကို
အသားႏွင့္ အာလူးတံုးေလးမ်ားျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ပါ။
အသားတံုး၊ အာလူးတံုးေလးမ်ားနပ္လွ်င္ မဆလာခပ္ ခဏေမႊၿပီး ဟင္းပန္းကန္လံုးထဲတြင္
ထည့္ျပင္ဆင္ၿပီး ပူစီနံၫႊန္႔၊ င႐ုတ္သီးအေတာင့္ေလးမ်ားနဲ႔အလွဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ထည့္ေမႊပါ။ အာလူးႏွင့္ ၾကက္သြန္နီမ်ား အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူကို
အသားႏွင့္ အာလူးတံုးေလးမ်ားျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ပါ။
အသားတံုး၊ အာလူးတံုးေလးမ်ားနပ္လွ်င္ မဆလာခပ္ ခဏေမႊၿပီး ဟင္းပန္းကန္လံုးထဲတြင္
ထည့္ျပင္ဆင္ၿပီး ပူစီနံၫႊန္႔၊ င႐ုတ္သီးအေတာင့္ေလးမ်ားနဲ႔အလွဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.................................
သစ္ထူး
: https://www.facebook.com/pages/MY-FOODIESmm/264132797034606
သစ္ထူး
: https://www.facebook.com/pages/MY-FOODIESmm/264132797034606
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။