FOOD Magazine
Kitchen Variety
......................................................................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
......................................................................
သံုးထပ္သားလက္ဖက္ႏွပ္ (၃ ေယာက္စာ) ၂၀၀၀ က်ပ္၊ ၂၀ မိနစ္...
.....................................................................................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ၀က္သား - ၂၅ က်ပ္သား (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
• ခ်င္း - လက္မ၀က္ (စဥ္းထား)
• လက္ဖက္ - ၅ က်ပ္သား (ေရေလးစစ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီဥႀကီး - ၂ လံုး (ရွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တတ္ (စဥ္းထားပါ)
• ရွလကာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ေရ၊ နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
......................................................................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
......................................................................
သံုးထပ္သားလက္ဖက္ႏွပ္ (၃ ေယာက္စာ) ၂၀၀၀ က်ပ္၊ ၂၀ မိနစ္...
.....................................................................................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ၀က္သား - ၂၅ က်ပ္သား (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
• ခ်င္း - လက္မ၀က္ (စဥ္းထား)
• လက္ဖက္ - ၅ က်ပ္သား (ေရေလးစစ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီဥႀကီး - ၂ လံုး (ရွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တတ္ (စဥ္းထားပါ)
• ရွလကာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ေရ၊ နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
.................
၁။ ပထမဦးစြာ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္တံုးထားေသာ
၀က္သားမ်ားကို ရွလကာရည္ျဖင့္ ေဆးေၾကာၿပီး အရည္စစ္သြားေအာင္
ညႇစ္ပစ္ပါ။ ေရစစ္ထားပါ။
၂။ စစ္ထားေသာ ၀က္သားကို ဆား၊ သၾကား၊ ခ်င္း၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ျဖင့္ ေရာနယ္ၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
၃။ နယ္ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ခ်က္မည့္အိုးထဲ
ေျပာင္းထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး လံုးခ်က္ပါ။
၄။ ၀က္သားမွ အဆီထြက္လာၿပီး ဆီျပန္သည္အထိ
အဖံုးအုပ္ၿပီး လံုးခ်က္ပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။
၅။ လံုးေရက်ၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေရေဆးၿပီး စစ္ထားေသာ
လက္ဖက္အသားမ်ားထည့္ ေမႊေပးၿပီး အသားတံုးမ်ား ျမဳပ္႐ံုေရထည့္ၿပီး
အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။
၆။ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ၀က္သားအရသာျမည္းၾကည့္ၿပီး
စားသံုးရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ပန္းကန္တြင္ ျပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
..............
သစ္ထူး
..............
.................
၁။ ပထမဦးစြာ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္တံုးထားေသာ
၀က္သားမ်ားကို ရွလကာရည္ျဖင့္ ေဆးေၾကာၿပီး အရည္စစ္သြားေအာင္
ညႇစ္ပစ္ပါ။ ေရစစ္ထားပါ။
၂။ စစ္ထားေသာ ၀က္သားကို ဆား၊ သၾကား၊ ခ်င္း၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ျဖင့္ ေရာနယ္ၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
၃။ နယ္ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ခ်က္မည့္အိုးထဲ
ေျပာင္းထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး လံုးခ်က္ပါ။
၄။ ၀က္သားမွ အဆီထြက္လာၿပီး ဆီျပန္သည္အထိ
အဖံုးအုပ္ၿပီး လံုးခ်က္ပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။
၅။ လံုးေရက်ၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေရေဆးၿပီး စစ္ထားေသာ
လက္ဖက္အသားမ်ားထည့္ ေမႊေပးၿပီး အသားတံုးမ်ား ျမဳပ္႐ံုေရထည့္ၿပီး
အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။
၆။ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ၀က္သားအရသာျမည္းၾကည့္ၿပီး
စားသံုးရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ပန္းကန္တြင္ ျပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
..............
သစ္ထူး
..............
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။