FOOD Magazine
၀ါသနာရွင္မ်ား၏ ေတာင္းဆိုရာ
................................................................
ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးမ်ား(Sauces Making)
................................................................
'၀ါသနာရွင္မ်ား၏ ေတာင္းဆိုရာ' က႑မွာ ဒီလအတြက္
ေတာင္းဆိုထားတာကေတာ့ ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။
လြယ္ကူလွတဲ့ ေဆာ့စ္လုပ္နည္းမ်ားကိုေတာ့
မစည္ (Syi Lwin Food Garden)ကပဲ ေျဖၾကားေပးထားပါတယ္။
ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးေတြဟာ အင္မတန္လြယ္ကူပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေျခခံၿပီး ျပဳလုပ္ထားတာေၾကာင္႔
ပါ၀င္ပစၥည္းေလးတစ္ခု ထပ္တိုးထည့္ လုပ္လိုက္တာနဲ႔
ေဆာ့စ္ေနာက္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္သြားတဲ့အတြက္
ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ေဆာ့စ္ကို လိုသလိုေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္။
ေဆာ့စ္ကို သိမ္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဖန္ပုလင္းမ်ားဟာ
အေကာင္းဆံုးပါ။ ေဆာ့စ္မထည့္ခင္ ဖန္ပုလင္းကို
ေရေႏြးေလးျဖင့္စိမ္ၿပီး ပိုးေသေအာင္လုပ္မွသာလွ်င္
ထည့္ထားေသာေဆာ့စ္ ၾကာရွည္ခံမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားလွ်င္ ၾကာရွည္ခံပါတယ္။
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္(Tomatoe Sauce)
.........................................................
•ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ဘူး - ၃ ခြက္ခြဲ
(ဟင္းခ်က္ရင္တုိင္းတဲ့ခြက္ပါ)
(ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုသံုးမယ္ဆိုရင္ ႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ပါ)
•ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(သၾကားနဲ႔ အစားထိုးလည္းရပါတယ္)
•ရွလကာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
•ၾကက္သြန္နီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
(မြမြေလးေတြ စဥ္းထားပါ)
•ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
(မြမြေလးေတြ စဥ္းထားပါ)
•ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
•င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အမည္း-လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
•မုန္ညင္းေစ့မႈန္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
•င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔-လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
•ဟင္းခတ္အေမႊးစံုေရာမႈန္႔ - သင့္ေတာ္သေလာက္
(မထည့္လည္းရပါတယ္)
•ေလးညႇင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
•နံနံေစ့မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပံု
.....................................
အားလံုးကို အိုးအႀကီး ထဲထည့္ၿပီး မီးမွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႔တည္ပါ။
မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ၊ ပြက္လာၿပီဆိုလွ်င္ အေအးခံၿပီး
ႀကိတ္စက္ထဲ ေၾကညက္တဲ့အထိ ထည့္ေမႊပါ။
ၿပီးလွ်င္ သံဆန္ခါအစိတ္နဲ႔စစ္ပါ။ ရလာေသာအႏွစ္ကို
ပိုးသတ္ထားေသာပုလင္းထဲ ေလာင္းထည့္ၿပီး
ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားၿပီး စားသံုးပါက လနဲ႔ခ်ီအထားခံပါတယ္။
အာလူးေၾကာ္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ရဲ႕တဲြဖက္ပါ။
.........................................................................................
၂။ မန္က်ည္းႏွစ္ေဆာ့စ္ (Tamarind Sauce)
..........................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
အားလံုးအတိုင္းထည့္ပါ။ မန္က်ည္းအႏွစ္ကို
စားပဲြဇြန္း ၁၀ ဇြန္းထည့္ၿပီး ရွလကာရည္ကို ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
ပ်ားရည္အစား သၾကားသံုးပါ။ လုပ္နည္းကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္ သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။ စားခါနီးေဆာ့စ္ထဲ
င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးညႇပ္ထည့္ၿပီး ပူစီနံ (သို႔) နံနံပင္ျဖဴးၿပီး
အေၾကာ္နဲ႔တဲြစားလွ်င္ သိပ္ေကာင္းပါတယ္။
ဘူးသီးေၾကာ္ႏွင့္စားလွ်င္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၃။ င႐ုတ္သီးအစပ္ ခ်င္းေဆာ့စ္ (Chilli Ginger Sauce)
.........................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား အားလံုးအတိုင္းထည့္ပါ။
ခ်င္းကို လက္နွစ္ဆစ္တစ္ပိုင္းထည့္ၿပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို
အေတာင့္ ၃၀ ေလာက္ထည့္ပါ။ လုပ္နည္းကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္း အတုိင္းပါ။ င႐ုတ္သီးနဲ႔ ခ်င္းကို
ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
စားခါနီး ေဆာ့စ္ထဲ နံနံပင္ေလးနဲ႔ ျဖဴးစားလွ်င္
၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္မ်ားျဖင့္ တဲြဖက္စားလွ်င္
သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၄။ င႐ုတ္သီးအစပ္ ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္ (Chilli Garlic Sauce)
.................................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ ႁမႊာ အခြံခြာထည့္ၿပီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္ ၃၀ ေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက်
ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ စားခါနီး နံနံပင္၊ ပူစီနံေလးမ်ား
ေဆာ့စ္ထဲျဖဴးစားလွ်င္ ၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္၊
အသုပ္မ်ားႏွင္႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၅။ စပါးလင္ ေဆာ့စ္ ( Lemon Grass Sauce)
.............................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ စပါးလင္ ၅ /၈ ပင္ အနည္းငယ္ထုၿပီး ထံုးထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကိုယ္႔စိတ္တိုင္းက်
ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ အစပ္စားခ်င္ရင္ စားခါနီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးမ်ား ေဆာ့စ္ထဲညႇပ္ထည့္ၿပီး
ေကာ္ျပန္႔စိမ္းလိပ္လိုမ်ိဳးနဲ႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၆။ အိႏိၵယစတိုင္လ္ေဆာ့စ္ ( Spicy Indian Style Sauce)
..........................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ကုလားမဆလာ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္းႏွင့္
င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္ ၂၅ ေတာင့္ေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္း အတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ မဆလာကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
စားခါနီး နံနံပင္ေလးမ်ားကိုေဆာ့စ္ထဲျဖဴးစားလွ်င္ ဗယာေၾကာ္၊
စမူဆာ၊ ပဲစင္းငံုသုပ္တို႔ျဖင့္ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၇။ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ေဆာ့စ္ (Chinese Style Sauce)
......................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၅ ပင္ ထံုးပါ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၁၀ ေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခြက္ တစ္၀က္၊ ပ်ားရည္အစား
သၾကားထည့္ပါ။ Dry Sherry ၁၅ ဇြန္းေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
ေဆာ့စ္ထဲသို႔ စားခါနီး ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အမွ်င္ေလးမ်ားလွီး
ေဆာ့စ္ထဲျဖဴးၿပီး ၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္၊ ဖက္ထုပ္၊
ဒင္ဆမ္းတို႔နဲ႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
................................
Syi Lwin Food Garden
................................
www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com
................................................................
ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးမ်ား(Sauces Making)
................................................................
'၀ါသနာရွင္မ်ား၏ ေတာင္းဆိုရာ' က႑မွာ ဒီလအတြက္
ေတာင္းဆိုထားတာကေတာ့ ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။
လြယ္ကူလွတဲ့ ေဆာ့စ္လုပ္နည္းမ်ားကိုေတာ့
မစည္ (Syi Lwin Food Garden)ကပဲ ေျဖၾကားေပးထားပါတယ္။
ေဆာ့စ္လုပ္နည္းေလးေတြဟာ အင္မတန္လြယ္ကူပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေျခခံၿပီး ျပဳလုပ္ထားတာေၾကာင္႔
ပါ၀င္ပစၥည္းေလးတစ္ခု ထပ္တိုးထည့္ လုပ္လိုက္တာနဲ႔
ေဆာ့စ္ေနာက္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္သြားတဲ့အတြက္
ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ေဆာ့စ္ကို လိုသလိုေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္။
ေဆာ့စ္ကို သိမ္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဖန္ပုလင္းမ်ားဟာ
အေကာင္းဆံုးပါ။ ေဆာ့စ္မထည့္ခင္ ဖန္ပုလင္းကို
ေရေႏြးေလးျဖင့္စိမ္ၿပီး ပိုးေသေအာင္လုပ္မွသာလွ်င္
ထည့္ထားေသာေဆာ့စ္ ၾကာရွည္ခံမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားလွ်င္ ၾကာရွည္ခံပါတယ္။
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္(Tomatoe Sauce)
.........................................................
•ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ဘူး - ၃ ခြက္ခြဲ
(ဟင္းခ်က္ရင္တုိင္းတဲ့ခြက္ပါ)
(ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုသံုးမယ္ဆိုရင္ ႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ပါ)
•ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(သၾကားနဲ႔ အစားထိုးလည္းရပါတယ္)
•ရွလကာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
•ၾကက္သြန္နီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
(မြမြေလးေတြ စဥ္းထားပါ)
•ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
(မြမြေလးေတြ စဥ္းထားပါ)
•ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
•င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အမည္း-လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
•မုန္ညင္းေစ့မႈန္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
•င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔-လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
•ဟင္းခတ္အေမႊးစံုေရာမႈန္႔ - သင့္ေတာ္သေလာက္
(မထည့္လည္းရပါတယ္)
•ေလးညႇင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
•နံနံေစ့မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပံု
.....................................
အားလံုးကို အိုးအႀကီး ထဲထည့္ၿပီး မီးမွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႔တည္ပါ။
မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ၊ ပြက္လာၿပီဆိုလွ်င္ အေအးခံၿပီး
ႀကိတ္စက္ထဲ ေၾကညက္တဲ့အထိ ထည့္ေမႊပါ။
ၿပီးလွ်င္ သံဆန္ခါအစိတ္နဲ႔စစ္ပါ။ ရလာေသာအႏွစ္ကို
ပိုးသတ္ထားေသာပုလင္းထဲ ေလာင္းထည့္ၿပီး
ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားၿပီး စားသံုးပါက လနဲ႔ခ်ီအထားခံပါတယ္။
အာလူးေၾကာ္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ရဲ႕တဲြဖက္ပါ။
.........................................................................................
၂။ မန္က်ည္းႏွစ္ေဆာ့စ္ (Tamarind Sauce)
..........................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
အားလံုးအတိုင္းထည့္ပါ။ မန္က်ည္းအႏွစ္ကို
စားပဲြဇြန္း ၁၀ ဇြန္းထည့္ၿပီး ရွလကာရည္ကို ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
ပ်ားရည္အစား သၾကားသံုးပါ။ လုပ္နည္းကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္ သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။ စားခါနီးေဆာ့စ္ထဲ
င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးညႇပ္ထည့္ၿပီး ပူစီနံ (သို႔) နံနံပင္ျဖဴးၿပီး
အေၾကာ္နဲ႔တဲြစားလွ်င္ သိပ္ေကာင္းပါတယ္။
ဘူးသီးေၾကာ္ႏွင့္စားလွ်င္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၃။ င႐ုတ္သီးအစပ္ ခ်င္းေဆာ့စ္ (Chilli Ginger Sauce)
.........................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား အားလံုးအတိုင္းထည့္ပါ။
ခ်င္းကို လက္နွစ္ဆစ္တစ္ပိုင္းထည့္ၿပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို
အေတာင့္ ၃၀ ေလာက္ထည့္ပါ။ လုပ္နည္းကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္း အတုိင္းပါ။ င႐ုတ္သီးနဲ႔ ခ်င္းကို
ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
စားခါနီး ေဆာ့စ္ထဲ နံနံပင္ေလးနဲ႔ ျဖဴးစားလွ်င္
၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္မ်ားျဖင့္ တဲြဖက္စားလွ်င္
သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၄။ င႐ုတ္သီးအစပ္ ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္ (Chilli Garlic Sauce)
.................................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ ႁမႊာ အခြံခြာထည့္ၿပီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္ ၃၀ ေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက်
ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ စားခါနီး နံနံပင္၊ ပူစီနံေလးမ်ား
ေဆာ့စ္ထဲျဖဴးစားလွ်င္ ၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္၊
အသုပ္မ်ားႏွင္႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၅။ စပါးလင္ ေဆာ့စ္ ( Lemon Grass Sauce)
.............................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ စပါးလင္ ၅ /၈ ပင္ အနည္းငယ္ထုၿပီး ထံုးထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကိုယ္႔စိတ္တိုင္းက်
ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ အစပ္စားခ်င္ရင္ စားခါနီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးမ်ား ေဆာ့စ္ထဲညႇပ္ထည့္ၿပီး
ေကာ္ျပန္႔စိမ္းလိပ္လိုမ်ိဳးနဲ႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၆။ အိႏိၵယစတိုင္လ္ေဆာ့စ္ ( Spicy Indian Style Sauce)
..........................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ကုလားမဆလာ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္းႏွင့္
င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္ ၂၅ ေတာင့္ေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္း အတုိင္းပါ။
င႐ုတ္သီးနဲ႔ မဆလာကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
စားခါနီး နံနံပင္ေလးမ်ားကိုေဆာ့စ္ထဲျဖဴးစားလွ်င္ ဗယာေၾကာ္၊
စမူဆာ၊ ပဲစင္းငံုသုပ္တို႔ျဖင့္ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
.........................................................................................
၇။ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ေဆာ့စ္ (Chinese Style Sauce)
......................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲမွာပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားအားလံုး
အတိုင္းထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၅ ပင္ ထံုးပါ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၁၀ ေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခြက္ တစ္၀က္၊ ပ်ားရည္အစား
သၾကားထည့္ပါ။ Dry Sherry ၁၅ ဇြန္းေလာက္ထည့္ပါ။
လုပ္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နည္းအတုိင္းပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ခ်ိန္ဆထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
ေဆာ့စ္ထဲသို႔ စားခါနီး ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အမွ်င္ေလးမ်ားလွီး
ေဆာ့စ္ထဲျဖဴးၿပီး ၀က္သားတုတ္ထိုး၊ အသားျပဳတ္၊ ဖက္ထုပ္၊
ဒင္ဆမ္းတို႔နဲ႔ တဲြဖက္စားလွ်င္ သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
................................
Syi Lwin Food Garden
................................
www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။