FOOD Magazine
...................
ငါးၾကင္းေရခ်ဳိ
...................
ကြၽန္မက ငါးဟင္းခ်က္ရင္ အေမနဲ႔ မမႀကီးကို အရမ္းသတိရပါတယ္။
အိမ္မွာက အေမနဲ႔ မႀကီးပဲ ငါးဟင္းကို ခုံခုံမင္မင္ စားၾကတာပါ။ ...
ကြၽန္မကအခု ငါးရွားတဲ့ေနရာေရာက္ခါမွ ပိုႀကိဳက္လာခဲ့တာပါ။
ကြၽန္မအေမဘက္က အဘိုးအဘြားမ်ားက ဓႏုျဖဴဇာတိမို႔ တစ္မိသားစုလုံး
ငါးတို႔၊ ပုစြန္တို႔ဆို အလြန္ခံုမင္ႏွစ္သက္စြာ အမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားၾကပါတယ္။
ငါးၾကင္းကို ေၾကာ္ႏွပ္စားသလို ငါးသေလာက္ေပါင္းလိုလည္း စားလို႔ရပါတယ္။
အခုလို ေရခ်ိဳခ်က္စားရင္လည္း အရသာရွိပါတယ္ေနာ္။
ငါးၾကင္းေရခ်ဳိ
...................
ကြၽန္မက ငါးဟင္းခ်က္ရင္ အေမနဲ႔ မမႀကီးကို အရမ္းသတိရပါတယ္။
အိမ္မွာက အေမနဲ႔ မႀကီးပဲ ငါးဟင္းကို ခုံခုံမင္မင္ စားၾကတာပါ။ ...
ကြၽန္မကအခု ငါးရွားတဲ့ေနရာေရာက္ခါမွ ပိုႀကိဳက္လာခဲ့တာပါ။
ကြၽန္မအေမဘက္က အဘိုးအဘြားမ်ားက ဓႏုျဖဴဇာတိမို႔ တစ္မိသားစုလုံး
ငါးတို႔၊ ပုစြန္တို႔ဆို အလြန္ခံုမင္ႏွစ္သက္စြာ အမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားၾကပါတယ္။
ငါးၾကင္းကို ေၾကာ္ႏွပ္စားသလို ငါးသေလာက္ေပါင္းလိုလည္း စားလို႔ရပါတယ္။
အခုလို ေရခ်ိဳခ်က္စားရင္လည္း အရသာရွိပါတယ္ေနာ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၇-၈ ေယာက္စာ)
.............................................
• ငါးၾကင္း - ၂ ကီလို
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၅၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅၀ ဂရမ္
• ဆား - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဟင္းခတ္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ ငါးၾကင္းကို အေၾကးခြံမ်ားျခစ္ကာ အကြင္းလိုက္ အေနေတာ္လွီးပါတယ္။
ၿပီးမွ အလယ္က ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ဆား ၁ ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၁ ဇြန္း၊
ခ်င္း ၁ ဇြန္း၊ နႏြင္းတို႔ျဖင့္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး အျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတြင္ ဆီကို အနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္မ်ားကို စပါးလင္၊
င႐ုတ္သီးတို႔ျဖင့္ဆီသတ္ပါ။ က်န္တဲ့ ဆား၊ ခ်င္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ေရာပါ။
အတန္ၾကာ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး အနံ႔ေမႊးၿပီဆိုရင္
ငါးၾကင္းတုံးေလးမ်ားထည့္ၿပီး ျဖည္းျဖည္းလုံးေပးပါ။ ၂ မိနစ္အၾကာမွာ
ေရကို လီတာ၀က္ခန္႔ထည့္ပါ။ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ ေရပြက္လာရင္
ငံျပာရည္ထည့္ပါ။ ငါးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုမေမႊဘဲ လႈပ္ေပးပါ။
ငါးက်က္ၿပီ ဆီျပန္ေရက်န္အေနရၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္ မဆလာျဖဴး၊
နံနံပင္ျဖဴးကာ စားသုံးရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
..................................
Htet Family's Creation
..................................
www.htetfamily.com
.............................................
• ငါးၾကင္း - ၂ ကီလို
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၅၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅၀ ဂရမ္
• ဆား - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဟင္းခတ္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ ငါးၾကင္းကို အေၾကးခြံမ်ားျခစ္ကာ အကြင္းလိုက္ အေနေတာ္လွီးပါတယ္။
ၿပီးမွ အလယ္က ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ဆား ၁ ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၁ ဇြန္း၊
ခ်င္း ၁ ဇြန္း၊ နႏြင္းတို႔ျဖင့္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး အျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတြင္ ဆီကို အနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္မ်ားကို စပါးလင္၊
င႐ုတ္သီးတို႔ျဖင့္ဆီသတ္ပါ။ က်န္တဲ့ ဆား၊ ခ်င္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ေရာပါ။
အတန္ၾကာ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး အနံ႔ေမႊးၿပီဆိုရင္
ငါးၾကင္းတုံးေလးမ်ားထည့္ၿပီး ျဖည္းျဖည္းလုံးေပးပါ။ ၂ မိနစ္အၾကာမွာ
ေရကို လီတာ၀က္ခန္႔ထည့္ပါ။ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ ေရပြက္လာရင္
ငံျပာရည္ထည့္ပါ။ ငါးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုမေမႊဘဲ လႈပ္ေပးပါ။
ငါးက်က္ၿပီ ဆီျပန္ေရက်န္အေနရၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္ မဆလာျဖဴး၊
နံနံပင္ျဖဴးကာ စားသုံးရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
..................................
Htet Family's Creation
..................................
www.htetfamily.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။