ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)
ငွက္ေပ်ာသီးကို ေန႔စဥ္ စားသင့္ေသာ အေၾကာင္းရင္း (၁၂) ခ်က္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 17, 2014 at 9:51am
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 17, 2014 at 9:51am
(၁) ငွက္ေပ်ာသီးကုိ သင္ ေန႔စဥ္ ပုံမွန္စားတဲ့ အက်င့္ ျပဳလုပ္ထားရင္ ေလျဖတ္ေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆုံးႏုိင္ေျခ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္းထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ New England ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္မွ ေလ့လာမႈ အရ သိရပါတယ္။
(၂) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ အဓိကအားျဖင့္ သၾကား (ဂလူးကုိ႔စ္၊ ဖရပ္တုိ႔စ္နဲ႔ ဆူးက႐ုိ႕စ္) ပါဝင္တာေၾကာင့္ စြမ္းအင္ကုိ ခ်က္ခ်င္း ေပးႏုိင္သလုိ စြမ္းအင္ တာရွည္စြာ ရရွိေစႏုိင္ပါတယ္။
(၃) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ Tryptophan ေခၚတဲ့ Aminoacid ဟာ Serotonin အျဖစ္ ေျပာင္းလဲႏုိင္တာေၾကာင့္ စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းေစၿပီး စိတ္ဓာတ္ က်ဆင္းမႈ ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
(၄) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ မ်ားစြာေသာ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက ဝမ္းႏုတ္ေဆး အေပ်ာ့စားလုိ ျပဳလုပ္ႏုိင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္သူေတြ အတြက္ အသုံးဝင္ပါတယ္။
(၅) သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ မ်ားစြာေသာ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက အူမႀကီး လုပ္ငန္း ပုံမွန္ ျဖစ္ေအာင္ ကူညီေပးသလုိ Pectin ေခၚတဲ့ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြဟာလည္း အစာလမ္းေၾကာင္း တစ္ေလွ်ာက္ ပုံမွန္ ေရြ႕လ်ားမႈ ရရွိေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးပါတယ္။
(၆) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ သံဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကုိယ္တြင္း ေဟမုိဂလုိဘင္ ႀကီးထြားဖုိ႔ လႈံ႕ေဆာ္ႏုိင္တာေၾကာင့္ ေသြးအားနည္း ေရာဂါအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။
(၇) ေန႔စဥ္ ငွက္ေပ်ာသီး သုံးလုံး ပုံမွန္စားတဲ့ အသက္ႀကီးသူေတြဟာ အသက္ႀကီးလာရင္ အျမင္အာ႐ုံ ဆုံး႐ႈံးမႈ ျဖစ္ရတဲ့ အေၾကာင္းရင္း ျဖစ္တဲ့ မက္ကူလာ ပ်က္စီး ယုိယြင္းမႈ (Age related macular degeneration) ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၃၆ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။
(၈) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ မ်ားစြာေသာ ပုိတက္စီယမ္နဲ႔ အလြန္ နည္းလွတဲ့ ဆုိဒီယမ္ေၾကာင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။
(၉) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ခႏၶာကုိယ္တြင္း ေကာင္းတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြကုိ အာဟာရျဖစ္ေစတဲ့ Fructooligosaccharide ပါဝင္ပါတယ္။
(၁၀) ရင္ပူေဝဒနာ ရွိသူေတြ ငွက္ေပ်ာသီး စားရင္ သက္သာတာဟာ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ Antacid ဂုဏ္သတၱိေၾကာင့္ပါ။
(၁၁) ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ပုံမွန္ စားေပးရင္ ေက်ာက္ကပ္ က်န္းမာေရးကုိ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္း ျဒပ္ေပါင္း Phenolic ေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။
(၁၂) ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ B6,B12, ပုိတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္ေၾကာင့္ ေဆးလိပ္ျဖတ္သူေတြမွာ နီကုိတင္း ျဖတ္တာေၾကာင့္ ျဖစ္လာတဲ့ အက်ဳိးဆက္ေတြကုိ ျမန္ျမန္ ေကာင္းေအာင္ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
photo copy from google search
originally posted by Good Health
source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/01/blog-post_16.html#more
photo copy from google search
originally posted by Good Health
source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/01/blog-post_16.html#more
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။