FOOD Magazine
.........................
ပုစြန္အစိမ္းသုပ္
.........................
ျမန္မာစတုိင္လ္ ခ်ဥ္ငန္စပ္ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္ပါ။
ပုစြန္က အစိမ္းသုပ္ဖို႔ လတ္ဆတ္တဲ့ပုစြန္ျဖစ္ဖုိ႔ေတာ့ လိုပါတယ္။...
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တုိ႔ျဖင့္ ေရာသုပ္ထားတာပါ။
ခုပဲ သုပ္စားရေအာင္ . . . ။
ပုစြန္အစိမ္းသုပ္
.........................
ျမန္မာစတုိင္လ္ ခ်ဥ္ငန္စပ္ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္ပါ။
ပုစြန္က အစိမ္းသုပ္ဖို႔ လတ္ဆတ္တဲ့ပုစြန္ျဖစ္ဖုိ႔ေတာ့ လိုပါတယ္။...
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တုိ႔ျဖင့္ ေရာသုပ္ထားတာပါ။
ခုပဲ သုပ္စားရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ပုစြန္က်ား - ၂၀၀ ဂရမ္ (အၿမီးခ်န္ၿပီး အခြံႏႊာေပးပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• င႐ုတ္သီးနီ - ၄/၅ ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
• နံနံပင္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
• ဗီနီကာ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ေဆာ့စ္ရည္ျပဳလုပ္နည္း
................................
၁။ ေဆာ့စ္ရည္ျပဳလုပ္ရန္ ခြက္တစ္ခုထဲ
ၾကားကို ေရေႏြး(စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း)ျဖင့္ သၾကား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ ခြက္ထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးနီ၊
နံနံပင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဗီနီကာ၊ သၾကားရည္တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
သုပ္နည္း
............
၁။အရင္ဆံုး ပုစြန္က်ားကို ဓားျဖင့္ေက်ာခြဲဲၿပီး ေခ်းထုတ္ေပးပါ။
၂။ၿပီးေနာက္ ပုစြန္က်ားမ်ားကို ပန္းကန္ေပၚသို႔တင္ၿပီး အေပၚမွ
ေဆာ့စ္ရည္မ်ားကို ဆမ္းလုိက္ပါ။
၃။ၿပီးလွ်င္ အေပၚမွ သံပရာရည္မ်ားညႇစ္ကာ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္ကုိ
အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ။
.....................................
WUTYEE Food House
.....................................
http://www.wutyeefoodhouse.com
......................
• ပုစြန္က်ား - ၂၀၀ ဂရမ္ (အၿမီးခ်န္ၿပီး အခြံႏႊာေပးပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• င႐ုတ္သီးနီ - ၄/၅ ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
• နံနံပင္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
• ဗီနီကာ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ေဆာ့စ္ရည္ျပဳလုပ္နည္း
................................
၁။ ေဆာ့စ္ရည္ျပဳလုပ္ရန္ ခြက္တစ္ခုထဲ
ၾကားကို ေရေႏြး(စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း)ျဖင့္ သၾကား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ ခြက္ထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးနီ၊
နံနံပင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဗီနီကာ၊ သၾကားရည္တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
သုပ္နည္း
............
၁။အရင္ဆံုး ပုစြန္က်ားကို ဓားျဖင့္ေက်ာခြဲဲၿပီး ေခ်းထုတ္ေပးပါ။
၂။ၿပီးေနာက္ ပုစြန္က်ားမ်ားကို ပန္းကန္ေပၚသို႔တင္ၿပီး အေပၚမွ
ေဆာ့စ္ရည္မ်ားကို ဆမ္းလုိက္ပါ။
၃။ၿပီးလွ်င္ အေပၚမွ သံပရာရည္မ်ားညႇစ္ကာ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္ကုိ
အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ။
.....................................
WUTYEE Food House
.....................................
http://www.wutyeefoodhouse.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။