အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
.................................................................................
သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း (၃ ေယာက္စာ)
.................................................................................
(1000 က်ပ္ / 15 မိနစ္)
.................................................................................
သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း (၃ ေယာက္စာ)
.................................................................................
(1000 က်ပ္ / 15 မိနစ္)
အခုုထပ္တင္ျပေပးခ်င္တာကေတာ့ ေတာခ်က္သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ။
ေတာရြာဓေလ့ လြယ္လြယ္ရႏိုုင္တဲ့ ျခံထြက္သီးႏွံေလးေတြနဲ႔
အရသာရွိတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ထားပါတယ္။
ေတာဓေလ့လံုုးခ်က္ေလးျဖစ္လိုု႔ လြယ္ကူပါတယ္။
ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးခ်က္ႏိုုင္ရင္ အရသာရွိၿပီး ပုုစြန္ဟင္းေလးနဲ႔လည္း လိုုက္ဖက္ပါတယ္။
ေတာရြာဓေလ့ လြယ္လြယ္ရႏိုုင္တဲ့ ျခံထြက္သီးႏွံေလးေတြနဲ႔
အရသာရွိတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ထားပါတယ္။
ေတာဓေလ့လံုုးခ်က္ေလးျဖစ္လိုု႔ လြယ္ကူပါတယ္။
ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးခ်က္ႏိုုင္ရင္ အရသာရွိၿပီး ပုုစြန္ဟင္းေလးနဲ႔လည္း လိုုက္ဖက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ခရမ္းသီးအက်ား - ၂ လံုုး (ေဒါင္လိုုက္ေလးစိတ္ခြဲထားပါ)
• ပိႏၷဲသီး - ခရမ္းသီးပမာဏအတိုုင္း
(အစိတ္ေသးေသးစိတ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုုး (ျခမ္းထားပါ)
• မုန္လာပင္ေပါက္ - ၁ စည္း (၁၀ ပင္ခန္႔) (ထက္ပိုုင္းျဖတ္ထားပါ)
• ပဲေစာင္းလ်ားသီး (အေၾကာဖယ္ျပီးတစ္ေခ်ာင္းကိုု ၃ ပိုုင္းျဖတ္ပါ) ၄ ေတာင့္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• င႐ုုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေရေႏြး - လိုုအပ္သလိုုသံုုးႏိုုင္ရန္ပမာဏ
• ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ - ၃ လံုုး
• နံနံပင္ - ၂ ပင္ (စိတ္ႀကိဳက္ျဖတ္ထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္ပံုု
..................
၁။ အမွတ္စဥ္ ၁ မွ ၁၀ အထိ အားလံုုးကိုု
ဟင္းခ်က္မည့္အိုုးထဲတြင္ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ပါ။
..................
၁။ အမွတ္စဥ္ ၁ မွ ၁၀ အထိ အားလံုုးကိုု
ဟင္းခ်က္မည့္အိုုးထဲတြင္ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ပါ။
၂။ မီးဖိုုေပၚတင္ၿပီး မီးအလယ္အလတ္ျဖင့္
အိုုးမကပ္ေအာင္မျပတ္ေမႊေပးၿပီး လံုုး တည္ပါ။
အိုုးမကပ္ေအာင္မျပတ္ေမႊေပးၿပီး လံုုး တည္ပါ။
၃။ ဟင္းသီးဟင္ရြက္မ်ားႏြမ္းလွ်င္ ေရေႏြးဟင္းျမဳပ္႐ံုုထည့္ၿပီး
အဖံုုးအုုပ္တည္ပါ။
အဖံုုးအုုပ္တည္ပါ။
၄။ ဟင္းအိုုးႏူးမႏူးၾကည့္ၿပီး ႏူးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မ်ားကိုု
လက္ျဖင့္ ေျခြဖဲ့ၿပီးထည့္ပါ။ ေရေႏြးကိုုလိုုအပ္လွ်င္သံုးပါ။
လက္ျဖင့္ ေျခြဖဲ့ၿပီးထည့္ပါ။ ေရေႏြးကိုုလိုုအပ္လွ်င္သံုးပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပ်ာ့လာလွ်င္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး
လိုုအပ္သလိုုျပင္ဆင္ၿပီးပါက နံနံ ပင္မ်ားအုုပ္ၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းကိုု အဆံုုးသတ္ႏိုုင္ပါသည္။
လိုုအပ္သလိုုျပင္ဆင္ၿပီးပါက နံနံ ပင္မ်ားအုုပ္ၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းကိုု အဆံုုးသတ္ႏိုုင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။