ေပါင္းဖို႔၊ ေထာင္းဖို႔ မလိုတဲ့ ေခါပုတ္လုပ္နည္း
-------------------------- -------------------------
လုပ္ရတာ အရမ္းလြယ္ၿပီး တကယ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ေၾကာ္ၿပီး သည့္ေနာက္ ေအးသြားေသာအခါ ေလလံုေအာင္ ဖံုးထားပါက ေနာက္ေန႔အထိ လံုးဝ မာ မသြားပဲ ရြရြအိအိေလးပဲျဖစ္ေနမွာပါ။
ငခ်ိတ္အမွဳန္႔က ၂ မ်ဳိး ဝယ္လို.ရပါတယ္။ ယိုးဒယားကလာတဲ့ ဆန္မွုန္.ေတြလို အရမ္းႏူးညံ့တာနဲ. ဆႏြင္းမကင္းလုပ္တဲ့ ေရႊၾကည္မွဳန္.ေလာက္ ၾကမ္းတာနဲ.ပါ။ အရမ္းနုးည့့ံရင္ စားလို. လံုးဝ မေကာင္းတာမို. နည္းနည္းၾကမ္းတဲ့ ငခ်ိတ္မွဳန္.ကို သံုးေစခ်င္ပါတယ္။
ငခ်ိတ္မွုန္႔ ဝယ္ဖို႔ အဆင္မေျပပါဘူးဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္ဖီေစ့ေတြၾကိတ္တဲ့ MultiGrinder ျဖင့္ ၾကိတ္ၿပီး လုပ္လို.ရပါတယ္။ ငခ်ိတ္ဆန္အမ်ားႀကီးကို တစ္ခါတည္း ထည့္မႀကိတ္ပဲ နည္းနည္းျခင္းႀကိတ္ေပးပါ။ ဆႏြင္းမကင္းလုပ္တဲ့ ေရႊၾကည္မွဳန္. အေနအထားေလာက္ဆိုရင္ ရပါၿပီ။
ေခါပုတ္လုပ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ...
1. ေကာက္ညင္း ငခ်ိတ္ အမွဳန္႔ (black glutinous rice flour) – 250 g
2. ေရ – 500 ml
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
microwave safe ျဖစ္ေသာ ဇလံုထဲတြင္ ငခ်ိတ္မွဳန္.၊ ဆား နွင့္ ေရကို ေရာၿပီး လံုးဝအဖတ္မက်န္ေအာင္ ေဖ်ာ္ကာ အဖံုး မဖံုးပဲ microwave ထဲ ၈ မိနစ္ ထည့္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ microwave ထဲမွ ထုတ္ၿပီး နွမ္းမ်ားထည့္ကာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးၿပီး microwave ထဲ ၅ မိနစ္ ထပ္ထည့္ပါ။
၅ မိနစ္ျပည့္လွ်င္ အျပင္ထုတ္ၿပီး ဆီ ထည့္ကာ သမသြားေအာင္ထပ္ေမႊေပး၍ microwave ထဲ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ထည့္ေပးပါ။
ေနာက္ဆံုး ဆီသုတ္ထားသည့္ ဗူးထဲထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
ေအးသြားၿပီးေနာက္ လံုေအာင္ဖံုးကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ၅ နာရီခန္႔ ထည့္ထားၿပီးမွ လွီးလွ်င္ လွီးရတာ ပိုမိုလြယ္ကူေစပါတယ္။
လွီးေသာအခါ လက္ နွင့္ ဓါးကို ဆီသုတ္ၿပီး လွီးကာ (အရမ္းကပ္သည့္အတြက္ အတံုးေလးမ်ားကိုပါ ဆီ အနည္းငယ္သုတ္ေပးပါ။) ဆီပူပူထဲ အိုးမၾကပ္ေအာင္ ထည့္၍ ၇ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) မိမိနွစ္သက္သည့္ အေပ်ာ့၊ အမာအေနအထားရေအာင္ ေၾကာ္ကာ သၾကား၊ ဆီတိုဟူးတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
မူရင္း = Chaw Su's Food Friends မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။
--------------------------
လုပ္ရတာ အရမ္းလြယ္ၿပီး တကယ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ေၾကာ္ၿပီး သည့္ေနာက္ ေအးသြားေသာအခါ ေလလံုေအာင္ ဖံုးထားပါက ေနာက္ေန႔အထိ လံုးဝ မာ မသြားပဲ ရြရြအိအိေလးပဲျဖစ္ေနမွာပါ။
ငခ်ိတ္အမွဳန္႔က ၂ မ်ဳိး ဝယ္လို.ရပါတယ္။ ယိုးဒယားကလာတဲ့ ဆန္မွုန္.ေတြလို အရမ္းႏူးညံ့တာနဲ. ဆႏြင္းမကင္းလုပ္တဲ့ ေရႊၾကည္မွဳန္.ေလာက္ ၾကမ္းတာနဲ.ပါ။ အရမ္းနုးည့့ံရင္ စားလို. လံုးဝ မေကာင္းတာမို. နည္းနည္းၾကမ္းတဲ့ ငခ်ိတ္မွဳန္.ကို သံုးေစခ်င္ပါတယ္။
ငခ်ိတ္မွုန္႔ ဝယ္ဖို႔ အဆင္မေျပပါဘူးဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္ဖီေစ့ေတြၾကိတ္တဲ့ MultiGrinder ျဖင့္ ၾကိတ္ၿပီး လုပ္လို.ရပါတယ္။ ငခ်ိတ္ဆန္အမ်ားႀကီးကို တစ္ခါတည္း ထည့္မႀကိတ္ပဲ နည္းနည္းျခင္းႀကိတ္ေပးပါ။ ဆႏြင္းမကင္းလုပ္တဲ့ ေရႊၾကည္မွဳန္. အေနအထားေလာက္ဆိုရင္ ရပါၿပီ။
ေခါပုတ္လုပ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ...
1. ေကာက္ညင္း ငခ်ိတ္ အမွဳန္႔ (black glutinous rice flour) – 250 g
2. ေရ – 500 ml
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
microwave safe ျဖစ္ေသာ ဇလံုထဲတြင္ ငခ်ိတ္မွဳန္.၊ ဆား နွင့္ ေရကို ေရာၿပီး လံုးဝအဖတ္မက်န္ေအာင္ ေဖ်ာ္ကာ အဖံုး မဖံုးပဲ microwave ထဲ ၈ မိနစ္ ထည့္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ microwave ထဲမွ ထုတ္ၿပီး နွမ္းမ်ားထည့္ကာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးၿပီး microwave ထဲ ၅ မိနစ္ ထပ္ထည့္ပါ။
၅ မိနစ္ျပည့္လွ်င္ အျပင္ထုတ္ၿပီး ဆီ ထည့္ကာ သမသြားေအာင္ထပ္ေမႊေပး၍ microwave ထဲ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ထည့္ေပးပါ။
ေနာက္ဆံုး ဆီသုတ္ထားသည့္ ဗူးထဲထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
ေအးသြားၿပီးေနာက္ လံုေအာင္ဖံုးကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ၅ နာရီခန္႔ ထည့္ထားၿပီးမွ လွီးလွ်င္ လွီးရတာ ပိုမိုလြယ္ကူေစပါတယ္။
လွီးေသာအခါ လက္ နွင့္ ဓါးကို ဆီသုတ္ၿပီး လွီးကာ (အရမ္းကပ္သည့္အတြက္ အတံုးေလးမ်ားကိုပါ ဆီ အနည္းငယ္သုတ္ေပးပါ။) ဆီပူပူထဲ အိုးမၾကပ္ေအာင္ ထည့္၍ ၇ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) မိမိနွစ္သက္သည့္ အေပ်ာ့၊ အမာအေနအထားရေအာင္ ေၾကာ္ကာ သၾကား၊ ဆီတိုဟူးတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
မူရင္း = Chaw Su's Food Friends မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။