Followers အားေပးသူမ်ား အထူး အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။

✩✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩သီခ်င္းခ်စ္သူ ✪ မွ ✪ သီခ်င္းခ်စ္သူသို႔✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩✩

8Chit&အိမ္႔ခ်စ္ AhMoon&အမြန္း AhNaing&အႏိုင္ AhNge&အငဲ Akuk Alex&အဲလက္စ္ AnnHellar&အန္ဟဲလာ Ar-T AungHtet&ေအာင္ထက္ AungLa&ေအာင္လ AungNaing&ေအာင္ႏိုင္ AungThu&ေအာင္သူ AungYin&ေအာင္ရင္ AuraLi&အာ္ရာလီ AyeChanMay&ေအးခ်မ္းေမ AyeTinChoShwe&ေအသင္ခ်ိဳေဆြ AyeWuttYiThaung&ေအးဝတ္ရည္ေသာင္း BaDin&ဗဒင္ Blueberry BoBo&ဘိုဘို BoBoHan&ဘိုဘိုဟန္ BoPhyu&ဘိုျဖဴ BobbySoxer Breaky&ဘရိတ္ကီ BunnyPhyoe&ဘန္နီၿဖိဳး ChanChan&ခ်မ္းခ်မ္း ChanChann&ခ်မ္ခ်မ္း ChawSuKhin&ေခ်ာစုခင္ ChinSong&ခ်င္းသီခ်င္း ChitKaung&ခ်စ္ေကာင္း ChitThuWai&ခ်စ္သုေဝ ChoLayLung&ခ်ိဳေလးလုန္ ChoPyone&ခ်ိဳၿပံဳး ChristmasSong&ခရစၥမတ္သီခ်င္း CityFm Dawn&ဒြန္း DiraMore&ဓီရာမိုရ္ DoeLone&ဒိုးလံုး Dway&ေဒြး EainEain&အိန္အိန္း G.Latt&ဂ်ီလတ္ GaeGae&ေဂေဂး GirlLay&ဂဲ(လ္)ေလး Graham&ဂေရဟမ္ Group&အဖြဲ႔လိုက္ GuRawng&ကူးေရာင္ GyoGyar&ႀကိဳးၾကာ HTDTunYin&ဟသာၤတထြန္းရင္ HanTun&ဟန္ထြန္း HaymarNayWin&ေဟမာေနဝင္း He`Lay&ဟဲေလး HlonMoe&လႊမ္းမိုး HlwanPaing&လႊမ္းပိုင္ HtamHkay&ထ်န္ေခး HtetAung&ထက္ေအာင္ HtetHtetMyintAung&ထက္ထက္ျမင္႔ေအာင္ HtetSaung&ထက္ေလွ်ာင္း HtooEainThin&ထူးအိမ္သင္ HtooHtooSet&ထူးထူးဆက္ HtooL.Lin&ထူးအယ္လင္း HtunHtun&ထြဏ္းထြဏ္း HtunYati&ထြန္းရတီ IreneZinMarMyint&အိုင္ရင္းဇင္မာျမင္႔ J.LingMawng&ေဂလိန္းေမာင္း J.MgMg&ေဂ်ေမာင္ေမာင္ JMe&ေဂ်းမီ JarSan&ဂ်ာဆန္ JetSanHtun&ဂ်က္ဆန္ထြန္း KKT&ေကေကတီ KabarPhone&ကမၻာဖုန္း KaiZar&ကိုင္ဇာ KapyaBoiHmu&ကဗ်ာဘြဲ႔မွဴး KaungKaung&ေကာင္းေကာင္း KhaingHtoo&ခိုင္ထူး KhinBone&ခင္ဘုဏ္း KhinMgToe&ခင္ေမာင္တိုး KhinSuSuNaing&ခင္စုစုႏိုင္ KhupPi&ခုပ္ပီး KoKoGyi&ကိုကိုႀကီး KoNi&ေကာ္နီ KyingLianMoong L.KhunYe&L.ခြန္းရီ L.LwinWar&L.လြန္းဝါ L.SengZi&L.ဆိုင္းဇီ LDKyaw&L.ဒီေက်ာ္ LaShioTheinAung&လားရႈိးသိန္းေအာင္ LaWi&လဝီ LayLayWar&ေလးေလး၀ါ LayPhyu&ေလးျဖဴ LiLiMyint&လီလီျမင္႔ LinNit&လင္းနစ္ LynnLynn&လင္းလင္း MMGospelSong&ခရစ္ယာန္ဓမၼေတး MMLoveSong&ျမန္မာသီခ်င္း MaNaw&မေနာ Madi&မဒီ Marritza&မာရဇၨ MayKhaLar&ေမခလာ MaySweet&ေမဆြိ MayThu&ေမသူ MgThitMin&ေမာင္သစ္မင္း MiMiKhe&မီးမီးခဲ MiMiWinPhay&မီမီဝင္းေဖ MinAung&မင္းေအာင္ Misandi&မိဆႏၵီ MoMo&မို႔မို႔ MoonAung&မြန္းေအာင္ Music&ဂီတ Myanmar-Kid-Songs MyayPeYo&ေျမပဲယို MyoGyi&မ်ိဳးႀကီး MyoMyo&မ်ိဳးမ်ိဳး NO&ႏိုး NangKhinZayYar&နန္းခင္ေဇယ်ာ Naung&ေနာင္ NawLiZar&ေနာ္လီဇာ NawNaw&ေနာေနာ္ NgeNgeLay&ငဲ႔ငယ္ေလး NiNiKhinZaw&နီနီခင္ေဇာ္ NiNiWinShwe&နီနီဝင္းေရႊ NweYinWin&ႏြဲ႔ယဥ္ဝင္ NyanLinAung&ဥာဏ္လင္းေအာင္ NyiMinKhine&ညီမင္းခိုင္ NyiZaw&ညီေဇာ္ PanYaungChel&ပန္းေရာင္ျခယ္ PannEiPhyu&ပန္းအိျဖဴ Pb.ThanNaing&သန္းႏိုင္ PhawKa&ေဖာ္ကာ PhoeKar&ဖိုးကာ PhuPhuThit&ဖူးဖူးသစ္ PhyoGyi&ၿဖိဳးႀကီး PhyoKyawHtake&ၿဖိဳးေက်ာ္ထိုက္ PhyuPhyuKyawThein&ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း PhyuThi&ျဖဴသီ PoEiSan&ပိုးအိစံ PoPo&ပိုပို PuSue&ပူစူး R.ZarNi&R.ဇာနည္ RainMoe&ရိန္မိုး RebeccaWin&ေရဗကၠာ၀င္း Ringo&ရင္ဂို SaiHteeSaing&စိုင္းထီးဆိုင္ SaiLay&စိုင္းေလး SaiSaiKhanHlaing&စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ SaiSaiMaw&စိုင္းဆိုင္ေမာ၀္ SaiSan&ဆိုင္စံ SalaiJonhTinZam SalaiJonhTinZam&ဆလိုင္းဂၽြန္သင္ဇမ္း SalaiSunCeu&ဆလိုင္းဆြန္က်ဲအို SalaiThuahAung&ဆလိုင္းသႊေအာင္ SalaiZamLain&ဆလိုင္းသွ်မ္းလ်န္ SandyMyintLwin&စႏၵီျမင့္လြင္ SangPi&စံပီး SaungOoHlaing&ေဆာင္းဦးလႈိင္ SawBweHmu&စာဘြဲ႔မွဴး SawKhuSe&ေစာခူဆဲ She&သွ်ီ ShinPhone&ရွင္ဖုန္း ShweHtoo&ေရႊထူး SiThuLwin&စည္သူလြင္ SiYan&စီယံ SinPauk&ဆင္ေပါက္ SithuWin&စည္သူဝင္း Snare SoTay&ဆိုေတး SoeLwinLwin&စိုးလြင္လြင္ SoeNandarKyaw&စိုးနႏၵာေက်ာ္ SoePyaeThazin&စိုးျပည္႔သဇင္ SoeSandarTun&စိုးစႏၵာထြန္း SuNit&ဆူးနစ္ SungTinPar&ဆုန္သင္းပါရ္ TekatawAyeMg&တကၠသိုလ္ေအးေမာင္ ThangPaa&ထန္းပါး TharDeeLu&သာဒီးလူ ThawZin&ေသာ္ဇင္ ThiriJ.MgMg&သီရိေဂ်ေမာင္ေမာင္ Thoon&သြန္း TinGyanSong&သႀကၤန္သီခ်င္း TinZarMaw&တင္ဇာေမာ္ TintTintTun&တင္႔တင္႔ထြန္း TuTu&တူးတူး TunEaindraBo&ထြန္းအိျႏၵာဗို TunKham&ထြဏ္းခမ္ TunTun&ထြန္းထြန္း V.NoTun&V.ႏိုထြန္း WaNa&ဝန WaiLa&ေဝလ WarsoMoeOo&ဝါဆိုမိုးဦး WineSuKhineThein&ဝိုင္းစုခိုင္သိန္း WyneLay&ဝိုင္းေလး XGALZ Xbox Y-Zet YY&၀ိုင္၀ိုင္း YadanaMai&ရတနာမိုင္ YadanaOo&ရတနာဦး YairYintAung&ရဲရင္႔ေအာင္ YanAung&ရန္ေအာင္ YarZarWinTint&ရာဇာဝင္းတင္႔ YeTwin&ရဲသြင္ YuZaNa&ယုဇန YummyRookie Z.DiLa&Z.ဒီးလာ ZamNu&ဇမ္ႏူး ZawOne&ေဇာ္ဝမ္း ZawPaing&ေဇာ္ပိုင္ ZawWinHtut&ေဇာ္ဝင္းထြဋ္ ZawWinShing&ေဇာ္ဝင္းရွိန္ ZayYe&ေဇရဲ ZwePyae&ဇြဲျပည္႔ khinMgHtoo&ခင္ေမာင္ထူး
သီခ်င္းနားေထာင္ရန္ အေပၚက အဆိုေတာ္ နာမည္ Click ပါေနာ္

Facebook မွာ ဖတ္ခ်င္ရင္ Like တစ္ခ်က္ေလာက္ နဲ႔ အားေပးႏိုင္ပါသည္

Friday, September 6, 2013

ငါးဖယ္ခ်ဥ္ (ခ) ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း

 
FOOD Magazine
...........................................
ငါးဖယ္ခ်ဥ္ (ခ) ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း
...........................................
အိသက္သားအႀကီးက ပုစြန္ခ်ဥ္အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
ပုံမွန္ပုစြန္ခ်ဥ္ လန္ဒန္အိမ္မွာ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ...
ဒါကို လန္ဒန္လာလည္သြားတဲ့ သူ႔အဘြား ေဒၚသဲသဲလႈပ္မ်ားက
ပုစြန္ခ်ဥ္ပါပို႔တဲ့ ဇာတ္လမ္းစပါတယ္။ ကိုထက္ေမေမက ၀ါးခယ္မကပါ။
ပုစြန္ခ်ဥ္ နာမည္ႀကီးေသာေဒသေပါ့။ ကိုထက္ေမေမက
၀ါးခယ္မက ပုစြန္ခ်ဥ္ဒိုင္ကို ရွယ္ေအာ္ဒါမွာ ခ်ဥ္ၿပီးၿပီးျခင္း
ရန္ကုန္ကိုပို႔ခိုင္းပါတယ္။ ကြၽန္မတို႔ ဓႏုျဖဴဆိုင္(လွည္းတန္း - အင္းစိန္)
ဆိုင္မွာလည္း အဲဒီပုစြန္ခ်ဥ္ပဲသုံးတာပါ။ (ဒါကေၾကာ္ျငာ)
တနလၤာမနက္ေစာေစာ ကားဂိတ္ကသြားယူ ကြၽန္မေမေမက က်န္တဲ့
သူပို႔ခ်င္ေသာပစၥည္းမ်ားနဲ႔ မနက္ ၁၂ နာရီမေက်ာ္ခင္ ႏၾွ က ပို႔ရင္ ဒီကို
ဗုဒၶဟူးမနက္ေရာက္ပါတယ္။တစ္ခါပို႔ရင္ ၈ ပိႆာပို႔ပါတယ္။
လမ္းမွာ ခ်ဥ္ခိုင္းလိုက္တာေပါ့။ တစ္ခါတစ္ရံ မခ်ဥ္ေသးဘဲ
ေရာက္လာတတ္ပါတယ္။ ဒါမ်ိဳးဆို ေရာက္ၿပီး ၂ ရက္ေလာက္မွ
ျပန္ေျဖၾကည့္ရပါတယ္။ သား စားပုံကို သိတဲ့ အိသက္မိတ္ေဆြမ်ားကဆို
ေတာ္ေတာ္အံ့ၾသပါတယ္။ ပုစြန္ခ်ဥ္အစိမ္းအတုံးေလးမ်ား၊
သရက္သီးစိမ္းအတုံးေလးမ်ားကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းခ်ိဳနဲ႔
နယ္ေပးလိုက္ရင္ ေတာ္ေတာ္စားပါတယ္။ အိသက္ကိုယ္တိုင္ကလည္း
အခ်ဥ္ႀကိဳက္လို႔ ကေလး ၂ ေယာက္လုံး သရက္သီးစိမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
အငယ္မေလးကေတာ့ ပုစြန္ခ်ဥ္မစားပါ။ (အသားမစားပါ)။ ခုအိမ္မွာ
ပုစြန္ခ်ဥ္ျပတ္သြားလို႔ ရန္ကုန္မွာလည္း ကိုထက္ေမေမမအားလို႔
ကြၽန္မသားရဲ႕ျပႆနာကို ကိုယ္တိုင္ေျဖရွင္းရပါတယ္။
ကြၽန္မ ငါးဖယ္ခ်ဥ္ပါမယ္ေနာ္။ လုပ္နည္းတူတူပါပဲေနာ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ငါးဖယ္ - ၅၀၀ ဂရမ္ (ပုစြန္ဆိုရင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း(သို႔)အေကာင္လိုက္
ခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။)
• ဆား - ၁၅၀ ဂရမ္
(ဆားမ်ားမွ ခ်ဥ္ပါမယ္။ ခ်ဥ္သြားရင္ မငန္ပါဘူးေနာ္)
nam ေပါင္ဒါကို ဆားအစားသုံးရင္၂ ရက္အတြင္းခ်ဥ္ပါမယ္။
(ေပါင္ဒါကို အသားခ်ဥ္ခ်ဥ္ရာမွာလည္း သုံးႏိုင္ပါတယ္ေနာ္)
ကြၽန္မက သားအစိမ္းအတိုင္းစားမွာမို႔ ယမ္းမသုံးခ်ဥ္လို႔ပါ။
• ထမင္းၾကမ္း - လက္၂ဆုပ္စာ(ထမင္း႐ိုး႐ိုးလည္းရပါတယ္)
ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ ထမင္းၾကမ္း လက္တစ္ဆုပ္ခြဲစာကို ျပဲေနေအာင္ေခ်လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ငါးဖယ္ထဲကို ဆားထည့္ေခ်ထားေသာ ထမင္းၾကမ္းထည့္ၿပီးနယ္ပါ။
႐ိုး႐ိုး ငါးဖယ္စီးေအာင္ ေပါက္သလိုေပါက္ပါ (သို႔) စီးသည္အထိနယ္ပါ။
၂။ ငါးဖယ္စီးလာရင္ အိတ္ထဲထည့္ၿပီး က်စ္ေနေအာင္စည္းပါ။
ၿပီးရင္ ေအာက္ကဗန္းခံ အေပၚက ပန္းကန္ေမွာက္ၿပီး
ငါးဖယ္ခ်ဥ္ေလာင္းထုပ္ေလးကို တင္ၿပီး အေလးတစ္ခုနဲ႔ ဖိထားလိုက္ပါ။
မီးဖိုထဲက အပူခ်ိန္အမ်ားဆုံးေနရာေလးမႇာထားပါ။ ၃ ရက္ေလာက္ဆိုရင္
အိတ္ထဲမွာ အရည္ေလးမ်ားထြက္ေနပါမယ္။ အဲဒီအခါမွ အေပါက္ေလးမ်ား
ေဖာက္ေပးပါ။ အရည္ေလးမ်ား ဗန္းထဲသို႔က်ေနတာ ေတြ႕ရပါမယ္။
၃။ ပန္းကန္မပါလည္း အဲလို သံဇကာနဲ႔ ေအာက္က ဗန္းခံလို႔ရပါတယ္။
၄။ အရည္က်ၿပီးေနာက္ ၂ ရက္ေလာက္ဆို ခ်ဥ္ပါၿပီ။ အေရာင္ေလးလည္း
ပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ျဖစ္ေနပါၿပီ။ အထုပ္ေလးကိုတို႔ၾကည့္ပါ။
ထုတ္ထုတ္ေလးျဖစ္ၿပီဆိုရင္ အသားျမည္းၾကည့္ပါ။
၅။ အခ်ဥ္အေနအထား စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ရင္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ရာသီဥတု အပူအေအး ေပၚမူတည္ၿပီး ၅ ရက္ကေန ၇ ရက္ၾကာတတ္ပါတယ္။
အဆင္ေျပၾကပါေစရွင္။
ခ်ဥ္သြားရင္ ဘူးတစ္ဘူးထဲထည့္ၿပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ထားလိုက္ပါ။ အၾကာႀကီးခံပါတယ္။
..................................
Htet Family's Creation
..................................
www.htetfamily.com

No comments:

Post a Comment

မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။