April Maung Maung
အရက္နာမက်ေအာင္ အရက္ေသာက္နည္းမ်ား
- အရက္ေသာက္ ရမယ့္ေနရာ သြားဖို႔ ရွိေနရင္ တစ္ခုခုကို စားထား ပါ။ အဆီပါတဲ့ အစားအစာဆို ပို ေကာင္း ပါတယ္။ အဆီေတြက အူနံရံ မွာ အေျမႇးပါးကို ဖံုးအုပ္ ေပးထား တဲ့အတြက္ အရက္စုပ္ ယူရရွိမႈကို ေႏွး ေကြး ေစတယ္။ ဒါက ေနာက္ေန႔မွာ အရက္နာက်ျခင္း အခြင့္အလမ္း နည္းေစ တယ္။
- အရက္ျပင္းကို ေသာက္မယ္ဆို ရင္ Bourbon ရမ္ ဒါမွမဟုတ္ ေကာ့ ညႇက္ (Bourbon) ထက္ ဗိုကာ (cognac) အရက္ကို ဦးစားေပးပါ။ ဝိုင္နီထက္ ဝိုင္ျဖဴကို ဦးစား ေပးပါ။ ဗိုကာမွာ ေနာက္ေန႔ နံနက္မွာ ပ်ိဳ႕ေစ တဲ့၊ ေခါင္းကိုက္ေစတဲ့ အရာမ်ား (Congers) မပါဝင္ဘူး။ ဝိုင္ျဖဴက ဝိုင္နီထက္ Congeners မ်ားပါဝင္မႈ ပိုနည္းတယ္။
- အခ်ိန္ဆြဲ ေသာက္ပါ။ သင့္ခႏၶာ ကိုယ္က တစ္နာရီမွာ အရက္တစ္ ေအာင္စေလာက္ ႏႈန္းႏွင့္ ေလာင္ကြ်မ္း ေစတာ ျဖစ္တယ္။ အရက္ကို ေလာင္ ကြ်မ္းေစဖို႔ အခ်ိန္ပိုရေလ အရက္ ဦးေႏွာက္ထဲ ေရာက္ရွိမႈ ပိုနည္းေလပဲ။
- အရက္ႏွင့္ ဆိုဒါ၊ သစ္သီးေဖ်ာ္ ရည္ ဒါမွမဟုတ္ အရက္မဟုတ္တဲ့ အျခားအခ်ိဳ ရည္ကို တစ္လွည့္စီ ေသာက္ပါ။
- ရွန္ပိန္ ဒါမွမဟုတ္ အျခားအရက္ ေတြထဲမွာ ပူေပါင္းမ်ား ပါဝင္ျခင္း (ပမာ အားျဖင့္ ရမ္ႏွင့္ coke )ကို ေရွာင္ပါ။ ပူေပါင္းက ေသြးေၾကာမ်ား ထဲသို႔ အရက္ပိုျမန္ျမန္ ေရာက္ေစတယ္။
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။